Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: ПРЕДСТОЯЩО!  Национална изложба на Каракачански кучета, 31.10.2020г. гр.Казанлък
 
*
Welcome, Guest. Please login or register. March 01, 2021, 21:59:18 PM


Login with username, password and session length


Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: February 27, 2021, 22:24:47 PM 
Started by KaraKitan - Last post by skolev
Гледам по фейсбук групите разни снимки копирани оттук, който иска да коментира тук, не виждам причина да не се проведе дискусия...

 2 
 on: February 27, 2021, 22:18:43 PM 
Started by KaraKitan - Last post by skolev
Продължител на линията. Wink

 3 
 on: February 27, 2021, 22:17:56 PM 
Started by KaraKitan - Last post by skolev


 4 
 on: February 27, 2021, 22:16:27 PM 
Started by KaraKitan - Last post by skolev

 5 
 on: February 27, 2021, 22:08:03 PM 
Started by KaraKitan - Last post by skolev 6 
 on: February 15, 2021, 21:29:51 PM 
Started by STARTER - Last post by KaraKitan
Колкото повече и различни дразнители минат пред очите/носа/ушите на едно куче, толкова по-добре за него. Живота учи.

 7 
 on: February 15, 2021, 12:46:58 PM 
Started by STARTER - Last post by go6o_lud
Исках само да напиша за реакцията на моя Мурат, който още няма 6 месеца възраст. Преди 2-3 дни си взех кожата от убития от мен вълк и реших да я занеса на кучетата ми, за да им видя реакцията. Кавказката ми овчарка която вече е на 7 години, само го подуши и започна да върти опашка, но малкия Мурат, в момента в който я подуши се дръпна рязко назад и започна да лае, все едно уплашено. Аз отидох до него започнах да го галя да се успокои и я сложих пред него кожата и така 5 мин, докато той видя, че няма страшно и сам отиде до нея. Дали може да съм го изплашил? Тъп ли беше тоя експеримент от моя страна.

 8 
 on: February 03, 2021, 21:50:40 PM 
Started by Mad Max - Last post by KaraKitan
Prass-Press

IN MEMORIAM
Днес се прощаваме ненавреме с Тони Филипов, д-р. Безкрайно талантлив и неповторим журналист, публицист и сатирик. Прие последното си предложение, на което нямаше как да откаже. Да заеме достойно място на небесната пейка, редом до велики  публицисти, поети и писатели като Захари Стоянов, Алеко Константинов, Радой Ралин. Бяхме забелязали отпреди, пък и в дните след съобщението за неговата кончина, че читателите понякога му приписват  всяка по-остроумна и безпощадна  филипика срещу някой от безкрайната редица  дебелогъзи политици. Такава привилегия помним само за Радой Ралин. Безкрайно ерудиран, Доктора  водеше  своите читатели като ошашавени през земната география, способен да намери доказателства за тезите си и на островите Галапагос. Или да ни хвърли на машината на времето през историята на света, опреснявайки паметта ни.
Трябва да се простим с него, защото с него си отива незаменима част от истинската журналистика. Да простим и на себе си, че тя ни напуска лека- полека и няма кой  да лекува болния  ѝ дух. Отива си докторът, който знаеше формулата за лечението. Щипка сатира, лъжица ирония, чаша талант и вдъхновение, и накрая всичко да споиш със свободата. Свободата да не склониш глава, да не пълзиш, напук на ежедневието и напук на народните поговорки. А самият той повтаряше - „Народ, който има къса памет, има дълъг преход“. Вярно, преходът нещо се проточи, ама пък какъв късмет?! Всеки делник на Доктора тук, си бе  безкраен празник. Почивай в мир, Док, насред възвишена компания! Ние от Прас Прес ще те помним по-дълго, отколкото живота, който съдбата ти даде на този свят.
Поклонението е днес от 14:00 ч. в църквата "Св. София" 9 
 on: February 03, 2021, 18:37:24 PM 
Started by kennel Vucho - Last post by Nomad

 10 
 on: February 01, 2021, 17:27:34 PM 
Started by Mad Max - Last post by KaraKitan
Починал е журналистът Стойко Тонев - "лудият" д-р Тони Филипов.
Неговите есета от цикъла "Из делниците на един луд" бяха ярка сатира на нашето съвремие.
Невероятен автор, чиито статии и коментари много пъти сме поствали в този форум.
Нормалността в България загуби своя "луд' доктор. Но творчеството му остава!
Все още може да се лекувате от злободневната пошлост препрочитайки неговите материали в сайта Редута https://www.reduta.bg/ Включително и последните му "делници".https://www.reduta.bg/%d0%b8%d0%b7-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%bb%d1%83%d0%b4-18-22-%d1%8f%d0%bd%d1%83%d0%b0%d1%80%d0%b8/https://www.segabg.com/hot/category-media/pochina-zhurnalistut-stoyko-tonev-ludiyat-d-r-toni-filipov

Завършил е социология в СУ „Св. Климент Охридски“, по-късно защитава и докторска степен. Бил е главен редактор на в. "Новинар" в най-силния му период, зам.-главен редактор на „Монитор“ и „Експрес“. Автор е на пет книги. Бе сред авторите и на хумористичния в. "Прас-прес". Eдин от най-яростните критици на Пеевски и неговия медиен модел.

Съвременните читатели го познават най-вече от седмичната рубрика "Из делниците на един луд", която публикува от 2002 г. насам в различни вестници и интернет сайтове. Стартират във вестник "Монитор", където оцеляват пет години, след това за кратко живеят във в. "Експрес", а през 2011 г. Тони Филипов съобщава в блога си: Дали ще ви е удобно малко да се преместите? С приятели създадохме един „хроно-синкластичен инфундибулум” на адрес Reduta.bg, където ще събираме всичките си умни и не толкова умни мисли.

В "Редута" той списваше заедно с автори като Веселина Седларска, Любослава Русева, Владимир Шопов и др., а се представяше така: Д-р Филипов е роден отдавна. И далече. Учил е тук-там. Завършил е това-онова. Работил е на различни места. Написал е доста статии и малко книги. В момента се укрива от последния си работодател, който е заплашил да закупи всяко издание, което го вземе на работа.

Ето какво пише Докторът за собственото си писане в безподобния "Въвод" към първата книга с "Делниците...", от 2008 г.: Аз например вземам комплект вестници и го нарязвам на дописки. Слагам ги в един голям леген, разбърквам ги и почвам да ги разказвам със свои думи. Тук-там мушкам по някой виц от Интернет. Всички така правят. За авторитет вкарвам и по някоя мъчна дума - било от Речника на чуждите думи, било от речника на Найден Геров. И така, като ги накаканижа чужди думи, старовремски думи, като ги сложа в устата на смешниците от новото (пък и от старото) време, и се получава един направо макаронически стил.

А това бяха твърдите му позиции, заявени преди 4 години пред в. "Култура": Имам две табута, две самоограничения. Не участвам в политически организации, дори не гласувам, за да мога да пиша без „наш'те“ и „ваш'те“. И другото табу са радиото и телевизията. Канен съм в почти всички предавания, но винаги отказвам. Ако имам нещо за казване, предпочитам да го напиша.

Поклонението пред Стойко Тонев ще е в сряда, 3 февруари, от 14 часа в столичния храм "Света София".

Pages: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM