Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. June 20, 2025, 22:40:32 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 146
  Print  
Author Topic: Развъдник "Вучо" - фотопредставяне.  (Read 1592229 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1905 on: December 22, 2016, 12:05:47 PM »

Не съвсем така. Това са конкретно подбрани животни, които са доста сходни като фенотип, но и като генотип  (за това съм дал и родителите ). Това е едната част от кучетата ми все пак - "красная армия". lol Утре ще подготвя материал и за другата част - с повечко "Беловски елемент ".
vano
Guest
« Reply #1906 on: December 22, 2016, 12:29:25 PM »

Малко от червения сектор в развъдника - различни комбинации на една и съща кръв! lol

Балкан КараКитан (б. Медо, м. Калина Вучо).

...

Гледам цялото кучило на Медо и Калина е вписано в регистъра, ама този Балкан го няма. Това да не е от повторение на връзката?
Ariman
Hero Member

« Reply #1907 on: December 22, 2016, 13:01:31 PM »

Това за подбора по фенотип и генотип го четем във всички учебници, дори по начална биология, остави го това.
Дай да говорим реално, че ми стана пре интересно!
кой сметна, че  Касе (http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=1277&pg=1)

и Медуна( http://www.karakachan.org/database/dogs_result.php?id=1455&pg=1)

са със сходен фенотип и генотип, че нещо не успявам да разбера сходството?

Люта и Лида са сестри, на Главчо баща му е Манчо Япе, на Кътьо пък майка му е дъщеря на Манчо Япе. Какъв смисъла на тези две връзки?
Медо и Калина, дори само за цвят можеш да ги хванеш, че са сходни, за това съм съгласен.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1908 on: December 22, 2016, 14:09:44 PM »

Нещо не си ме разбрал. За пореден път. Казвам че са сходни по фенотип и по генотип именно изброените 4 животни - Балкан, Меца,Сура и Къша. Или казано по ясно- в тях е събрана кръв в сходни комбинации главно между Манчо Япе и малко "беловска мая" . От там идва и фенотипната прилика. А конкретно избора за връзка Касе Х Медуна целеше крос на две инбредни кучета без никакви пресечни точки между тях. А пък за Медо и Калина - нещо не внимаваш в час Ариман! Разочарован съм! lol другото общо между тях освен цвета, е че са внуци на Манчо Япе. lol
« Last Edit: December 22, 2016, 14:12:24 PM by kennel Vucho » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #1909 on: December 22, 2016, 14:33:42 PM »

И аз съм разочарован от отговорите, ама какво да се прави, не се оплаквам. biggrin

А от целения крос, какво се е получило? (без отговора "освежаване на кръвта", може ли) Целта постигната ли е?
Добре, а защо толкова услилено търсите този Манчо Япе(не визирам само тези връзки)? Защо не търсите Гуджо на Суат като говорим за Касе, пак ли да подсещам за кучката ти при Суат? Асеновградския Мечо?
« Last Edit: December 22, 2016, 14:37:09 PM by Ariman » Logged

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1910 on: December 22, 2016, 15:01:17 PM »

Първо ти няма как да бъдеш разочарован от отговорите ми на въпроси, които ти самия задаваш! Това че задаваш въпрос означава че не знаеш отговора, и може да си разочарован само и единствено от собственото си незнание. Това е друга тема. А за между линейния крос можеш да прочетеш в същите онези учебници, но за малко по напреднали. Тогава ще разбереш целта на това развъдно решение. По отношение на Маньо - много са факторите да го търся при избора на връзки. Ти виждал ли си това куче?
Ariman
Hero Member

« Reply #1911 on: December 22, 2016, 16:27:20 PM »

Kennel  Vucho, надявам се, че не си объркал темата „Нашите кучета” с тази на развъдника си. И че аз не съм aborigen. Отношението ми към теб, до сега, е било толерантно и и коректно, дори при очевадни моменти и обстоятелства съм си замълчавал и доста съм спестявал, само за да няма обидени и изцапани имена. НО няма проблем , щом желаеш да зачекваме личността. Ако ще си говорим за знание и незнание има абсолютно недопустими правописни грешки и непозанване на езика за човек достигнал преподавателска дейност, макар и да не е по българска филология.

На фона на хобито си, от всичко написано, може да се види, че не съм се справял чак толкова зле. Лошото е, че доста „професионалисти” се справят доста по-зле. „Незнанието ми” продиктува и доста дискусии, от които произлязоха много и интересни обстоятелства, и се научиха нови неща, а доста „професионалисти” не успяха да ги разберат, дори. Смятам, че "незнанието ми" е било полезно за всички. Един от култовите и най- любимите ми моменти беше при 100 годишните Карамани, там 3 дни не успяхте да се разберете, кой  е основоположник и кой е продължител.

Остани си със здраве и въпреки некоректният последен пост и откровената обида в него, все още тая някакво уважение към теб самия и работата ти.
Замислям се щом казваш, че тази кучка ти е гордостта, какви ли са разочарованията? А ще бъде още по-хубаво, ако не ми отговориш.
Поздрави,
« Last Edit: December 22, 2016, 16:31:36 PM by Ariman » Logged

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1912 on: December 22, 2016, 16:37:46 PM »

Както решиш! Умния човек се учи, а другите за по лесно се обиждат!  Бъди здрав! А за правописа - благодаря за забележката, но като се налага да отговаря м с телефон такива са резултатите.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1913 on: December 22, 2016, 19:22:25 PM »

Ако може и аз да изразя мнение относно "червения" сектор - в случая споделям мнението на Трайко - Меца е кучката, д-ре. Разбира се това е просто едно любителско мнение, без да съм виждал кучетата на живо и да знам кое как е с характера, но от снимките тя ми лови окото smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #1914 on: December 22, 2016, 20:15:19 PM »

Ариман, вярвам ще се съгласиш, че селекцията е изкуство на възможното.
Правим дългогодишни планове, схеми, "подкови", но на края резултатът се получава там където и когато е възможно.

п.п. Виждал ли си Гуджо в млада възраст?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Пеньо
Hero Member

« Reply #1915 on: December 22, 2016, 22:30:32 PM »

Малко от червения сектор в развъдника - различни комбинации на една и съща кръв! lol

Балкан КараКитан (б. Медо, м. Калина Вучо).

...

Гледам цялото кучило на Медо и Калина е вписано в регистъра, ама този Балкан го няма. Това да не е от повторение на връзката?
Наско?
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1916 on: December 23, 2016, 05:25:13 AM »

Не цялото кучило е вкарано. Този е от същото кучило на 2.5 г.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1917 on: December 23, 2016, 09:01:27 AM »

Малко от другата гвардия - по близко и като кръв и като сходство в екстериора с беловския сой.

Касе

Ленко

Гриве на близо 2 години

Боил на 7  месеца

Караман на 7 месеца

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1918 on: December 23, 2016, 09:06:23 AM »

глави...

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1919 on: December 23, 2016, 09:30:10 AM »

А ако трябва да търсим сходство конкретно с Враня, има при мен няколко нейни наследнички които доста копират някои черти и на главата и на характера и.

Pages: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 146
  Print  

Jump to: