Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #90 on: November 02, 2011, 17:42:47 PM » |
|
абе то че, не е сложно така да се поставят не е ,ама колко ще е ефективно се пита в задачата 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #91 on: November 02, 2011, 17:58:06 PM » |
|
Досега никой не се е оплакал,а и ако не е било надеждно да не го е направил така,големи приятели сме и никога не би ми направил нещо,което да не е изпитано и сигурно 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
atanas_dargov
Jr. Member

|
 |
« Reply #92 on: May 21, 2012, 20:16:13 PM » |
|
 Айде на сиренцето!!!!!
|
|
|
|
Никога не се чеши там, където не те сърби.!
|
|
|
Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #93 on: August 06, 2012, 08:03:40 AM » |
|
някой ще сподели ли някоя тънкост за по лесно размърляне при овцете? да минат по на куп имам на предвид
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #94 on: August 06, 2012, 10:17:34 AM » |
|
Xaramiata ,давай кърмило(сол) два пъти в седмицата,може и през ден -ще се размърлят.
|
|
|
|
|
|
|
Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #95 on: August 06, 2012, 14:11:44 PM » |
|
мерси Данди !ама те си имат сол нон стоп  дай повече подробности ако може
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #96 on: August 06, 2012, 17:14:32 PM » |
|
някой ще сподели ли някоя тънкост за по лесно размърляне при овцете? да минат по на куп имам на предвид
Ако са добре нахранени овцете, има един традиционен метод който има доста добър ефект предзвикващ в известна степен синхронизация на еструса (едновременно размърляне)! Т.нар. солева/безсолева диета. Принципа е сравнително прост - през основния период овцете имат свободен достъп до каменна сол за близане. Когато искаш да предизвикаш разгонване, солта се маха за две седмици. След това отново се осигурява свободен достъп на овцете до солта. До два дни след това се проявява еструс при овцете. Другият най-широко разпространен метод е с покълнал ечемик - дава се на овцете сутрин за период от 1 - 2 седмици. Ечемичените кълнове са богати на витамин Е което способства овулацията. С оглед получаване на по-висока плодовитост при овцете се прилага и т.нар "Флъшинг метод" - той се изразява в по високо ниво на хранене на овцете-майки през периода на заплождане с концентриран фураж. Този метод има ефект при овце с оценка на телесното състояние до 3 - средна охраненост. При силно угоени овце няма така ясно изразен ефект. Може да се дава до 200 - 300 гр концентриран фураж на овца-майка.
|
|
|
|
|
|
|
Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #97 on: August 06, 2012, 18:09:22 PM » |
|
 благодаря ви! това със солта ще се пробва.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #98 on: August 06, 2012, 18:44:54 PM » |
|
За солта не знам,но за ечемика мога да кажа,защото и ние преди време го пробвахме тоя метод с покълнал ечемик.Дядо ми го даваше на козите,а аз на зайкините(тогова бях ученик и можех да ги гледам) и нито козите го ядяха нито заикините  Вземаха съвсем малко и не искаха да го ядът.Дано при теб да се получи.
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #99 on: November 18, 2012, 19:16:28 PM » |
|
Наско е прав за солта и ечемичените кълнове, знам го от опит, само че солта я спирам за 20д.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #100 on: July 05, 2013, 11:18:15 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #101 on: April 10, 2014, 09:44:08 AM » |
|
30 Конски сили............. 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #102 on: April 10, 2014, 14:41:40 PM » |
|
един по един ли ги брой? 
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #103 on: April 14, 2014, 10:53:54 AM » |
|
Не 3пряга Х 10кончета са 
|
|
|
|
|
|
|
Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #104 on: April 23, 2016, 16:16:56 PM » |
|
някой ползва ли агрегат за доене на овце? и какво ви е мнението за тях! нещо такова имам на предвид 
|
|
|
|
|
|
|
|