milkojor
|
 |
« Reply #2535 on: October 04, 2010, 09:15:44 AM » |
|
 Винаги е бил при овце !!! почина на около 12години
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #2536 on: October 04, 2010, 09:53:29 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
 |
« Reply #2537 on: October 04, 2010, 12:34:18 PM » |
|
 кучето е вземано от Карлово от овчари каракачани..
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #2538 on: October 04, 2010, 18:47:44 PM » |
|
Част от кучетата,които са били с мен с овцете.Едни за малко,други за повече. Някага (но не се знае кога,) ще си отворя тема и ще разкажа със снимки и думи за всяко от тях.А и за такива преди тях на които за съжаление нямам снимки.Нямала съм тогава апарат да снимам.Като си с едно животно дни наред,като живееш с него го опознаваш.А и като то е в естествената си среда има какво да ти покаже,има и на какво ТО да те научи. http://vbox7.com/play:0824f556Като съм започнал да питам,кое е кучето на 2:10? Ако не е прекалено нахално малко други снимки 
|
|
« Last Edit: October 04, 2010, 18:48:16 PM by todor_govedarci »
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #2540 on: October 04, 2010, 19:26:45 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #2541 on: October 04, 2010, 19:31:36 PM » |
|
Няма проблеми 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2542 on: October 04, 2010, 19:31:45 PM » |
|
За това идеята и за тема с кучетата дето са им минали през ръцете е много добра.Тъкмо ние с тебе ще има какво да четем и разглеждаме 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #2543 on: October 04, 2010, 19:32:56 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #2544 on: October 05, 2010, 10:35:10 AM » |
|
Аз пак да се намеся  понеже в момента Дънди я няма,да помагам.Баща на Перелик май беше Медун,дядо Буян(КараКитан)ама не съм 100% сигурен.Някъде назад в темата за пазачи на стада мисля,че беше обяснявано,прегледай като имаш време.Тогава,ако не ме лъже паметта,Ариман питаше. П.П. Разводняваме темата и ще се карат,да се пренесем в пазачи на стадата,там може да се развихрим  Знам,че някъде беше обяснявала dandi,ама не го намерих  Както каза -Буян му е дядо 100%,ся се сетих  Чудя ти се как помниш толкоз подробности  Аз се забравям по нещо 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #2545 on: October 05, 2010, 11:20:18 AM » |
|
То и аз не помня всичко,някои неща помня,други не.Мерак са си ми тия кучета и това е  Пък и ми е интересно да гледам родословните им дървета-кое от кое произлиза,после то какво дава и така.Още в училище дето се учеше по биология за унаследяването ми се запали интереса по гените и като добавим и обекта(кучето)та за това помня такива родства,влече ме 
|
|
« Last Edit: October 05, 2010, 16:17:04 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #2546 on: October 09, 2010, 10:38:20 AM » |
|
ЕЕ пак помните  Ето един дето в момента не пази стадо за съжаление 
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #2548 on: October 09, 2010, 14:03:52 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #2549 on: October 09, 2010, 14:41:10 PM » |
|
На първата снимка са стария Чакър,за него съм разказала доста,много верен беше той,сигурен.Оставяш му овцете и ще ги пасе по добре от овчар и като дойде часъг за прибиране той пред тях,овцете го следят и ще си ги доведе на двора.Ще лайне да "каже" че са си дошли.За това какъв пазач беше...нямам думи.Куче-човек.Още по село питат-Дънди имате ли и сега такова куче като Чакър? доста години ходеше със селските овце и всички го познаваха Другия е Султан.Той е син на Гривчо на Коцето от Товаличево.Откраднаха ни го от стадото на селската мандра. На 2 години се гласеше да става тартор на глутницата,много здраво и борбено куче с много "проклета " уста  Знаеше си силата на зъбите той и наистина като цар-султан като наближахме чуждо стадо ходеше в него да си търси белята с чуждите кучета.Навиеше опашка и се разхождаше в чуждото стадо и кучетата лаеха по него но не смееха да го здавят.Такъв беше.Веднъж 3 кучета от нашите скочиха връз него,че беше прокървила една кучка и се сбиха и ние ги оставихме да му свият малко перките.Навряха го в един окоп(останал дето минавала турската граница преди време) с краката нагоре.Но пустата му уста как хванеше куче.....Разпъди ги и ги отказа да се бият с него.Беше абсолютен непокис,но и не мислеше(вярно че още беше млад)една нощ беше дошла мечка и без малко да му види сметката ако не беше излезнал бай Диньо да гърми.Тоя не се беше поколебал да и скочи.Такива като него смели до безразсъдък трудно оцеляват,но него го откраднаха. Длугото е Ваклин(кутрето),той и до днес си е на селската мандра-за него друг път 
|
|
|
|
|
|
|
|