Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 15, 2025, 17:41:48 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 61
  Print  
Author Topic: Селекция  (Read 531887 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #825 on: June 07, 2018, 05:55:40 AM »

Значи по отношение на обидните квалификации, преднамерения тон и 25-я кадър, хубаво е първо да погледнеш в собствената си градинка. Ако се върнеш назад по всички постове, ще установиш, че именно ти и Вучков използвате ехидни подмятания и квалификации от сорта на „драги”, „приятел”, „кибик” и т.н. Същевременно с Ariman никога не сме си позволявали да ви наричаме „смехурко”, не сме ви пращали да играете по ротативки и не използваме ухилени и олигавени емотикони като основно средство за комуникация. Това е добре да си го отбележиш, преди убедително да обясняваш кой бил преднамерен и на кой колко му било възпитанието.
      По отношение на ограничаващото изискване за „селекционен опит” за пореден път ще ти кажа, че този напън за дискриминиране на част от участниците в тази дискусия, не е особено умно решение. По тази същата твоя логика, ти самият не би следвало да участваш в дискусии на подфорума „Сродни породи”, защото не  съм чул да имаш опит със селекцията на такива. Но пък там имаш доста изказани мнения. Или пък в темата „Светът около нас”, в която до едно време беше силно активен. Там сигурно е редно човек да си представи първо кратка автобиография, сбито описание на своите хобита и естествено резюме на семейното положение. Но в крайна сметка тук се общува на борда на сайт, посветен на любителите на кинологията, а не в професионалния форум на БАН по океанология . Не виждам някъде да е разписано ограничение, че единствено хабилитирани професионалисти могат да вземат мнение по дадени въпроси. А и не си спомням да ни е търсено такова в качеството ни на оторизирани специалисти по нещо си.
     А ако реалният ти въпрос е защо с Ariman се интересуваме от селекцията на Каракачанското куче, бих ти отговорил, че това е право на всеки. Тъй като до колкото си спомням бидейки автохтонна порода и национално богатство, тя е собственост на българския народ. И колкото повече хора се интересуват истински от това, толкова по-добре за самата порода. Без значение кой я администрира в един времеви отсек – моментна прашинка в хода на времето. Това наистина няма значение, защото днес е един, утре ще е друг, след 100 години – пети или десети.
     Притеснителното в случая е, че огънят ти е насочен към хора, които се държат обективно и следват една последователна линия в отношението си към дадена материя. И които хора в мненията си винаги сме се въздържали от крайни (или обидни) квалификации за хора, кучета и събития. Не видях някъде твое или ваше куче убедено да е наречено от нас мелез. А същевременно други могат да го правят, без да намерят за добре да представят някакви доказателства в защита на тезата си. Според теб обаче, аз съм длъжен да ти се обяснявам за нещо си – и що?! 
     Но ако в крайна сметка свободата на словото тук е претърпяла някакви рестрикции – избирателно срещу някой си, хубаво е това да се каже гласно и с истинското му име. И съответно да се посочат новите параметри – какво ще може и какво не за вбъдеще. Така е коректно спрямо пишещите.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ariman
Hero Member

« Reply #826 on: June 07, 2018, 07:25:52 AM »

Точка 2 от Правилата за ползване на форума гласи – „Мнения нарушаващи добрия тон във форума, ще бъдат изтривани. При повторно нарушение, ще бъде забраняван достъпа до форума на авторите им.

Моля, администрaтора/модераторите, да наложат цитираното ограничение на потребител „na Brad-Pit brat my”, поради използване на персонални обиди не в един или два, а в поне четири последователни поста.

П.П. Отказът от забрана на достъп за въпросната персона ще означава само едно – че от тук нататък в този форум всеки може да се чувства свободен да използва каквито думи прецени. И няма да му бъде търсена никаква отговорност за използването на нецензурни, вулгарни  и/или обидни квалификации.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #827 on: June 07, 2018, 08:15:15 AM »

Eйй ги на, изпълзяха puke Сега следва да отправите въпроси в другия форум към главния селекционер, за да ви смятат за пристрастнстни   biggrin Ако нямате снимков материал мога да помогна  Wink
« Last Edit: June 07, 2018, 08:16:38 AM by na Brad Pit- brat my » Logged
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #828 on: June 07, 2018, 08:22:11 AM »

Eйй ги на, изпълзяха puke Сега следва да отправите въпроси в другия форум към главния селекционер, за да ви смятат за пристрастнстни   biggrin Ако нямате снимков материал мога да помогна  Wink

Eйй ги на, изпълзяха puke Сега следва да отправите въпроси в другия форум към главния селекционер, за да НЕ ви смятат за пристрастнстни   biggrin Ако нямате снимков материал мога да помогна  Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #829 on: June 07, 2018, 08:29:47 AM »

Много добра "копирка" се оказва Мурад, докторе!
Иначе - някои вярват на себе си, други на тъпана -  шарен свят, не може да се помогне на всички, дори и при добро желание като твоето!  Wink

Поздрави,  cheers

Не Ники, не мога да се съглася нито с обективността ви с Ariman, нито пък със следването на последователна линия през годините! Напротив, от има няма две години се наблюдава остър завой и на линията която следвате и на тона с който разговаряте с определени хора от този форум. Наистина все едно други хора пишат! Непрекъснато търсейки конфронтация, доказване на нещо си, започнаха постепенно със заядливо ехиден тон и обидни квалификации. За мен промяната в поведението ви искренно ме изненада. С нищо, наистина с нищо, не съм провокирал такъв обрат, поне за себе си говоря. Още повече че нито има какво да делим и даже не се познаваме. Така че притеснително е да, но притеснителното идва от вашето отношение към някои хора пишещи тук, и към работата на една организация на която активно симпатизирахте само допреди две години.
skolev
Sr. Member

« Reply #830 on: June 07, 2018, 09:07:16 AM »

От доста време МАКК е коректив в кучкарския свят в България - неоспорим факт. Съмнявам се, че съществува друг клуб/организация/асоциация в подкрепа на дадена порода кучета, който да получава толкова градивна критика. Както и да работи без измами, материална облага или търсене на други ползи.
В подкрепа на това твърдение ясно се вижда, че тук намират "убежище" много от разочарованите от съвременната "кинтология" почитатели на най-различни породи овчарски кучета  -азиати, кангали, кавказци ...
Отделно асоциацията може да се похвали с членство  както на хора  из основи запознати с породата, така и с такива, лично свързани с изучаването на животните  като професионално призвание - професионални животновъди, хора с академична насоченост и т.н.
Ако някой друг би могъл да се похвали с подобна амалгама от съмишленици - искрено бих го аплодирал!  cheers
skolev
Sr. Member

« Reply #831 on: June 07, 2018, 09:08:23 AM »

Аз не мисля, че колкото и да чакат зяпачите, ще получат някакъв голям и разтърсващ скандал. Такъв би имало, ако отговорните личности в асоциацията са знаели и са си замълчали по случая. А хората както винаги действат открито - нещата ще бъдат проучени и ще бъде взето съответното решение. Чак се чудя - как за толкова години не разбрахте, че в лицето на хора като Атила Седефчев няма да откриете материал за жълтини ...
Използвам случая да поздравя Алекс за честната и принципна позиция. Както и за готовността да приеме нещата такива каквито са, без значение какви са!  cheers
Мисля си, че за в бъдеще от него ще излезе един развъждач на породата, на който твърдо ще може да се разчита и ще можем да кажем спокойно, че на този мъж думата му е желязо.
Алекс, ако се окаже, че нещата наистина не са в ред - приеми този факт като една проверка лично за себе си. И че си я издържал.
Поздрави
skolev
Sr. Member

« Reply #832 on: June 07, 2018, 09:08:44 AM »

Без коментар...
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #833 on: June 07, 2018, 09:27:14 AM »

Значи по отношение на обидните квалификации, преднамерения тон и 25-я кадър, хубаво е първо да погледнеш в собствената си градинка. Ако се върнеш назад по всички постове, ще установиш, че именно ти и Вучков използвате ехидни подмятания и квалификации от сорта на „драги”, „приятел”, „кибик” и т.н. Същевременно с Ariman никога не сме си позволявали да ви наричаме „смехурко”, не сме ви пращали да играете по ротативки и не използваме ухилени и олигавени емотикони като основно средство за комуникация. Това е добре да си го отбележиш, преди убедително да обясняваш кой бил преднамерен и на кой колко му било възпитанието.
      По отношение на ограничаващото изискване за „селекционен опит” за пореден път ще ти кажа, че този напън за дискриминиране на част от участниците в тази дискусия, не е особено умно решение. По тази същата твоя логика, ти самият не би следвало да участваш в дискусии на подфорума „Сродни породи”, защото не  съм чул да имаш опит със селекцията на такива. Но пък там имаш доста изказани мнения. Или пък в темата „Светът около нас”, в която до едно време беше силно активен. Там сигурно е редно човек да си представи първо кратка автобиография, сбито описание на своите хобита и естествено резюме на семейното положение. Но в крайна сметка тук се общува на борда на сайт, посветен на любителите на кинологията, а не в професионалния форум на БАН по океанология . Не виждам някъде да е разписано ограничение, че единствено хабилитирани професионалисти могат да вземат мнение по дадени въпроси. А и не си спомням да ни е търсено такова в качеството ни на оторизирани специалисти по нещо си.
     А ако реалният ти въпрос е защо с Ariman се интересуваме от селекцията на Каракачанското куче, бих ти отговорил, че това е право на всеки. Тъй като до колкото си спомням бидейки автохтонна порода и национално богатство, тя е собственост на българския народ. И колкото повече хора се интересуват истински от това, толкова по-добре за самата порода. Без значение кой я администрира в един времеви отсек – моментна прашинка в хода на времето. Това наистина няма значение, защото днес е един, утре ще е друг, след 100 години – пети или десети.
     Притеснителното в случая е, че огънят ти е насочен към хора, които се държат обективно и следват една последователна линия в отношението си към дадена материя. И които хора в мненията си винаги сме се въздържали от крайни (или обидни) квалификации за хора, кучета и събития. Не видях някъде твое или ваше куче убедено да е наречено от нас мелез. А същевременно други могат да го правят, без да намерят за добре да представят някакви доказателства в защита на тезата си. Според теб обаче, аз съм длъжен да ти се обяснявам за нещо си – и що?! 
     Но ако в крайна сметка свободата на словото тук е претърпяла някакви рестрикции – избирателно срещу някой си, хубаво е това да се каже гласно и с истинското му име. И съответно да се посочат новите параметри – какво ще може и какво не за вбъдеще. Така е коректно спрямо пишещите.

rex, като чета всичко, което си изписал започвам да се чудя аз ли не пиша на български или ти не разбираш български.
Питах съвсем простичък въпрос към двама ви с Ariman, чиято единствена цел бе да е да стане ясно кой от каква позиция изказва становище по темата и с какъв личен опит разполага за да базира позициите си. Дали има и какъв опит с материята селекция и по-конкретно със селекция на Каракачанско куче или друга порода куче. Даже вчера разширих за ваше улеснение питането ми с добавка "и други видове животни". Никъде в питането ми няма нито дума, идея или намек за каквато и да е дискриминация.
Направо се учудвам, как в синхрон и двамата си съчинихте, че искам да ви дискриминирам и взехте бурно да роптаете срещу съчинената от вас дискриминация.

Толкова ли е сложно да напишете кратък отговор и да преминаваме напред в дискусия по същество?
Даже ви подсказах достатъчно кратки и съдържателни примерни варианти.

Вместо това си изписал излишен поток от думи с ретроспекции до десето коляно и обяснение защо се интересуваш от каракачанско куче. Прочети пак въпроса ми за да рзбереш, че не те питах защо се интересуваш.  Нито пък ти налагам ограничения дали да се интересуваш или да пишеш.
Моят апел е: прочисти се от натрупана преднамереност и мнителност. Ще видиш, че разговора ще стане доста по-лек, приятен и съдържателен.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
rex
Hero Member

« Reply #834 on: June 07, 2018, 10:01:08 AM »

Точка 2 от Правилата за ползване на форума гласи – „Мнения нарушаващи добрия тон във форума, ще бъдат изтривани. При повторно нарушение, ще бъде забраняван достъпа до форума на авторите им.

Моля, администрaтора/модераторите, да наложат цитираното ограничение на потребител „na Brad-Pit brat my”, поради използване на персонални обиди не в един или два, а в поне четири последователни поста.

П.П. Отказът от забрана на достъп за въпросната персона ще означава само едно – че от тук нататък в този форум всеки може да се чувства свободен да използва каквито думи прецени. И няма да му бъде търсена никаква отговорност за използването на нецензурни, вулгарни  и/или обидни квалификации.

Атила?!?

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #835 on: June 07, 2018, 10:15:18 AM »

Много добра "копирка" се оказва Мурад, докторе!
Иначе - някои вярват на себе си, други на тъпана -  шарен свят, не може да се помогне на всички, дори и при добро желание като твоето!  Wink

Поздрави,  cheers
Не Ники, не мога да се съглася нито с обективността ви с Ariman, нито пък със следването на последователна линия през годините! Напротив, от има няма две години се наблюдава остър завой и на линията която следвате и на тона с който разговаряте с определени хора от този форум. Наистина все едно други хора пишат! Непрекъснато търсейки конфронтация, доказване на нещо си, започнаха постепенно със заядливо ехиден тон и обидни квалификации. За мен промяната в поведението ви искренно ме изненада. С нищо, наистина с нищо, не съм провокирал такъв обрат, поне за себе си говоря. Още повече че нито има какво да делим и даже не се познаваме. Така че притеснително е да, но притеснителното идва от вашето отношение към някои хора пишещи тук, и към работата на една организация на която активно симпатизирахте само допреди две години.
Ники!?
« Last Edit: June 07, 2018, 10:15:52 AM by kennel Vucho » Logged
rex
Hero Member

« Reply #836 on: June 07, 2018, 10:56:40 AM »

Въпросът тук е един – ще накажете ли някой, който брутално е нарушил правилата за ползване на форума? От това зависят много неща и решението ви ще бъде (поне до някъде) показателно за връзката между думи и дела. И ще го видят много хора.
     Докато дали аз ще ти отговаря, колко и как е въпрос на мой личен избор, а не на задължение за спазване на правила, какъвто случай касае горния абзац. Не поставяй двете на една и съща плоскост.
     Така, че не очаквай някой да ви отговори каквото и да е било, докато не решите този проблем.

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #837 on: June 07, 2018, 11:01:03 AM »

Какъв проблем бе човек! ? Това че с непрестанно заяждане и търсене под вола теле в продължение на повече от година и половина,  настроихте хората на които правихте комплименти и на които се възхищавахте за мерака и усилията срещу вас? Без да има и намек от същите тия хора за злонамереност срещу вас?
rex
Hero Member

« Reply #838 on: June 07, 2018, 11:12:45 AM »

Проблем с тези разписани правила за ползване на форума. В крайна сметка ще ги спазите ли в качеството си на модератори? Или за пореден път писаните правила ще останат на хартия?

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #839 on: June 07, 2018, 11:23:32 AM »

Хайде първо задай въпросите в другия форум и аз сам ще се махна от форума. До като има пристрастни и злобни човечета, които уж милеят за каузата, а всъщност не са дали абсолютно нищо и на всичкото отгоре търсят сметка, аз ще съм тук!!!
Pages: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 61
  Print  

Jump to: