Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 12, 2025, 01:52:12 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Print  
Author Topic: ОТРОВЕНИ ИЛИ ЗАСТРЕЛЯНИ КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА !  (Read 152104 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #75 on: December 09, 2011, 06:46:45 AM »

Бях решил да не влизам в тази тема,защото не ми помася,но днес преди малко бях свидетел на странна сцена.
Търчи си моя дивак из нас,а на улицата едно малко дете го гледа,до него баба му,която казва: Я му метни тия пиратки да мре тая гад.....после се показах и аз и бабичката хвана детето и изчезна.....
Хора?Huh?

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
milkojor
Sr. Member

« Reply #76 on: December 09, 2011, 07:20:31 AM »

много са такива и аз им се чудя как може толкова да мразят животните!!!

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #77 on: December 09, 2011, 08:42:30 AM »

Как да обичат животните,като те себе си не обичат confused Всеки път като разхождам мойте имам проблеми и то не с кой да е,а с по-възрастни хора,от който се очаква да са зрели и помъдрели от опита и годините си..... Те трябва да дават пример на малките деца,ама с тоя пример дет получават най-много да се превърнат до едно в рецидивисти no Преди няколко седмици дори получих директна заплаха за отравяне eek Не е нормално да посягаш на живтоинче и да го убиваш за удоволствие no Както казва баба ми"не сме стока хората"
« Last Edit: December 09, 2011, 08:44:40 AM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
rex
Hero Member

« Reply #78 on: December 09, 2011, 10:13:33 AM »

В интерес на истината проблемът (като всеки проблем) си има две страни. Обикновените граждани с нищо не са задължени да се съобразяват с големи, саморазхождащи се кучета. Голяма част от хората не са се занимавали с кучета и за повече от тях това е стрес от чист вид, заплаха. Тук не говоря за конкретна порода, а че по принцип доста хора си позволяват да пускат любимците си да се разхождат където им скимне. Всеки си носи отговорност за кучето и длъжен да му осигури достатъчно време за разходка, без това обаче по никакъв начин да пречи на останалите хора.
Без значение колко обичам кучетата, аз също като родител не одобрявам около детето ми да се разхождат незнайни свободно пуснати кучета, чиито поведение, реакции и най-вече стопани са ми неизвестни. Както също не бих търпял до вкъщи да има примерно развъдник и денонощно да ми лаят 20-30 кучета на главата.
Едното си е едно, другото си е съвсем друго. За жалост доста хора-собственици на кучета не желаят да се съобразят с факта, че около тях живеят много не-собственици и много не-обичащи кучета хора, от където идват много голяма част от проблемите, пак казвам -  в общ план, а не по отношение на конкретна порода кучета.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #79 on: December 09, 2011, 11:13:26 AM »

Свободно разхождащи се без стопанин кучета-да найстина не трябва да има,но кучета  дет са със стопанина си на разходка,невиждам с какво пречат :confused:Всеки има право да гледа в двора си,къщата или апартамента си каквото си поиска дали куче,дали кон,дали хипопотам(частна собственост) smile

Ariman
Hero Member

« Reply #80 on: December 09, 2011, 11:30:12 AM »

От морална гледна точка съм съгласен с Вас, имам предвид насилието над животни, но от законова Тодор - не си прав за частната собственост, в различните населени места има наредби за отглеждане било то на домашни животни - компаньони, селскостопански, птици, пчели и прочее. Тези наредби се издават от областните или общински градове и важат за определената територия, съобразени са с разположението и географията на определен раьон, но рядко се следи за спазването им. Ще ползвам примера на Ники за развъдника и проблемите от шума - на собственик бяха предложени варианти, от които той избра да оперира кучетат за отстраняване на гласните струни, шумът се намали и хората започнаха да се разбират с него, защото видяха, че и той се съобразява с тях.Всичко е диалог, или казано по наше му - както си направиш нещата.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
milkojor
Sr. Member

« Reply #81 on: December 09, 2011, 12:41:25 PM »

за мен не е нормално да осакатиш кучето заради  някой си !!!

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #82 on: December 09, 2011, 12:50:19 PM »

От морална гледна точка съм съгласен с Вас, имам предвид насилието над животни, но от законова Тодор - не си прав за частната собственост, в различните населени места има наредби за отглеждане било то на домашни животни - компаньони, селскостопански, птици, пчели и прочее. Тези наредби се издават от областните или общински градове и важат за определената територия, съобразени са с разположението и географията на определен раьон, но рядко се следи за спазването им. Ще ползвам примера на Ники за развъдника и проблемите от шума - на собственик бяха предложени варианти, от които той избра да оперира кучетат за отстраняване на гласните струни, шумът се намали и хората започнаха да се разбират с него, защото видяха, че и той се съобразява с тях.Всичко е диалог, или казано по наше му - както си направиш нещата.
Не ми се влиза в излишни спорове за законодателството в България мисълта ми бе,че кучетата ми не пречат докато се разхождаме,но все пак получих заплаха no

Ariman
Hero Member

« Reply #83 on: December 09, 2011, 13:04:01 PM »

за мен не е нормално да осакатиш кучето заради  някой си !!!
Всички знаем,че две хубави няма, човек винаги избира по - малкото зло!
Не търся спор, Тодор,именно за това е закона, за да решава възникналата ситуация, дадох го за пример, във връзка с поста на Ники, с който съм абсолютно съгласен. Различни хора, различни идеали - за едни пречат, за други не, следенето за спазването на закона, приближава двете граници и уравновесява взаимоотношенията! Амин!
« Last Edit: December 09, 2011, 13:05:12 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #84 on: December 09, 2011, 14:04:23 PM »

Тошко да ти кажа нямам и идея как си разхождаш ти кучетата, аз визирам най-вече в градка среда как стоят нещата. Но нямаш право да пускаш кучетата в населеното място - по закон трябва да са вързани, а ако са и агресивни (друг въпрос е как и кой определя дали е така), трябва и да са с намордници. С изключение на отредените за това места.  А пък това, че примерно някой си знае че кучетата му не са агресивни и че нищо няма да направят на никого, по никакъв начин не му дава право да ги пуска по места, където има други хора. Както той си знае, другите не си знаят и има такива други, дето тия работи не ги кефят. Пак казвам - който си има куче, си е отговорен за него. Както да го храни и възпитава, така и да му осигурява "безопасни" маршрути, по които да го движи пуснато. Който е гледал куче в града, знае че това е един от най-големите проблеми - да се намери безопасен и за кучето, и за хората маршрут, по който животното да тича свободно. Но пак ще кажа - това си е задължение на собственика, кат си е взел куче - ще носи тази отговорност. Въобще не съм фен на идеята, че който не търпи пуснати кучета покрай него мразел животните, бил изверг-людоед и т.н. Проблемът си е на собствениците на кучета. Щото и кучетата, и отговорността си е тяхна. Това е положението, така казва и закона.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #85 on: December 09, 2011, 14:12:37 PM »

Тошко да ти кажа нямам и идея как си разхождаш ти кучетата, аз визирам най-вече в градка среда как стоят нещата. Но нямаш право да пускаш кучетата в населеното място - по закон трябва да са вързани, а ако са и агресивни (друг въпрос е как и кой определя дали е така), трябва и да са с намордници. С изключение на отредените за това места.  А пък това, че примерно някой си знае че кучетата му не са агресивни и че нищо няма да направят на никого, по никакъв начин не му дава право да ги пуска по места, където има други хора. Както той си знае, другите не си знаят и има такива други, дето тия работи не ги кефят. Пак казвам - който си има куче, си е отговорен за него. Както да го храни и възпитава, така и да му осигурява "безопасни" маршрути, по които да го движи пуснато. Който е гледал куче в града, знае че това е един от най-големите проблеми - да се намери безопасен и за кучето, и за хората маршрут, по който животното да тича свободно. Но пак ще кажа - това си е задължение на собственика, кат си е взел куче - ще носи тази отговорност. Въобще не съм фен на идеята, че който не търпи пуснати кучета покрай него мразел животните, бил изверг-людоед и т.н. Проблемът си е на собствениците на кучета. Щото и кучетата, и отговорността си е тяхна. Това е положението, така казва и закона.

Доколкото знам няма универсален закон за цялата страна, или ако има е само рамка. Общините по места издават наредби за домашните любимци. Хубаво е някой който е в час с тези неща да сподели тук. Би било полезно за всички ни.

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #86 on: December 09, 2011, 14:53:31 PM »

В интерес на истината проблемът (като всеки проблем) си има две страни. Обикновените граждани с нищо не са задължени да се съобразяват с големи, саморазхождащи се кучета. Голяма част от хората не са се занимавали с кучета и за повече от тях това е стрес от чист вид, заплаха. Тук не говоря за конкретна порода, а че по принцип доста хора си позволяват да пускат любимците си да се разхождат където им скимне. Всеки си носи отговорност за кучето и длъжен да му осигури достатъчно време за разходка, без това обаче по никакъв начин да пречи на останалите хора.
Без значение колко обичам кучетата, аз също като родител не одобрявам около детето ми да се разхождат незнайни свободно пуснати кучета, чиито поведение, реакции и най-вече стопани са ми неизвестни. Както също не бих търпял до вкъщи да има примерно развъдник и денонощно да ми лаят 20-30 кучета на главата.
Едното си е едно, другото си е съвсем друго. За жалост доста хора-собственици на кучета не желаят да се съобразят с факта, че около тях живеят много не-собственици и много не-обичащи кучета хора, от където идват много голяма част от проблемите, пак казвам -  в общ план, а не по отношение на конкретна порода кучета.
rex, о.к. като родител не одобряваш да има свободно пуснати кучета около детето ти. А какво правим със свободно пуснатите хора около същото това дете? Готов съм да се обзаложа, че те носят в пъти по висок риск за него, независимо че на устните им е застинала усмихната маска. Само не ми казвай, че може да се предвидят човешки мисли и реакции по-добре от тези на едно куче. Не твърдя, че всички кучета са ангелчета. И сред тях има честни има и подли. Но всички имат един "дефект" - не успяват да прикрият настроенията си, така както го умеят хората.
Роля на родителя е да даде насока на детето за възприемане на света с цялото му многообразие. В това число и що е това куче, как да разчитаме езика на тялото му и т.н. Същото е когато учим детето как да преминава безопасно през улицата. 90% от инцидентите с кучета(пък и с други животни) се дължат не неправилно разбиране, неправилна комуникация и отношение от страна на човека.
Това че хората се затвориха в бетоните на града, затвори и техните сензори за заобикалящият ги свят. Изгубиха усета, че са само част от природата, изгубиха респекта към проявленията на природата. Вгледани са само в пъпа(портфейла) си, а за и останалото -сеч. Ей за това такива като видят куче, крава, овца, дърво и т.н. почват да пищят, да се гнусят и да желаят унищожението на "непотребното" същество, което се е осмелило да ги дразни, плаши или им пречи. Тук във форума dandy неведнъж е писала как разхождащи се из планината "граждани" цепят баш през стадото и после се учудват или гневят, че кучетата ги нападат...

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #87 on: December 09, 2011, 14:59:32 PM »

Аз исках да посоча пример,извратен,античовешки.....картинката,която видях тази сутрин само ме натъжава. Както каза gragomirstoikov не кучетата трябва да пазят нас,а ние тях  eek no
с нищо,по никакъв начин не съм дал повод на който и да е човек да мрази по такъв мръснишки начин кучетата ми,карали са ме да го водя на бой и какви ли не още извратени идеи,но аз стоя от страни.
Както казах,реших да споделя случката,защото ми направи силно впечатление,до сега такова нещо не ми се е случвало,животното обикаля около къщата,не налита по минаващите хора по тротоара,обезопасил съм си оградата,кучето ми не е с излишна агресивност и всичко е ОК,докато не се появява едно "сприхаво,комплексирано човече" уж натрупал опит в живота-жена....няма да се занимавам с тази тема повече,това е първия път,в който пиша афектиран....

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
milkojor
Sr. Member

« Reply #88 on: December 09, 2011, 15:10:33 PM »

много правилно KaraKitan

Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #89 on: December 09, 2011, 17:16:12 PM »

Тъжно ми става като чета написаното от по горе от Karakitan.
К'ва гад сме станали хората бе!?! Покатерихме се на колите и забравихме на какво мирише земята! Господ да ни е на помощ!

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Print  

Jump to: