petko
|
 |
« Reply #180 on: May 27, 2010, 19:10:16 PM » |
|
... човека с граматиката евалла се пише с две "л"-та ,машалла пак така ,ашколсун пак с "л" ако искаш ,мога да то правя забележки за перфектния ти български на всеки пост ,но не ме караи да пиша грамотно ,ако беше с химикал ми иде отвътре ма с копчета .дебели са ми пръстите  знаеш ли това не е форум за правописа и българска граматика ,инак щеше да си бая .... виж за овчарски кучета било то и каракачански никога няма да го разбереш то е като ебането ,колкото и да ти го разправям къв кеф ,няма да го почувстваш и все с чекии аналог ще си правиш ако ще и на 10 сексолога писаниците да ми разправяш пак няма да ти повярвам аз моите си кучета не мога за един ден да преценя ти искаш твоите в кошара в полето да оценя хора разберете че чобанското куче е начин на живот (не порода) ,но този живот могат да го изживеят кучета от определена порода ,не може да си живял по един начин и да го изживееш по друг дори единадесет месеца са много имате ли си на хабер какво е едно чобанско куче на 11 месеца и въпбще куче ,това е все едно да пратиш 15 годишен чобанин де друго не е виждал освен овце да следва висше че на 18 го почват други това дето е изтървал не се компенсира кажи ми бяла роза кое те кара да мислиш че твоето е добро чобанско ,аз си признавам че кучета на по 6 месеца не съм успявал да ги направя чобански ,и то кучета които не са били градски а вързани в двор селски в които има крава ,агресивни към хора ,тоест не привикнали към домашен начин на живот ариман не толкоз физическото равитие ще пречи колкото психическото ,,дори да е спортувало това куче ,пак няма да може да работи ,домашния начин на живот променя инстинктите на кучето ,на него ще му липсват елементарно поведение в глутница да не говорим за свикването със стадото
|
|
« Last Edit: May 27, 2010, 19:24:51 PM by petko »
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #181 on: May 27, 2010, 23:10:28 PM » |
|
ариман не толкоз физическото равитие ще пречи колкото психическото ,,дори да е спортувало това куче ,пак няма да може да работи ,домашния начин на живот променя инстинктите на кучето ,на него ще му липсват елементарно поведение в глутница да не говорим за свикването със стадото
Кое разбра за физическо,глупости, вобще не говора за това!Виж какво съм писал -"мозъците им работят по различен начин".Говора за куче с изграден характер,можеш да разбираш и психика тук,куче улегнало(позната глутница - йерархия,място къде да застане докато стадото е на паша,да познава начините на нападение на хищниците и най-важното самите тях - мечки ,вълци,чакали ,диви събратя и т.н.И да успява да им отвърне!!!  )!Дръж го с веригите по врата ,като питовете,тренирай го ,кел ти файда ,нямам предвид това ,не си ме разбрал !
|
|
« Last Edit: May 27, 2010, 23:19:19 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #182 on: May 28, 2010, 15:59:28 PM » |
|
може би не съм те разбрал ,щото говорише за качване на 2000 метра и от там инак другото да
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #183 on: June 08, 2010, 16:20:57 PM » |
|
Ще давам хабер,как иначе.Поискаха Перелик и Кипра,но Кипра се гони :confused:Та може да е младата Люта ли..ще видим. Имай и друг дето е готов да помага с кучета....Бай Седефчев :cheers:Те и ония знаят що е стадо и как се пази.
Какво стана с хабера? Даодхте ли ги? Помогнаха ли? 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #184 on: June 08, 2010, 19:34:32 PM » |
|
Дадохме ги,чакаме хабер.Ще го споделя. Вярвам на Перелик,познавам го добре и знам на какво е способен. Кипра е още млада,но така се става куче.Длъжна е да се справи,да се учи от чичо и Перелик.И преди съм писала какво ми е казал един приятел-Когато има вълци и мечки тогава има и истински кучета.Иначе вървят със стоката ама и те не знаят защо.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #185 on: June 12, 2010, 19:11:55 PM » |
|
Преди седмица или 10-тина дни,след поредната жалба срещу кучетата ни,който май пречат на гъбарите,на матористите все синове на еди кой си,на тия дето сеят по 3 ара картофи и идват в близост до овчарника не повече от 3 пъти в годината,при мъжа ми бяха ходили от горското стопанство,от кметството,от полицията да го предупредят да им върже спавачки и да не ги пуска-само по едно,другите вързани иначеееееее тежко ни. И те вързани в обора,едните тук,другите от другата страна на обора. 
|
|
« Last Edit: June 12, 2010, 19:35:36 PM by dandi »
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #186 on: June 12, 2010, 19:17:27 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #187 on: June 12, 2010, 19:18:56 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #188 on: June 12, 2010, 19:20:13 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #189 on: June 12, 2010, 19:22:37 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #190 on: June 12, 2010, 19:25:17 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #191 on: June 12, 2010, 19:31:12 PM » |
|
7 удавени,има и едно оцеляло,това е,кучетата на синджир,вълка нахранен,а мене буца ми е заседнала в гърлато,за тая стока,събирана и гледана с толкова мерак........И накрая някой ти издаде присъда-връзваш кучетата че те на всички пречат. Резултата е красноречив.Аз нямам сили след днешното търсене и тия гледки да коментирам.
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #192 on: June 12, 2010, 19:39:58 PM » |
|
Ами Данди бай Кольо да не чака ами като дойдат службите ага ги запука с кестерето -друг начин няма. Те искат да ги спираш-питай ги тогава да дойдат те да ги пасат и пазят.и кой ще плати козите-горското ,измекярите кметове или другите помивки колеги техни./д-еба тия буклуци...навсякъде са еднакви/.Умиране има отърване няма.
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #193 on: June 12, 2010, 19:48:15 PM » |
|
Да ги запука.....как да стане.Кой е Кольо,един прост чобанин с празни джобове. Как да пикае срещу вятъра,как.Той е пробвал,задържан...и като ти гръмнат кучетата на кой да се оплачеш,кой ще си мръдне пръста и кой го е грижа. Аз днес ги пуснах до едно.Казах да кажат че аз съм ги пуснала и съм събрала синджирите с мен да дойдат да се оправят,мен да ме превикват.Не вярвам след събитията някой да ги застреля,но знае ли човек.На кой да имаш вяра в днешни дни. 
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #194 on: June 12, 2010, 19:56:00 PM » |
|
Мъка е Данди знам.С повече пазене и оглеждане и така.Когато ругаят гледай от къде тече водата ,тегли им една тънка и дълга и ти си човека... А от друга страна относно кръвта. Така е ...."дъмъзлъка си е дъмъзлък".Който иска каквото иска да си говори това е положението.Проверено и сигурно.За мен и 500 години да минат в градски условия не ами ако ще на Марс да са пак ще си дадат тяхното и ще се докажат.КАкто го и правят. И друго. Овчара учи най-добре кучетата а не другите по-стари кучета.И те помагат но не толкова.Зависи от дървения господ на овчара.Ако е и дрянов по-бързо минава школата  ..Много просто-кучето се учи според овчара а не според кучетата. И последно : Добър стокар куче се познава бързо.То си личи за човек който знае какво да гледа.Другото е алабала ница и паница ли беше как беше... Давал съм кучка/градска/ и на 1 год и половина и пак тръгна перфектно с стоката.От друга страна малки от малки при стадото и не става и не става .От всяко дърво свирка не става Ама да има и кой да опъне с тоягата гърбината на най-важния -овчарина ,,,а де...
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
|