kennel Vucho
|
 |
« Reply #615 on: August 22, 2010, 14:43:07 PM » |
|
Зъл и гласовит!  Сега не е много за снимане щото е хвърлил козината, ама като дойде баба зима - ще го видиш!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #616 on: August 22, 2010, 15:13:32 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #617 on: August 22, 2010, 17:40:33 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #618 on: August 22, 2010, 18:15:09 PM » |
|
Абе сменя не сменя козина физиономията си е баш каракачанска на Ленко  (за мен де) в началото,като малки,по ми харесваше Лида но сега почвам да се замислям  браво за комбинацията Кито+Враня,резолтата е налице и е много сполучлив 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #619 on: August 25, 2010, 05:09:28 AM » |
|
Риска Вучо и Риско Вучо на 2 месеца. 
|
|
|
|
|
|
|
blagoy chilyashev
|
 |
« Reply #620 on: August 25, 2010, 06:39:51 AM » |
|
Nase toia risko da ne go pazish za men kato se prebera da me zaradvash 
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #621 on: August 26, 2010, 15:49:00 PM » |
|
И без очи да беше пак си е Пепеленов сой та дрънка!
 Насе, подобно чувство за хумор по принцип е освежаващо, но ако това с Пехливан не е майтап, е най-малкото смущаващо.  Не мога да се съглася нито с теб, нито с Росен, че кучета с подобни елиминиращи дефекти като обратни захапки, вродени липси на зъби, сини очи, костни генетични проблеми и т.н. трябва да се издигат в култ. По скоро това изисква ревизия и то със стара дата. Така мисля аз. А за селекция и развъждане да не говорим, ти най-добре знаеш, че подбора на разплодници е първото стъпало. В тази връзка много харесвам една мисъл: "Когато се качваш по стълбата на горе и пропуснеш стъпало, никога не мисли, че то ти е простило." Споделям мнението си най-приятелски смутен от факта, че този карцином може да получи разсейки.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
Ina
Full Member

master of puppets
|
 |
« Reply #622 on: August 26, 2010, 17:32:36 PM » |
|
Насе, подобно чувство за хумор по принцип е освежаващо, но ако това с Пехливан не е майтап, е най-малкото смущаващо.  Не мога да се съглася нито с теб, нито с Росен, че кучета с подобни елиминиращи дефекти като обратни захапки, вродени липси на зъби, сини очи, костни генетични проблеми и т.н. трябва да се издигат в култ. По скоро това изисква ревизия и то със стара дата. Така мисля аз. А за селекция и развъждане да не говорим, ти най-добре знаеш, че подбора на разплодници е първото стъпало. В тази връзка много харесвам една мисъл: "Когато се качваш по стълбата на горе и пропуснеш стъпало, никога не мисли, че то ти е простило." Споделям мнението си най-приятелски смутен от факта, че този карцином може да получи разсейки. Мислех да замълча, но си помислих същото. Амин
|
|
|
|
ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
|
|
|
DIO
|
 |
« Reply #623 on: August 27, 2010, 04:58:39 AM » |
|
И без очи да беше пак си е Пепеленов сой та дрънка!
 Насе, подобно чувство за хумор по принцип е освежаващо, но ако това с Пехливан не е майтап, е най-малкото смущаващо.  Не мога да се съглася нито с теб, нито с Росен, че кучета с подобни елиминиращи дефекти като обратни захапки, вродени липси на зъби, сини очи, костни генетични проблеми и т.н. трябва да се издигат в култ. По скоро това изисква ревизия и то със стара дата. Така мисля аз. А за селекция и развъждане да не говорим, ти най-добре знаеш, че подбора на разплодници е първото стъпало. В тази връзка много харесвам една мисъл: "Когато се качваш по стълбата на горе и пропуснеш стъпало, никога не мисли, че то ти е простило." Споделям мнението си най-приятелски смутен от факта, че този карцином може да получи разсейки. Работят на принципа- може да е на три крака,но щом е мое е най-хубавото.А като има и очевадни дефекти се казва,че кръвта е много ценна :lol:И имаме претенций,че правиме селекция и развъждане  п.п.Няма как да направят ревизия,след като трябва да махнат 70% от кучетата. Селекцията си е на махленско ниво,а развъждане изобщо няма има размножаване
|
|
|
|
|
|
|
Don Bari
|
 |
« Reply #624 on: August 27, 2010, 06:25:03 AM » |
|
:clap:Докторе ,па вземете махнете тея 70% от кучетата .... Па селектирайте една универсална порода,за битки с кучета ма кавказката като парцал да е размята,на жега да издържа следователно по голички да са ,с дълги оши за охлаждането пък и за лов да става и под 75кг да не еее.  и под сянките на километър зад стадото да си почива . п.п В МАКК като външен наблюдател моето мнение е ,че се води най правилната селекция и развъждане. А относно мнението ти че селекцията е на махленско ниво и ,че развъждане изобщо няма а има рзмножаване . Изглежд че,тази материя ти е тъмна индия ,,Развъждане-Селекция" Извинявам се на админа ако не е по темата но за първи път пиша пост и ако е нужно да го премести в подходяща тема.
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #625 on: August 27, 2010, 08:13:10 AM » |
|
Mnogo pravo go kaza Runka  i az go kazah sushtoto na Tito no mi otgovori che komisijta po razvujdane- razreshava. rano ili kusno defektite izlizat na jve  vshushnost, koi hora prestavljvat i vklychva taj komisia 
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #626 on: August 27, 2010, 10:08:05 AM » |
|
Офффффф.Наско започнах да пиша и след това изтрих всичко..Кво да ти кажа ..Борете се аз търпение нямам за олигофрени..Писна ми да повтарям .То моите коне от гледане се научиха повече и по-бързо на чистопородни КК,само дето не говорят  .А на много тук ,то писане ,па снимки ,па наливай с лейката и пак и пак и пак .Не приема братче...Абе много шопски глави излязоха в цяла България бреееееее ей. На такива само им кажи следното:...."Който има очи да гледа-а пък и ако има мозък може и да помисли"... Айде със много здраве. п.с Докато едните искат от мелези да направят еднотипни като НОК  а другите да запазят старотипните чистопородни каракачански кучета/и то в естествената има среда ако може/  -ще има да се пииииииииише още много и да се излее вода и пак разбиране няма да има...Вечно ще бъдат два отделни свята и ще има много плюнчене и мляскане.То просто стана много банално вече... 
|
|
« Last Edit: August 27, 2010, 10:36:47 AM by kennel tito »
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #627 on: August 27, 2010, 15:26:00 PM » |
|
Ехеее, гледам колко нещо се изписало тука! Ако искате някои неща можем да продължим да коментираме в темата за Селекция, но има някои отговори които считам за уместно да дам тук! Дио, приятелю, все нещо ти е криво и все някой те дразни - на теб няма угодия! Нещо гледам тоя Пеливан яко де боде в очичките - нека има за какво - убавец ми е той, дедовинко  За твое успокоение, пък и за успокоение на много хора, очите на Пельо се променят като расте. В началото смятах, че ще са сини и това не е нещо ново под слънцето за хората запознати в детайли с линията на Пепеленовия. Раждали са се кучетата по тая кръв чакърести - със едно синьо око. Даже преди доста време по Якорудско все още имаше такова куче. С времето обаче очите на Пельо стават жълто кафяви, което е характерно за основоположника на линията. За мен би било интересно ако очите му бяха останали сини - това щеше да е вероятно единствения случай подобен с две сини очи. Но нищо, на теб друга ти е болката - това било "махленско развъждане". Не , драги, не е махленско, ами планирана целенасочена връзка, целяща високостепенен инбридинг на основоположника на линията. Но ти не разбираш това - простено ти е! За да си доволен и щастлив ти обещавам редовно да ти пускам снимки на Пеливан, та да му се радваш как се развива! Оги, многократно сме коментирали с теб този проблем - недостатъците в екстериора, но считам че май не си ме разбрал, или си ме разбрал погрешно! Никога, повтарям никога, не съм издигал в "култ" екстериорни недостатъци. Да издигаш в култ според мен е да се стремиш към нещо, да го цениш - да си виждал подобна логика в моите селекционни решения. Недостатъците са си недостатъци - колкото и да не ни се иска ги има - идеята е така да комбинираме двойките, че да се елиминират в поколението, а не да се подсилят. Никога не съм се КУЛТ-ивирал до там, че да целя подобни недостатъци да бъдат затвърдени в потомците. В тоя ред на мисли, без да влизам в ролята на адвокат на Росен, считам че и него не си разбрал правилно. При съхраняването малочислени линии в които по една или друга причина са останали малко чистопородни животни, мисля че по-важното е да се използват в развъждане и тези които имат екстериорни недостатъци като липса на зъб или обратна захапка или светли очи, отколкото с лека ръка да се отпишат. Поради тази причина адмирирам действията на Росен при запазване на линията на Рекси (Бодровския)  . Такава е и линията на Шаро Пепеленовия - проклетия тегне над тая кръв и това е. Ще бъде жалко ако загубим тези линии като изключим от разплод и малкото останали чистопородни наследници заради по-горе споменатите недостатъци. Нали това е целта ни - да запазим генетичното разнообразие в породата, а не след десетина години да се озовем с вързани ръце сред една хомогенна високоинбредна популация с която развъдната работа е немислима без т.нар. метод "впръскване на кръв". Считам че точно ти едва ли би се съгласил да използваш този метод, след толкова години положен труд от всички за запазване на чистопородността на Каракачанското куче. Ще ме прощаваш, ама не си прав да гледаш дървото пък да не виждаш гората!  С най приятелски чувства разбира се! 
|
|
« Last Edit: August 27, 2010, 15:28:08 PM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #628 on: August 27, 2010, 18:39:41 PM » |
|
И друго в основата на многото спорове според мен лежи типичното правило у Българина:..."Чуждото грозде май кисело било"... Със сигурност мисля ,че ако тези които най-много ровят разполагат и работят с подобен на нашия материал ще разберат нашата методика на развъждане .Но как да стане като техния материал е само под формата на евентуални стари чернобели овехтели снимки. И аз така с приятелски чувства ....
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #629 on: August 27, 2010, 18:55:56 PM » |
|
Shto objsnjvash na oligofreni bre Tito  njma koi da te razbere- kaun  glei si kudravelkite i si zapazvai djinsa, pazi go  shopskij laf deto kazvash si e bash za tebe  ai sus zdrave 
|
|
|
|
|
|
|
|