Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: ПЛАН за изложбите на МАКК за 2020г.
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. September 25, 2020, 04:09:38 AM


Login with username, password and session length


Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: September 23, 2020, 05:11:02 AM 
Started by KaraKitan - Last post by KaraKitan
Датата за Железница отпада. Обмисля се изложба на нова дата и място.

 2 
 on: September 22, 2020, 23:55:38 PM 
Started by KaraKitan - Last post by GeorgiTodorov
Здравейте, актуална ли е датата на изложбата в Железница?

 3 
 on: September 22, 2020, 23:35:16 PM 
Started by Добромир - Last post by KaraKitan
Докато в последните години в общността на любителите на каракачанското куче(включително и тук) с нездрава, късогледа страст си търсим кусури и намираме причини да се делим, една групичка нагли, но активни бокаджии имитатори копират наши стъпки. Копират безочливо като доукрасяват имитираното с нивото на неподправената си некадърност и байганьовски тарикатлък.
Това нормално би трябвало да им донесе обществено порицание и отхвърляне. Но не и в Абсурдистан. В Абсурдистан докато едни им партнират в организиране на изложби, други им отварят коридорите на земеделското министерство.
Ама кво толкова. По-важно е ние да си се дърляме заслепени от страст. Жизнено важно..

 4 
 on: September 22, 2020, 19:52:50 PM 
Started by Добромир - Last post by В. Динчев
   Като си говорим за организационни неща, нека напомня, че нашата организация (МАКК) предложи, мотивира и се „пребори“ за промяна в Закона за ветеринарномедицинската дейност, която е полезна за всички стопани, които използват кучетата си в селското стопанство. По това време в Парламента все още се срещаха истински специалисти, с чието съдействие инициативата на МАКК стана възможна!
 5 
 on: September 22, 2020, 15:54:17 PM 
Started by В. Динчев - Last post by KaraKitan
Да напомням ли пак на някои участници във форума, че до тук, през годините, единствено МАКК реагира последователно пред официалните органи за закононарушения, извършвани от организации, държавни структури и чиновници, с които нарушения се нанасят вреди на породата Каракачанското куче и хората ангажирани с опазването и. Както и че единствено МАКК  имала и има активна позиция в защита на породата Каракачанско куче, когато държавни институции планират и извършват промени в нормативната база.
За съжаление, нито една друга организация не си мръдна пръста (и вероятно няма куража) да заяви ясна позиция, когато се налага да се отвоюват или опазят интересите на породата и развъждащите я пред институциите на властта. По-лошо! Освен, че им липсва инициатива да застанат отпред "на топа", очи в очи с властта, до тук не е имало случай дори формално да подкрепят позиция на МАКК в полза на породата, с която и те се занимават. Една тактика на снишаване на преклонената главица, с която стремежа е да се мине между капките, властта да не ги забележи, та да може да продължи да им подхвърля трохички от софрата сервирана за любимеца на Партията-държава. Още по притеснително е, когато същите тези наши колеги по порода подпомагат с действия или с "широко затворени очи" инициативи на свои противници от БОК. И така сами си подливат вода в дългосрочен план.

Нормално е участниците във форума да имат ясна, активна, морална и гражданска позиция, когато тук се изнасят факти и документи за нарушенията и се представят действия на МАКК към институции. Пасуването не говори добре за пасуващите.

 6 
 on: September 22, 2020, 14:51:57 PM 
Started by Mad Max - Last post by KaraKitan
България: три примера, които казват всичко
Те отказат да подадат оставка, понеже били най-добри. И незаменими. Управлението им обаче е по-скоро история на провалите. Ето три примера:

Ясен Бояджиев DW
линк към оригинала: https://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE/a-55011397Биха подали оставка, но сърце не им дава. Понеже държавата трябва да остане стабилна, а те са отговорни хора и знаят, че без тях всичко би пропаднало. Иначе, както казва премиерът, „ако имаше подготвени хора, с удоволствие бих им оставил да управляват“. Но няма: „искат оставка, ама не знаят какво да се направи". Затова: „Докато другите само говорят, ние работим. Продължаваме да работим, показваме свършеното и не говорим в бъдеще време, а в настояще. Когато нещо е направено хубаво, противниците ни няма какво да кажат“.

И наистина: „хубаво направените“ от тях неща са навсякъде около нас. За да не сме голословни, ето три типични примера, поднесени от новините напоследък.


Едно от най-зебележителните постижения

Тези дни приключи над двегодишната сага, станала известна с името Наредба Н-18 и с абревиатурата СУПТО (софтуер за управление на продажбите в търговските обекти). Несъмнено едно от най-зебележителните управленски постижения на днешната власт.

Всичко започна от благородната идея търговските обороти да бъдат извадени на светло. За целта властите наредиха на всички фирми да променят софтуера, с който управляват бизнеса си. Съответните изисквания обаче се оказаха объркани, неясни, противоречиви, често пъти излишни и дори неизпълними, а споменатата наредба лека-полека набъбна до няколкостотин страници и десетки приложения. Гигантски хаос, в който никой не бе в състояние да се ориентира. Садистично наказание за 300 000 български фирми.

След многобройни отлагания тези дни стана ясно, че всичко се отменя. Двегодишните титанични усилия, изразходваната огромна обществена енергия и вече вложените от бизнеса стотици милиони отиват на вятъра. Заедно със самата идея за изсветляване на търговските обороти.


Пореден "успех" в електронното управление

Една от сферите, в които властта по дългогодишна традициия жъне неизменни „успехи“, е електронното управление. Вече едва ли някой може да си спомни броя на проектите, нито да изчисли точната сума на профуканите средства (във всеки случай става дума за стотици милиони). А електронното управление в завършения си вид все така се мержелее някъде далеч на хоризонта.

Същото се отнася и до т.нар. електронно правосъдие. Само то е глътнало няколко десетки милиона, но резултатът е все така незабележим. След няколкогодишно ходене по мъките и неколкократно обявяване, прекратяване и подновяване на обществената поръчка тези дни трябваше да приключи проектът за изграждане на основния стълб в структурата на електронното правосъдие - т.нар. Единна информационна система на съдилищата. Оказа се обаче, че създаденият за милиони левове продукт има толкова проблеми, че вместо да улесни работата на съдиите, значително я усложнява. Стигна се и до съдийски протести. В края на краищата ден след като бе внедрена във всички съдилища, системата бе спряна от употреба, за да бъде доработена. Иначе, разбира се, парите са успешно усвоени.


Истината за "печатницата за пари"

След многобройни отлагания тол системата, която трябва да събира пътните такси за тежките превозни средства, най-после заработи от 1 март. Шест месеца по-късно вече е ясно: прословутата „печатница за пари“ (по определението на премиера) става все по-скъпа, като гълта все повече разходи за данъкоплатците, но приходите от нея се оказаха 3-4 пъти по-ниски от очакваното. Което хич не е изненадващо, като се имат предвид съпътстващите я дългогодишни мъки, разправии и неразбории.

Така изпълнението на голямата цел - тол системата да издържа изграждането и поддръжката на пътищата - отново се отлага за неясното бъдеще. От друга страна приходите за онези, на които по съмнително щастливо стечение на обстоятелствата се падна да изпълняват и поддържат системата, продължават да растат.

В това ги бива най-много

Тези три примера не са изключение. Накъдето и да погледнете, ще откриете такива „хубаво направени" неща. Резултат от некомпетентност, некадърност и/или корупция. В това ги бива най-много - да отлагат, бавят, затлачват и провалят всяка реформа, с която се захванат. В това отношение управлението им е история на провалите.

Сигурно е обаче, че каквото и да става, през това време някой е усвоил успешно едни пари...

 7 
 on: September 22, 2020, 10:23:01 AM 
Started by В. Динчев - Last post by В. Динчев
   Абе, те и стандартите и селекционните програми се представят пред компетентни органи, каквито, както разбрахме форумните кибици не са, ама това не пречи на някои навлеци упорито да настояват за подробни обяснения.
   Както беше казал някой - „Нищо не е по-досадно от глупака, който не е лишен съвсем от разум“. Профанщината, съчетана с нахалство е ужасяваща комбинация!

 8 
 on: September 22, 2020, 10:09:23 AM 
Started by В. Динчев - Last post by Zahari
Ха...,някой прибърса Декларацията...  smile
След прибърсаната Декларация можем ли да видим протокола с лицата към нея? Не, че приобретателите са длъжни да дават обяснения..., но все пак...  smile
Ние бившите "профани" няма да си помислим, че в МАКК някои са на двойна езда... smile

 9 
 on: September 22, 2020, 08:59:43 AM 
Started by В. Динчев - Last post by rex
     Какво нещо е стандарта само – щом може да превърне „породата” в порода! Явно са положение големи усилия да се опишат, измерят и проучат множество кучета от таковата БОК, за да може поголовието и да бъде рамкирано в стандарт и селекционна програма. Вероятно е отнело години. Което заслужава адмирации!
     Жалко, че Каракачанското куче не може да се развие, защото му липсват тридесет и няколко хиляди лева на година. Наистина жалко. Иначе сигурно щеше да се развива селекция, да има изложби, хората да го познават ...
     ПП Многобройните факти за нарушения, далавери и престъпления се представят пред компетентните органи, а не пред фенове и фенки. Защото както се разбрахме не всеки разбира от всичко, пък и да хване дикиш де. Защото вчера гледах по History HD, че някакви хора имали доказателства, че са се срещали с извънземни форми на живот, но повечето люде не им вярвали.

 10 
 on: September 21, 2020, 22:43:43 PM 
Started by В. Динчев - Last post by В. Динчев
   Не е срамно да си профан. Повечето хора имаме умения и знания в определена област и сме неподготвени в много други области. Срамно е обаче, да парадираш с невежеството си!
   Така нареченото “БОК“ можеше да е истинска порода, ако бяха изпълнени определени изисквания. Формално погледнато, държавата в лицето на партия „Герб“ нарече и „БОК“ порода, вкарвайки напълно необосновани промени в Закона за животновъдството. Но това беше поредния безумен политически акт на партийните калинки. След като Аврам Петков - любимеца на Б. Борисов не успя да получи одобрението на Държавната комисия по породи животни, Партията-Майка просто вписа „БОК“ в Закона. Абсурдът произтича от това, че за родоначалници на линиите в „БОК“ бяха вписани много от вече регистрираните, като родоначалници на линии в признатото от Държавната комисия по породи животни и вече регистрирано – каракачанско куче. Излезе, че едни и същи кучета са родоначалници на линии в две различни породи. Затова пиша „порода“ с кавички, както пиша „приятели“ за онези форумни „фенове“, които на думи са големи борци за истина и справедливост, ама не гъкват по многобройните факти за нарушения, далавери и престъпления, които публикуваме.

   Щеше да има истинска порода, ако ни бяха послушали.   На тях обаче, един човек им плаща с народни пари, за да агитират за неговата партия и те вярват само на него.
Pages: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM