Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 12, 2025, 13:13:51 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13
  Print  
Author Topic: Овчар без НОЖ не ходи..  (Read 147694 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #30 on: November 17, 2012, 17:12:16 PM »

Сега като се разрових и из нета - нищо чудно и туловка да е.. Със сигурност е 16ка и много прилича на тази ->

петко
Hero Member

« Reply #31 on: November 17, 2012, 17:20:11 PM »

Тука си упражнявам профилактично мерника, но не съм фен на огнестрелните оръжия като цяло..

Въпреки че има една пушка дето много ме впечатли - от опасните, с къса цев, пак е успоредка с две петлета, с открити куроци, някакво иж беше  naughty направо ми заспа.. Трябва да я снимам..

Все пак темата е за ножовете. Имам още какво да покажа, ама се надявам и другите да се включат  Wink

Абе знаех си ,че си мъжко  ,недеи снима ,че както я описваш е незаконна  lol
Mad Max
Hero Member

« Reply #32 on: November 17, 2012, 17:32:29 PM »

Не е незаконна, аз я премерих в един магазин и се пробвах да й чупя от цената, щото имаше едно парченце дървено отчекнато от приклада, ама не е болка за умиране /поправима работа е/.. Струваше над 600лв, аз я спазарих за 550 и си плюх на петите, докато не съм направила някаква беля  lol lol lol Ще я видя тази седмица дали е там още..  naughty

Mad Max
Hero Member

« Reply #33 on: November 17, 2012, 17:38:35 PM »

Иначе и това хваща окото  naughty
Дървото бая отваря  smile

петко
Hero Member

« Reply #34 on: November 17, 2012, 17:39:22 PM »

не им вдевам на пушките ,ама с къса цев обикновенно значи рязана ,много често стари пушки понеже не се водят на никои ,с други думи глеи да не е някоя орезилена ,с такава пушка се гърми от упор наи често хора не се целиш като с тази на снимката ,кво има да ти ляга  
абе къде пазаруваш или си ловджия вече (няма ме учуди )или в антикварен магазин

пп странни интереси имаш бре
« Last Edit: November 17, 2012, 17:40:50 PM by петко » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #35 on: November 17, 2012, 18:02:09 PM »

А, то и аз не им вдявам, просто споделям това, което ме впечатлява и ми уйдисва като му се примеря.. За орезилена - трудно ще се излъжа..
Не съм ловджия, ама ги знам тия от ловното, както и те мен. Не си падам по съвременното колективно бракониерство и простотия. Арбалетите са тихички и атрактивни. Ако ми трябва нещо за вкъщи и имам възможност бих си взела тази, за която ти говорех по-рано, ей така да си стрелям с нея и да й се радвам. 600 лв за курс по простащина и една тапия няма да дам, да напълня гърлото на някой амсалак..
Пазарувам си кукички от ловно рибарския и изслушвам по някоя друга лекция на продавача, че е кадърен човек и ме кара да се замислям  biggrin. Това е.

Mad Max
Hero Member

« Reply #36 on: November 17, 2012, 18:09:53 PM »

пп странни интереси имаш бре

Прабаба ми би ти скрила шапката.. Тя е била луда по огнестрелните оръжия и моторите с кошове..  biggrin 18 години е била кметица. Спяла си е с колана с двата кобура /със старовремешните револвери с петлете в тях/.  lol lol lol

петко
Hero Member

« Reply #37 on: November 17, 2012, 18:12:51 PM »

хората за вкъщи си взимат дартс ,пък ти пушка за 600 лева ,гладкоцевна ,с къса цев(аи не рязана)

мад макс ти определено снимаш добре имаш някакъв усет ,съдеики по снимките на кучетата ,защо на вместо 600 лева за пушка не си вемеш добър фотопарат (от тия де снимат отдалече) и опиташ да идеш на 'фотосафари" много по добре е не мислиш ли?пък и няма да е в разрез със светоусещането ти  lol

пп а наследствено било  lol
« Last Edit: November 17, 2012, 18:14:43 PM by петко » Logged
Mad Max
Hero Member

« Reply #38 on: November 17, 2012, 18:21:15 PM »

Е, не съм тръгнала да я купувам.. Само си чеша езика.. Този фотоапарт още ми върши работа.  biggrin На сафари - едва ли  lol
Не знам кое е наследствено, гола вода съм в сравнение с баба Донка.  smile

Mad Max
Hero Member

« Reply #39 on: November 17, 2012, 18:31:26 PM »

Като каза сафари.. все си представям Африка.. Голям мерак имам някой ден да отида до там, да се набера на врата на жираф /като циганче на електрически стълб, или негърче на кокосова палма/ и да го стисна за рогцата! Ако ми се случи ще се пръсна от кеф!
 lol lol lol

пс. Или да шляпна някое раирано магаре по дупето  lol lol lol
« Last Edit: November 17, 2012, 18:33:30 PM by Mad Max » Logged

петко
Hero Member

« Reply #40 on: November 17, 2012, 18:36:00 PM »

опитаи да снимаш сърна заек или какъвто там дивеч решиш ,да видиш дали е лесно бракониерството

абе баба ти кмет ли е била или шериф confused,собственика на оня ятаган е умрял заклан ограбен връщаики се от пазар ...
петко
Hero Member

« Reply #41 on: November 17, 2012, 18:36:54 PM »

Като каза сафари.. все си представям Африка.. Голям мерак имам някой ден да отида до там, да се набера на врата на жираф /като циганче на електрически стълб, или негърче на кокосова палма/ и да го стисна за рогцата! Ако ми се случи ще се пръсна от кеф!
 lol lol lol

пс. Или да шляпна някое раирано магаре по дупето  lol lol lol
я иди на зоологическа градина с тия мераци lol
Mad Max
Hero Member

« Reply #42 on: November 17, 2012, 18:48:17 PM »

Ето един нож, който ми харесва  Wink

Mad Max
Hero Member

« Reply #43 on: November 17, 2012, 19:18:38 PM »

Mad Max
Hero Member