Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 02, 2025, 22:17:13 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Print  
Author Topic: каракачанското куче и лов  (Read 118041 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #60 on: March 21, 2010, 18:18:15 PM »

Кво става,бе ловджии?
я вив как започва първия ми пост какво съм казал кои ме е опонирал и пак питаи кои е ловджията ,маноого мнаого мразя чобански кучета които хапят и се интересъват от дивеч .ако беше чобанин хич нямаше да се чудиш защо
М.А.А.К трябва да си има форум вътрешен,в който да влизат само членове
на МААК
тогаз ще си заслужите думичката "секта" ...имаш ли какво да криеш ,или просто не искаш да се излагаш публично

Единственно тогава няма да има такива малоумни теми като тази!
Петко се държи като даскал с тридесет годишен стаж,някой му софлира дето
си признава,че се учи от интернет,ти грачиш из невиделица и даваш опредиления разни.Ами отгледайте поне по едно КК!И тогава пишете за
тези кучета
можеш да помолиш да я изтрият ,с дваисе годишен стаж съм не че преди тва не съм виждал кучета ,но говорим за мои чобански ,и може да се бараш на голям развудчик и практик с опит на дядо си опбаче ариман е ппо ги разбира lol
Да,Петко.КК лови дивеч,но не е ловно куче.Как да ти го обесня,
за да ме разбереш?
незнам как обаче държа да ми го обясниш , с данди се разбрахме веднага може би щото е прост чобанин като мен ,ма ти кво искаш да кажеш неразбрах хем тъи хем нъи ,лудогореца не лови дивеч ама си е ловно  lol,е за фазани не става ....германците си падат по всестрано развитите породи с тоз кк де ми го обясняваш може и дратхар да засенчиш
И откаде да открадна толкова време,че да ти разкажа хиляди истории и то наистина от преди 40 г.,на които съм бил очевидец.КК
е много разновидно.И това е нормално-в отделните региони е използвано
с различна цел.Пример-в балкана,основното му предназначение е да пази
стадото от хишници.В полските райони КК се ползваше за охрана на дома
основно.В полето кучетата ходеха с овцете,но по-меките.Именно те ловеха
зайци,фазани,таралежи.Но вечер да си помислиш,че можеш да влезеш при
овцете-забрави!
....дратхар чобанин lol

пич ще ти кажа едно няма куче дето да е и ловно и чобанско разбери за двете професии се изискват и коренно различни качества и обучение

!А злите кучета-те си умираха на синджира.Тях ги ползвахме
за пазачи на двора и за разплод.Можеби от тогава ми е слабостта към злите
кучета-от очите мълнии,от устата-пяна,а синджира-на възел.Кучето не да
лае,за да те уплаши-да тръгва деректно да те яде.Не ме разбираш,нали?
Нищо!И за мен не е от значение дали си ме разбрал.
....мисля данди ти го обясни ....на сиджир куче нищо не пази за звънеец и пинчер мога да ползвам

Апък аз само едно не
разбрах-защо я захвана тая тема
....мисля че по скро ти си се чудиш защо се захвана със нея .няма значение
може би ми е мъгла темата та затва ,да ми обясниш ти ,и мирослав нали и тои ги разбираше ? ?

И за последно от мен-КК ловува,но не е
ловно куче.Колко пъти да го кажа?И защо не отделяте майтапа от сериозното?
Толкова ви е капацитета!!!
това наистина не го разбирам хем ловува хем не е ловно , confused ,....куче което може да хваща ,не просто успешно да търси като птичарите или преследва по следа като гонче или да настига и убиова като хрътка или носи като апортиор ,а всичкото заедно и да не го наричаш ловно ? та това както казах и кучета за всестранен лов не го могат ,наи малкот тен ги хващат ,просто не могат .дратхара дадох за пример и стоика прави и гони и като кръвоследник се ползва вклюючително и апортира разбира се след подходящо обучение ,но не хваща фазани нито заици ловджията ги гърми ,на тва кяче прякора му е машината за лов ,а даве не ги хваща а кк и ги хваща и не е ловно ,нещо повче дратхара се обучава а този чообанин ,без да го учат lol

ако ще ми говориш за елементрен ловен инстинкт типичен за всички хищници да ,но пък ти ми твърдиш че на дедо ти кучето било вундеркинд направо ..смешен си ми бе човек .моите деца ще ти се смеят
« Last Edit: March 21, 2010, 18:28:14 PM by petko » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #61 on: March 21, 2010, 18:44:26 PM »

....дратхар чобанин lol

пич ще ти кажа едно няма куче дето да е и ловно и чобанско разбери за двете професии се изискват и коренно различни качества и обучение
като казах това се сетих за едно нещо ,имам поне две кучки сещаи се колко палета ми се раждат ,естествено ги трепя щото за година наи много две да оставя аз не ги продавам кат тебе ,та веднъж набутах на една кучка бараче неините ги отрепах и и сложих едно малко от баракинята(да стане голямо като вълк единак lol)та палето си израстна с кучката имаше си баш чобанско обучение ,но кръвта вода не става , сутрин като тръгнат говедата и то с тях обаче веднага хваща няква диря и бау бау нали си чувал гонче ,ебем ти кравите ,погони си час излпези езика и хаиде в кошарата и спи цял ден  ,просто няма нужните качетсва за чобанско и наи важното има качества на ловно ,които му пречат да разботи като чобаснко ,дори не говоря за това че един барак не може да опази стадо от хищник ,то дори не може да върви след сюрията ,наи малкото защото има инстинкт да преследва по прясна диря ,няма способност да си пази силите ,нито да се привързва към глутница и стадо ,нито охранителния инстинкт му е по силемн от ловния ,нищо

чобанските кучета нямата обоняние(като за ловно) и това е плюс ,те нямат иснтинкт да преследват по следа и това е плюс ,защото те трябва да са нон стоп при стадото което охраняват ,те са темерути постоянно спят ,това също е плюс ,така кучето има винаги "запас  "от сили нужен му по всяко едно време на деноноищието това трябва да селекцинираш господин запазващ кк а не фазанджии и апортиори
« Last Edit: March 21, 2010, 18:47:49 PM by petko » Logged

dandi
Hero Member

« Reply #62 on: March 21, 2010, 18:47:13 PM »

Имаше веднъж един голак със селското стадо(май веднъж писах за него),като тръгнеше да гони я заек ,я сърна,я лисица та часове не се връщаше.Добре че другите кучета не му се връзваха,защото нямали ги с часове край стадото кучета имаш само за пред хората.Такива никой чобанин не би държал,поне ние не де,ама всеки луд с хобито си.

Напоследък идват много захванали овце да гледат и търсят кучета,ама научени.Викам им,куче се взема от малко да си го научиш по твой терпип,да му знаеш нрава къде,какво и как ще стори,как ще постъпи,къде трябва да му се бъркаш,къде е по добре да го оставиш само да се оправя.....А как да стане като го вземеш примерно като е вече на 4-5 години,то вече е научено да ходи с овцете,но как ходи се пита в задачата.Щото едно тъй пък друго онъй,та ако не е израсло край незнаеш и какво следва като залае,загони...... -ще ти кажат тъй и тъй прави ама тва дали е точно тъй.

Та мисълта ми е-едно е да слушаш легенди и приказки казани,недоизказани,украсени и т.н.Но реалноста си е раилност.

dandi
Hero Member

« Reply #63 on: March 21, 2010, 18:56:49 PM »

Прав е Петко,чобанските кучета пестят сили,обиколи проучи върне се край стадото и легне.Че то като е гонило 2 часа  като се върне каталясало ква ще я свърши.Случвало се е по цяла нощ да не спят,но на другия ден и седнали заспиват,та хем ти е жал хем ти е смешно като им заклюмат главите. lol
petko
Hero Member

« Reply #64 on: March 21, 2010, 18:59:05 PM »

данди аз си знам за мене ,куче което зебава стадото аут ,дали аз не съм го социализирал добре дали то няма качества ,не ме интересъва ,предпочитам пет калпави кучета които в студ жега ,гладни и при наличе на заици са предпочели да стоят при кравите пред един рамбо дето в свободното време ще минава покраи сюрията знам че вълците изключително рядко нападат стадо с кучета и съм виждал пет чобаснки кучета дето са минали само покраи кк да убиват вълк ,ма си седят в кошарата ,и не бягат ,убили са вълчица дали тя горката не е разбрала че е имало кучета и после не е успяла да избяга дали просто е била толкоз гладна че се опитала въпреки тва ,незнам обаче в кошарата убита от тях .на бяла роза ако ще злато да серат с тях не могат да се мерят тои колкото и да ми разправя че разбира аз си знам моето няма да карам някои да ми вярва ,обаче аз от 20 години храня вълци и знам и по добре от тях кво е вълк и куче
от ченета и тикви моцже и да не разбирам ма ми даи чобанско ще ти кажа кое ще те преебе

dandi
Hero Member

« Reply #65 on: March 21, 2010, 19:13:03 PM »

Знам че ще кажеш,не е нужно много време да разбереш кой търси с гугъл и кой ти "говори езика".Съжалявам че са малко тия дето говорят тоя калпав език,щото човек цял живот се учи и винаги има какво да научи.А квото научиш ти е от файда,ситуации много всяка различна,едно е да знаеш как да постъпиш на момента,друго да се туткаш и да се учиш тепърва.

Тук в нашия район чакали по при принцип няма ,но една година ни изработи та изтърбуши една овца.Подровил беше дупка под долната греда на саята.На сутринта гледаме гаргите кръжат-знаеш има ли мърша там са.Намерихме и дупката и .....падна едно чудене що ли е тва животно де ни подреди." Подчеркът" му не е ни на вълк ни на мечка..ха сега де... hmm
petko
Hero Member

« Reply #66 on: March 21, 2010, 19:19:55 PM »

е ти пък даи им някои стабилен пес ,аз съм привърженик на точно това кучето да се учи от страите ,и именно на аматиори такова им трябва повечето от мерак не им дават да се привържат към стадото ,казваш им да ги социлаизират добре хората слушат ,затворят го при овцете ама после кат почнат цял ден го тупкат милват храняпт и то полека лела става "гъзар"куче започва да върви след чобанина ,по принцип трябва да се държат студено малко,поне до толкоз че кучето да не свиква стях  ,но от мерак не могат ,или пък ядът и го гледат как жално гледало и му дават наа малки хапки точно толкоз му трябва да ти върви постонно зад гъза или да пази торбата ,или пък се кефят кат загони дивеч (е тука в една тема гледах фанали прасенце и ги снимал ,аз ако ги видя такива ситирни ше им раздам че да не им идва на акъла втори път ,чобанското куче трябва да се държи агресивно към прасе ,но е и да се мъчи да го гони ,за пример ще ти дам два кангала преди години внос от турция ма вече обучени големи кучета ,незнам дали въобще  са виждали прасе (може в раиона им да е нямало) но застанаха накрая на сюрията и ги лаеха ,нищо повече ,за съжаление гончетат отзад го изядоха може би защото клявкаха го възприеха като агресия
или пък друго ,некув се кефил кучето му да хапе и го насъсква кат залае приближаващ човек ,добре нека е серт ама не го научил на чиба и като порасне и ухапе някои ама бил му такъв джинса

наи добре е старо куче което ти харесва малчугана ще го имитира ,от една страна от друга ако живеят заедно като по малък ще не ще ще спазва неговите правила ,при мен съм забелязъл тартора злае ли и другите почват ,тои ако не лае дори и да са залаяли нещо спират ,тръгнали да се впускат обаче ако тои не тръгне спират след десет метра ,някак си опитват да му се подмазват ли незнам ,но тои опртеделя поведението ако имаш едно старо то ще е тартор поне докато малките не станат по на две години и ги детронират ,но до това време ще са се научили и вече според кръвта има си и кучета и кучета

пп ако домината ми започне да хапе хора или гони с дръги думи тва на което се кефи бяла роза ..разстрел,ще ми научи и другите

dandi
Hero Member

« Reply #67 on: March 21, 2010, 19:29:57 PM »

Та за тоя език говорех.
Залае тартора и тръгне и тия другите зад него,ама как един не го подминава,доже не се и изравняват с него.Тоя спре и всички като по команда зад него.Той като му сътнеш(ако няма за какво да лае) спре и се върне при стадото.Другите (най вече кутраците) може и да полаят още малко но ще спрат и ще налягат също.Ако има малки кутрета те докато си научат урока ще джавкат още.Понякога спрат идат при големите и после пак вдигнат врява.Но ден след ден разбират че сваеволия не са редни и трябва да правят същото като батковците.
Ariman
Hero Member

« Reply #68 on: March 21, 2010, 22:12:07 PM »

Комерсиализацият… във всяка една сфера от живота ни , естествено, и това е преиначено,но ето че и кучетат ни попаднаха в нея(тук не засягам линията КК/БОК). Да не останеме и ние по назад,от вече видяното у другите,малко идва- видяла жабата че подковават коня и дигнала и тя крак.

Какво се получава,сега?
Превърнахме овчарските кучета в ловни,или кучета за бой?
Как така в последните години се „измисли”,това ново предназначение на КК?
Как някога овчарите не ги ползваха тия кучета така,ползваха ги по предназначение?

И не се държаха кучета прекалено агресивни,кучета проблемни,кога налитат на свойте си(кучета които засичат им викаха,щото като се юрне четат да гони(независимо какво) и прелети тоя „неразбрания” и земе та клъцне  некой негов си ,или го щипне за крака заден та го спъне и му се метне да го дави).
   Не се доказваше едно куче в битка със свойта кръв,а с това какви дела ги върши срещу оня дивия – там мереха овчарите кучетата си ,за лов да не говориме,кой би го помислил това.Случваше се да удават по некоя заблудена животинка,но това са били некакви „инциденти”-инстинкт.
    Такива кучета отпадаха,не се държеше от тех,само овчарските им качества "пазеха и живота им(,а ония овчари окото им не мигаше,дънеше ли се кучето,трепането за оправия го имаха.)
   А тия песове дето се държаха беха кучета разбрани,раждаха се в стадото,пазеха го (понякога с цената на живота си) и пак там умираха.Тука колегите гледам правилно говорат за езика м/у овчаря и кучета,допълващи се,а не обратното,да ти се явява в тежест.(да ловува,пълна глупост,а като ядеха скакалците по билото,и си ги ЛОВЯХА сами,това да го  броиме ли?)
   Наслушаш се от всякъде,пресявайте барем истината ,реално възможното от разказите,легендите и митовете дочути  от „стари овчаре”.Едно се надявам и се радвам,че тук виждам хора,които държат старото,така поне изглежда,всички си имаме + и - ,това не го говора,то времето ще си покаже,че да не е само за парламата.Дано все още има стойностни хора, които да ценят традициите и да пазят КК , каквито СА БИЛИ.А не да затриеш корена на кучето.
    Равносметката - отглеждани далеч от стадото(може би дори не виждали такова), на синджир(вързани не ги помна,може би зимно време,когато нема паша,или когато бесовица имаше некъде), където кучетата, не изпълняват своето предназначение, а изпълняват чисто биологичната функция да се размножават и следователно да печелат пари на собственика си.
 Да,подмениха се нравите и на хора и стока се затрива и не му мига окото на никой –няма ги стадата, няма ги и вълците, няма ги и едновремешните овчари, „диви и първични” като кучетата си.

Со здраве!
« Last Edit: March 21, 2010, 22:52:07 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
dandi
Hero Member

« Reply #69 on: March 22, 2010, 06:08:26 AM »

notworthy
Поздравления за поста ти Ariman,явно си виждал чобански кучета или си слушал много внимателно като са ти говорили "старите овчаре"
Аз мнаго се радвам ,че в МАКК доста хора,дори повечето използват кк по предназнечение,т е. да охраняват стада домашни животни,и никой не може да ме убеди ,че е възмажно да видиш какво е точно кк извън естесвената му среда.,а тя е край стадото.
  И не се държаха кучета прекалено агресивни,кучета проблемни,кога налитат на свойте си(кучета които засичат им викаха,щото като се юрне четат да гони(независимо какво) и прелети тоя „неразбрания” и земе та клъцне  некой негов си ,или го щипне за крака заден та го спъне и му се метне да го дави
Такова куче само пакости може да прави,то не охранява стадото,пречи на другите да си вършат работата.Писала съм някъде за засичането преди,но едва ли много хора са разбрали кокво значи точно засичанито.Но рядко се случва ,куче което е израснало онт малко в глутницата и си знае мястото в йерархията да налети на своите.Не че е изключено като поизрастне и се почусва силно да се направи на мъж да застане най отпред на стадото и да не дава ни куче ни стока да го правари.Такова куче е аут на момента.
Не се доказваше едно куче в битка със свойта кръв,а с това какви дела ги върши срещу оня дивия – там мереха овчарите кучетата си ,за лов да не говориме,кой би го помислил това.Случваше се да удават по некоя заблудена животинка,но това са били некакви „инциденти”-инстинкт.
Като ти трябва куче за лов си купи гонче или там от вносните породи.Ще ти нападне някой див натрапник стоката ,пък кучетата ти тръгнали  на лов и ще има да си хапеш  кършеш ръцете, да псуваш,ама кел файда.Пожелавам ви да попаднете в такава ситуация.Понякога се случва кучетата да хванат обратна(задна) диря да бъдат надхитрени,заблудени,но ако им "говориш езика"
,кото им викнеш те ще разберат и ще се върнат,но това едва ли ще стане ако са тръгнали да ловуват и са научени на това.
Скакалци и картици хващат,но не че ходят да ги търсят,просто го удрят на игра,заблудени животни също но това не е лов.
milkojor
Sr. Member

« Reply #70 on: March 22, 2010, 10:03:15 AM »

notworthy

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
dandi
Hero Member

« Reply #71 on: March 22, 2010, 18:21:12 PM »

Равносметката - отглеждани далеч от стадото(може би дори не виждали такова), на синджир(вързани не ги помна,може би зимно време,когато нема паша,или когато бесовица имаше некъде), където кучетата, не изпълняват своето предназначение, а изпълняват чисто биологичната функция да се размножават и следователно да печелат пари на собственика си.
 Да,подмениха се нравите и на хора и стока се затрива и не му мига окото на никой –няма ги стадата, няма ги и вълците, няма ги и едновремешните овчари, „диви и първични” като кучетата си.
Отглеждани далеч от стадото.....че това овчарски кучета ли са?Как да разбереш кое от тях колко е овчарско и от кое да хванеш ЦЕННА кръв?От най красивото манекена нали така,а това дето е по грозновато ..другите кучета го яли.Но знае ли се дали това по неугледното на което примерно чобанина му отсякъл опашката че не я навивало както трябва или ушите не му били перфектни(чупило ги)е доста повече куче от това дето видимо е перфектно.
На синджир са и нашите зимата като приберем овцете в село,че сега и народа не е какъвто беше като аз бях дете примерно.
Тогава всеки знаеше ,че има ли стадо има и кучета и стадото се зоабикаля от разстояние.Че кучетата които го охраняват си пазят хляба който овчарите им дават и трябва да пазят,а това включва лаене и не само.Уважаваха се тия кучета пазачи един вид.А сега......леле мале.Всички от БОСС нагоре ,върви ти право през овцете и очаква кучетата да мируват,даже да не лаят.Работата ти била да го пазиш.Е как иначе,нали повечето от тия "планинари" със скъпи джипове и пистолети имат.Пък и кучетата не са от тия дето гледат приятелчетата им,вносните скъпоструващи модерни вълкодави.Те тия наште си ,чобанските кво ли струват.Те са мръсни,вмирисани на овце или с каквато стока ходят и си изпълняват предназначението,не печелят пари на собственика щото не са от най модерните и красивите,просто са му другарите,приятелите с които живее и за жалост ге пазят всичко негово ,повечето с цената на живота си,а той сиромаха чобанин все по трудно успява да опази тях.
petko
Hero Member

« Reply #72 on: March 22, 2010, 18:34:52 PM »

данди ти беше казала някои хора и вързаните кучета ги хапят lol,много беше права ,и мен ме е страх от тия и затва гледам ама ако може даже джав да не вика ,камо ли да се зъби ,още повече че мне ме няма там ,понякога еи такива "планинари ме обиждат че кучетата ми били мастии ,може ли ако искат да вземат теле и нищо нямали да им направят ..викам им да така е ,препочитам да ми откраднеш теле на вместо да ми трепеш кучето ,,телто мога и да си го върна ,кучето не ,телето ми струва 500 лева ти може и стадото да ми струваш .......времената се промениха просто

,и никой не може да ме убеди ,че е възмажно да видиш какво е точно кк извън естесвената му среда.,а тя е край стадото.
notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy notworthy

Ariman
Hero Member

« Reply #73 on: March 22, 2010, 19:50:40 PM »

Отглеждани далеч от стадото.....че това овчарски кучета ли са?Как да разбереш кое от тях колко е овчарско и от кое да хванеш ЦЕННА кръв?От най красивото манекена нали така,а това дето е по грозновато ..другите кучета го яли.Но знае ли се дали това по неугледното на което примерно чобанина му отсякъл опашката че не я навивало както трябва или ушите не му били перфектни(чупило ги)е доста повече куче от това дето видимо е перфектно.
Това ми е мисълта - горе в Балкана с овцете,там разбираш кое колко струва.
Не се доказваше едно куче в битка със свойта кръв,а с това какви дела ги върши срещу оня дивия – там мереха овчарите кучетата си...
Там подбора е суров ,там оцеляват тия дето най-добре си вършат нещата.От вичките щенца в кучилото не всички стават добри нали,не всички развиват така добре работните си качества,като братята и сестрите,всичко е много индивидуално(както при нас ,така и при тех).Oстава това което ти върши работа.А тука какво става отивам аз в питомника на еди кой си,отиваме на местото, където са му кучета и какво гледам 10-тина къщурки сковани,навързани на синджирите шарени песовете,малките се търкалят в краката и вика избирай - "най-добрите овчарски кучета са тия,от най-добри линии са".Викам как така разбра,че те стадо не са помирисвали,а той пак неговата си.Е не става  едни и същи приказки на още 5 човека след мене и какво излиза от едно кучило на всичките им пишеме 6,щото разбираш ли кръвта е "ценна и елитна" и кучетат изглеждали "като по стандарт",нищо не доказваш с това,това не значи че са ти добри кучетата. Как да им го обесниш?
никой не може да ме убеди ,че е възмажно да видиш какво е точно кк извън естесвената му среда.,а тя е край стадото.

notworthy

На синджир са и нашите зимата като приберем овцете в село,че сега и народа не е какъвто беше като аз бях дете примерно.
Смях голям пада с тия "планинарите",че дойдат да снимат,та разбонтуват нещата,та понякога и разходката им отиде зян,та после ти си им виновен.  lol

« Last Edit: March 22, 2010, 19:53:44 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
petko
Hero Member

« Reply #74 on: March 22, 2010, 20:33:48 PM »

мисля данди имаше впредвид друго ,те незнаят как да се държат с такива кучета ,тя е израснала и знае какво може да направи такова куче ,дори да не е израснала сред неините си съседите са имали ,дефакто по слеата много рядко има ухапани хора а там е бъкел с каракачанки
просто гражданчетата незнаят как да се държат ,вижда стадо един селянин веднага ще помисли за кучетата и или ще заобиколи стадото или ще вземе да вика чобанина да ги отбрани ,гражданчетат хукват да гледат овцете ,някои даже искат да ги хванат ,кк специално има навика да застава накраи сюрията и да лае яростно ,но макра да се пени не хапе ако не приближиш прекалено ,но градксите не разбират от 'чужда територия" още по малко пук на куче ,смятата че баира е на всички ,по закон са прави но не и по кучешките ,или пък се опитват да се правяпт на муже като се мъчта да  изплашат кучетата ,някои бягат но за други точно това е грешката ,или пък хукнат да бягат през глава ,така пак ги предизвикват
,много е важно да запазиш самообладание и бавничко да се отдалечиш без резки движения с тояга но да не я размахваш а да я държиш пред очите им ,замахнеш ли ги дразниш или аз съм правил грешката да се мъча да ги ритам изчаква да си "върнеш "крака и тогава гледаш безпомощно как те захапва lol

навремето познавах един смелчага ,тои вярваше че можел да омагиосва кучетата ,хващаше се на бас че може да мине насред сюрията ,без да го ухапят,знаел някув коран там дето аллах му помагал и кучетат не смеели да го захапят ,наистина минаваше през какви ли не бясове ,според мен обаче тои толкоз си вярваше че наистина не изпитваше страх ,а кучетата го усещат това ,минава и през цялото време си повтаря нещо въври бавно като в транс ,слагаше си кепето на очите и така ,никога не го е хапало куче ,зъбят му се вървят зад него лаят го обаче не го е ухапвало куче ,според мен просто успяваше да запази самообладание

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Print  

Jump to: