Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 09, 2025, 20:40:12 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 35
  Print  
Author Topic: Хищниците, стадото и КК  (Read 437140 times)
0 Members and 12 Guests are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #180 on: May 27, 2010, 19:10:16 PM »

... човека с граматиката евалла се пише с две "л"-та ,машалла пак така ,ашколсун пак с "л"
ако искаш ,мога да то правя забележки за перфектния ти български на всеки пост ,но не ме караи да пиша грамотно ,ако беше с химикал ми иде отвътре ма с копчета .дебели са ми пръстите lol

знаеш ли това не е форум за правописа и българска граматика ,инак щеше да си бая ....

виж за овчарски кучета било то и каракачански никога няма да го разбереш то е като ебането ,колкото и да ти го разправям къв кеф ,няма да го почувстваш и все с чекии аналог ще си правиш

ако ще и на 10 сексолога писаниците да ми разправяш пак няма да ти повярвам

аз моите си кучета не мога за един ден да преценя ти искаш твоите в кошара в полето да оценя

хора разберете че чобанското куче е начин на живот (не порода) ,но този живот могат да го изживеят кучета от определена порода ,не може да си живял по един начин и да го изживееш по друг дори единадесет месеца са много имате ли си на хабер какво е едно чобанско куче на 11 месеца и въпбще куче ,това е все едно да пратиш 15 годишен чобанин де друго не е виждал освен овце да следва висше  че на 18 го почват други това дето е изтървал не се компенсира

кажи ми бяла роза кое те кара да мислиш че твоето е добро чобанско ,аз си признавам че кучета на по 6 месеца не съм успявал да ги направя чобански ,и то кучета които не са били градски а вързани в двор селски в които има крава ,агресивни към хора ,тоест не привикнали към домашен начин на живот

ариман не толкоз физическото равитие ще пречи колкото психическото ,,дори да е спортувало това куче ,пак няма да може да работи ,домашния начин на живот променя инстинктите на кучето ,на него ще му липсват елементарно поведение в глутница да не говорим за свикването със стадото
« Last Edit: May 27, 2010, 19:24:51 PM by petko » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
Ariman
Hero Member

« Reply #181 on: May 27, 2010, 23:10:28 PM »

ариман не толкоз физическото равитие ще пречи колкото психическото ,,дори да е спортувало това куче ,пак няма да може да работи ,домашния начин на живот променя инстинктите на кучето ,на него ще му липсват елементарно поведение в глутница да не говорим за свикването със стадото

Кое разбра за физическо,глупости, вобще не говора за това!Виж какво съм писал -"мозъците им работят по различен начин".Говора за куче с изграден характер,можеш да разбираш и психика тук,куче улегнало(позната глутница - йерархия,място къде да застане докато стадото е на паша,да познава начините на нападение на хищниците и най-важното самите тях - мечки ,вълци,чакали ,диви събратя и т.н.И да успява да им отвърне!!! Wink)!Дръж го с веригите по врата ,като питовете,тренирай го ,кел ти файда ,нямам предвид това ,не си ме разбрал !
« Last Edit: May 27, 2010, 23:19:19 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
petko
Hero Member

« Reply #182 on: May 28, 2010, 15:59:28 PM »

може би не съм те разбрал ,щото говорише за качване на 2000 метра и от там инак другото да

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #183 on: June 08, 2010, 16:20:57 PM »

Ще давам хабер,как иначе.Поискаха Перелик и Кипра,но Кипра се гони :confused:Та може да е младата Люта ли..ще видим.
Имай и друг дето е готов да помага с кучета....Бай Седефчев :cheers:Те и ония знаят що е стадо и как се пази.
Какво стана с хабера? Даодхте ли ги? Помогнаха ли?  confused

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
dandi
Hero Member

« Reply #184 on: June 08, 2010, 19:34:32 PM »

Дадохме ги,чакаме хабер.Ще го споделя.
Вярвам на Перелик,познавам го добре и знам на какво е способен.
Кипра е още млада,но така се става куче.Длъжна е да се справи,да се учи от чичо и Перелик.И преди съм писала какво ми е казал един приятел-Когато има вълци и мечки тогава има и истински кучета.Иначе вървят със стоката ама и те не знаят защо.
dandi
Hero Member

« Reply #185 on: June 12, 2010, 19:11:55 PM »

Преди седмица или 10-тина дни,след поредната жалба срещу кучетата ни,който май пречат на гъбарите,на матористите все синове на еди кой си,на тия дето сеят по 3 ара картофи и идват в близост до овчарника не повече от 3 пъти в годината,при мъжа ми бяха ходили от горското стопанство,от кметството,от полицията да го предупредят да им върже спавачки и да не ги пуска-само по едно,другите вързани иначеееееее тежко ни.
И те вързани в обора,едните тук,другите от другата страна на обора.
« Last Edit: June 12, 2010, 19:35:36 PM by dandi » Logged
dandi
Hero Member

« Reply #186 on: June 12, 2010, 19:17:27 PM »

И тежкото ни не закъсня,резултата е плачевен.Малкия оня ден с овцете,козите остават назад ,а кучетата не са наоколо-те са вързани,въпреки че при предупреждението е казано ,че надушват вълк,господата правоимащи си мислят че мъжа ми лъже.От де на къде вълци ще има  наоколо.Да обаче душата ми се скъса днес, no no no

dandi
Hero Member

« Reply #187 on: June 12, 2010, 19:18:56 PM »

no

dandi
Hero Member

« Reply #188 on: June 12, 2010, 19:20:13 PM »

no

dandi
Hero Member

« Reply #189 on: June 12, 2010, 19:22:37 PM »

no

dandi
Hero Member

« Reply #190 on: June 12, 2010, 19:25:17 PM »

no

dandi
Hero Member

« Reply #191 on: June 12, 2010, 19:31:12 PM »

7 удавени,има и едно оцеляло,това е,кучетата на синджир,вълка нахранен,а мене буца ми е заседнала в гърлато,за тая стока,събирана и гледана с толкова мерак........И накрая някой ти издаде присъда-връзваш кучетата че те на всички пречат.
Резултата е красноречив.Аз нямам сили след днешното търсене и тия гледки да коментирам.
ТИТО
Hero Member

« Reply #192 on: June 12, 2010, 19:39:58 PM »

Ами Данди бай Кольо да не чака ами като дойдат службите ага ги запука с кестерето -друг начин няма.
   Те искат да ги спираш-питай ги тогава да дойдат те да ги пасат и пазят.и кой ще плати козите-горското ,измекярите кметове или другите помивки колеги техни./д-еба тия буклуци...навсякъде са еднакви/.Умиране има отърване няма.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
dandi
Hero Member

« Reply #193 on: June 12, 2010, 19:48:15 PM »

Да ги запука.....как да стане.Кой е Кольо,един прост чобанин с празни джобове.
Как да пикае срещу вятъра,как.Той е пробвал,задържан...и като ти гръмнат кучетата на кой да се оплачеш,кой ще си мръдне пръста и кой го е грижа.

Аз днес ги пуснах до едно.Казах да кажат че аз съм ги пуснала и съм събрала синджирите с мен да дойдат да се оправят,мен да ме превикват.Не вярвам след събитията някой да ги застреля,но знае ли човек.На кой да имаш вяра в днешни дни.
 no no no
ТИТО
Hero Member

« Reply #194 on: June 12, 2010, 19:56:00 PM »

Мъка е Данди знам.С повече пазене и оглеждане и така.Когато ругаят гледай от къде тече водата ,тегли им една тънка и дълга и ти си човека...

А от друга страна относно кръвта.
 Така е ...."дъмъзлъка си е дъмъзлък".Който иска каквото иска да си говори това е положението.Проверено и сигурно.За мен и 500 години да минат в градски условия не ами ако ще на Марс да са пак ще си дадат тяхното и ще се докажат.КАкто го и правят.
 И друго. Овчара учи най-добре кучетата а не другите по-стари кучета.И те помагат но не толкова.Зависи от дървения господ на овчара.Ако е и дрянов по-бързо минава школата lol..Много просто-кучето се учи според овчара а не според кучетата.
 И последно :
     Добър стокар куче се познава бързо.То си личи за човек който знае какво да гледа.Другото е алабала ница и паница ли беше как беше...
 Давал съм кучка/градска/ и на 1 год и половина и пак тръгна перфектно с стоката.От друга страна малки от малки при стадото и не става и не става .От всяко дърво свирка не става Ама да има и кой да опъне с тоягата гърбината на най-важния -овчарина ,,,а де...

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 35
  Print  

Jump to: