karakardam
Jr. Member
|
|
« Reply #30 on: October 05, 2010, 06:13:17 AM » |
|
задавам си аз тука един въпрос, като чета какво напада и от какво отбранява кучето... ами ако в Бг живееха лъвове и тигри, сигурно кьопека БОК щеше да ги подминава или не?! както, между впрочем - позволено ли му е да пази от лисици и чакали, защото писачът-познавач нищо не пише по въпроса....
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #31 on: July 04, 2011, 23:30:14 PM » |
|
последна снимка .4акам коментари за ,,мелезаците,, БОК.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
|
« Reply #32 on: July 05, 2011, 01:45:29 AM » |
|
goce_07, 1. Има си отделна тема за обяви на потребители. Следващият път я използвай, а не пълни тази тема./обявите ти ще бъдат преместени там/
2. Така нареченото БОК са мелези. В това няма спор. От своя страна кучетата по горе си ги показвал из нета под различни "табели". Та последно това овчарски кучета ли са или БОК? Моля да се уточниш.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
KaraKitan
|
|
« Reply #33 on: July 05, 2011, 02:11:28 AM » |
|
тибетски дог от Благоевградски окръг,останал е още от времето на Александър Велики G][/URL] Типа на това куче по нищо не напомня на тибетските. Окраска с подпали се среща широко сред европейските породи включително и сред породите гончета на Балканският п-ов. Впрочем Александър Велики няма отношение към кучетата на Тибет, камо ли към докарване на такива на Балканите. Това обаче си е прекрасен пример за безкритично тиражирано героично съчинение сред кучкарските(опс..киноложките среди). В походите си Александър е стигнал до днешен Афганистан и западна Индия, но не и до Тибет. А освен това е известно от историята, че така и не успял да се завърне жив в Македония.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #34 on: July 05, 2011, 07:16:22 AM » |
|
ЗАТОВА СЪМ ГО НАПИСАЛ С УСМИВКА А ина4е ку4ето си е много хубаво.
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #35 on: July 05, 2011, 07:23:33 AM » |
|
goce_07, 1. Има си отделна тема за обяви на потребители. Следващият път я използвай, а не пълни тази тема./обявите ти ще бъдат преместени там/
2. Така нареченото БОК са мелези. В това няма спор. От своя страна кучетата по горе си ги показвал из нета под различни "табели". Та последно това овчарски кучета ли са или БОК? Моля да се уточниш.
някой май го хвана яд 4е се показаха 4исти ку4ета които не са обявени за КК.а ку4етата са си И ОВ4АРСКИ И бок.Имисля 4е напълних темата не с друго ,а с хубави ку4ета,но явно вие не можете да приемете моето разли4ие по отношение на името така както аз приемам вашето.и тези ку4ета никога не са представяни под табелата ,,карака4ански..
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
|
« Reply #36 on: July 05, 2011, 12:16:56 PM » |
|
Гоце 07, прав е Каракитан, че темата не е купувам- продавам Иначе кучетата не са лоши. разкажи повече за тях, от къде са по кои са
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
|
« Reply #37 on: July 05, 2011, 12:20:19 PM » |
|
някой май го хвана яд 4е се показаха 4исти ку4ета които не са обявени за КК.а ку4етата са си И ОВ4АРСКИ И бок.Имисля 4е напълних темата не с друго ,а с хубави ку4ета,но явно вие не можете да приемете моето разли4ие по отношение на името така както аз приемам вашето.и тези ку4ета никога не са представяни под табелата ,,карака4ански.. goce_07, стреляш бая извън мишената. Ще те помоля пак да прочетеш горният ми пост т.1. а ку4етата са си И ОВ4АРСКИ И бок. Тези кучета или са овчарски(местни) или са БОК(нова селекция). Няма средно положение. Така че ти кажи какви са. Ще ти подскажа отговора с няколко въпроса: От коя година си чул за "БОК"? От кога употребяваш трибуквието със значение различно от олимпийското? И хайде да не се будалкаме, че овчарите наричаха кучетата си с това име. Но пък ако си решил, че миксразвъждането на голямо българско куче с име БОК, започната от Попов е твоят избор, просто го кажи ясно. но явно вие не можете да приемете моето разли4ие по отношение на името така както аз приемам вашето. Няма как да приема разпространение на лъжлива "табела" БОК за местната аборигенна порода куче. Но винаги съм приемал личният избор на всеки да нарича чистопородни местни кучета с традиционните им имена "каракачанско куче", "овчарско куче", "чобанско куче". Измислената табела "БОК" бе измъдрена специално за микс селекцията начената от Попов и сподвижници и не може да се идентифицира с традиционната местна порода куче пазач на стада. Това е коментирано предостатъчно пъти. тези ку4ета никога не са представяни под табелата ,,карака4ански.. Амнезия ли що ли? Май ще трябва да ти напомня, че "зелената" кучка(с хубавата снимка на стр.12 в тази тема) си я представял именно като каракачанско куче/овчарско куче/.
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #38 on: July 05, 2011, 16:08:25 PM » |
|
Kaракитане иди на стр.12 и виж 4е там говоря за аборигенни ,пирински ов4арски ку4ета ,4обански ку4ета и за приликата им с шарпланинеца и никъде не споменавам карака4анско.ти явно ми гониш гарез задето преди казах 4е Китан е мелез.да знаеш 4е още мисля така.вгледай се добре в ку4етата които съм постнал ,те са класи над вашите.аз съм толерантен нека всеки го нари4а ку4ето както си иска ,но недей се опитвай да вкарваш ефтини интриги.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
|
« Reply #39 on: July 05, 2011, 18:23:06 PM » |
|
Kaракитане иди на стр.12 и виж 4е там говоря за аборигенни ,пирински ов4арски ку4ета ,4обански ку4ета и за приликата им с шарпланинеца и никъде не споменавам карака4анско.ти явно ми гониш гарез задето преди казах 4е Китан е мелез.да знаеш 4е още мисля така.вгледай се добре в ку4етата които съм постнал ,те са класи над вашите.аз съм толерантен нека всеки го нари4а ку4ето както си иска ,но недей се опитвай да вкарваш ефтини интриги.
goce_07, добро утро! Как спахте? Последно, показаните вчера от теб кучета БОК ли са или овчарски? Дай кратък и точен отговор. /жокер: отговора зависи от предците/ След това иди на стр.12 и си припомни на каква изложба за каква порода съм снимал твоята "зелена" кучка. За да не се мъчиш много ще ти подскажа. Изложба в Перник на каракачански кучета. За останалите откровенни недомислия, които си изписал не смятам да коментирам. Вече е обсъждано с теб в този форум. И тогава и сега нямаш с какво да подкрепиш тезите си. Какво ти си решил да си мислиш и какви са реалните обективни факти са две отделни вселени. Прощавай но една порода куче не е нормално всеки да си я нарича според накъде му се е накривил калпака сабахле. Утре ще цъфне някой който ще иска да я нарича ПОК(Прабългарско). Вдругиден друг ще си навие на пръста, че за него породата се казва "Неврокопски стражар". Така като нищо ще последват "Заралийски каврък", "Рупчоски мечкар", "Гагауз чобан" и подобия.
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #40 on: July 05, 2011, 19:39:40 PM » |
|
и какво като съм я откарал 2004 в перник .фаргос и др. ку4ета по М.Драганов бяха по изложбите и като горани и като планински и като БОК ,а накрая и като КК.Шабан на Славейко е пе4елел и карака4ански и БОК изложби.и между другото хората от които излиза тази ку4ка (Говедаревите от Банско)нари4атези ку4ета 4обански .ов4арски но не и КК.оставам с впе4атлението 4е те е яд 4е показвам хубави ,4истокръвни ку4ета ,които не са от вшия лагер.а за спането -спах по-добре от художник ,който се опитва да вкарва интриги пак ти казвам наслаждавай се на хубавите ку4ета -вие нямате такива.
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
|
« Reply #41 on: July 05, 2011, 19:53:59 PM » |
|
и какво като съм я откарал 2004 в перник .фаргос и др. ку4ета по М.Драганов бяха по изложбите и като горани и като планински и като БОК ,а накрая и като КК.Шабан на Славейко е пе4елел и карака4ански и БОК изложби.и между другото хората от които излиза тази ку4ка (Говедаревите от Банско)нари4атези ку4ета 4обански .ов4арски но не и КК.оставам с впе4атлението 4е те е яд 4е показвам хубави ,4истокръвни ку4ета ,които не са от вшия лагер.а за спането -спах по-добре от художник ,който се опитва да вкарва интриги пак ти казвам наслаждавай се на хубавите ку4ета - вие нямате такива. Що вашите какви са. Извънземни или Тея дет ги показваш да не са твой случайно та определяш вместо сайбиите какви са. Гоце ти си поредния евтин търговец
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
|
« Reply #42 on: July 05, 2011, 20:09:49 PM » |
|
тия дет ги показвам не се продават(с изклю4ение на едно),въпреки 4е вождовете пробват от време на време да ги купят.просто тия ку4ета дет видях във Влахи не могат да стъпнат на малкия пръст на тия.и виждам ,4е тук интригата те4е с пълна сила , а ина4е се правите на много толерантни.но аз няма да ви направя удоволствието да отговарям на интригите ви .който има о4и ще види сам кое какво е .мнооого ви е яд някой освен вас да покаже хубави ку4ета и то работни.
|
|
|
|
|
|
|
vlado
|
|
« Reply #43 on: July 05, 2011, 21:20:14 PM » |
|
Нямa нормaлeн човeк който дa нe хaрeсвa хубaви кучeтa.Добрe, нe сa КК и кaкво от товa,доколкото рaзбирaм нe сa и БОК-чудeсно рaдвaй им сe и ниe им сe рaдвaмe и кaкво от товa!?
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
|
« Reply #44 on: July 05, 2011, 21:41:09 PM » |
|
тия дет ги показвам не се продават(с изклю4ение на едно),въпреки 4е вождовете пробват от време на време да ги купят.просто тия ку4ета дет видях във Влахи не могат да стъпнат на малкия пръст на тия.и виждам ,4е тук интригата те4е с пълна сила , а ина4е се правите на много толерантни.но аз няма да ви направя удоволствието да отговарям на интригите ви .който има о4и ще види сам кое какво е .мнооого ви е яд някой освен вас да покаже хубави ку4ета и то работни.
Много ясно, че не се продават, защото си вършат работа на хората и не са твои иначе и тях щеше да продаваш Никой не е казал, че не са хубави. Напротив много са хубави, но е малко търговско, покрай снимките да продаваш някое куче което може би няма нищо общо с другите дето си показал Така, че никой не се заяжда с теб и вземи разкажи за кучетата и ще тръгне и разговора
|
|
|
|
|
|
|
|