Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 09, 2025, 22:05:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 35
  Print  
Author Topic: Хищниците, стадото и КК  (Read 437237 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
ТИТО
Hero Member

« Reply #240 on: August 17, 2010, 20:56:26 PM »

Е  :notworthy:е и аз така му ги смятам но човека други сметки прави Дънда.
Абе загубена работа ,стокарите от ден на ден залязват.Пишманите стават много.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
dandi
Hero Member

« Reply #241 on: August 17, 2010, 21:15:46 PM »

Откак при нас стана белята,заради връзването на кучета(видя се,че има от какво да пазят и че дивото няма ли отпор не спи) и откакто след това нямаме повече жертви,откакто за журналистите на местните вестници станахме "плячка" и ние,и снимаха и писаха доста,сега през ден дето се вика някой търси куче.Ама не искат малки,че искат гледане,учене......,а големи,готови,научени.Давали сме и от тях ,защо не на някой в нужда и куче дето на тебе не ти се вписва що да не го дадеш.
Но дошъл миналата седмица при мен един за Балабан,склада да му пази ...... no no no
Викам му тоя джип дето караш -Мерцедеса да ми дадеш пак Балабан няма да ти го дам.Склад да пази?Че той ще умре бре,та той и заради разгонена кучка стадото си не оставя ,та аз зорлен ли да го отделям?
Гледа ме тоя като полезно изкопаемо,недоумяващо, и каза на тоя с него че нещо май не съм наред и си тръгнаха lol
« Last Edit: August 17, 2010, 21:17:32 PM by dandi » Logged
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #242 on: August 18, 2010, 06:15:32 AM »

Преди 2 години с кюреницата правихме сметка с един местен юнак-овчар  до Сандански , кое му е по-ефтино да храни няколко кучета или да храни гадовете с овце и крави.Проблема е че трудно се набива в българската дебелокожа глава размисъл по права линия.
 Човека твърдеше че кучетата много ядат а на година дава на мечките и вълците по 3-4 крави и 10-15 овце.По лесно било да се хвърля отрова и това според много хора в района е опция.Ами не мога да разбера някои работи .Трудно ми е.Ако вие по ги чаткате казвайте.
росене тоя същия за лято 2009 даде зян 15 телета и две крави и пак акъла не му идва  naughty

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
ТИТО
Hero Member

« Reply #243 on: August 18, 2010, 08:29:19 AM »

Иване аз и тогава пред теб му казах :..."Като не иска да храни кучетата , нека храни гадовете" ,..щом така е решил негова е стоката..
  Друг интересен случай стана наскоро.
 Дойде един белгиец при мен да иска кучета да му пазели кравите.Той има 300 крави и още толкова телета имал.Пасе ги някъде в Странджа.Преди това е бил някъде около Враца.Иска и е против помоща от други хора .Сиреч той сам иска да си ги отглежда като идеята му е с пастир.В момента е заградил над 6 000 дка с пастир и е само той.Със сигурност го познават и други тук в форума тоя откачалка.Конкретен пример е този човек за нашите управници -дупедавци.Дошъл от Франция ,като Франция изисква от БГ да му осигори паши за да можел да се развива.Отделно Франция му плаща по 300 евро субсидия за всяка една негова крава и теле. И нашите казват ок да се развива а за нашите кой да мисли??ах.Въпроса ми е дали някой Българин ще му помогне Франция с същите условия.Все едно аз да отида в Германия и България да изиска от тях да ми осигорят земя и т.н.
 Та човечеца дойде и казва:..."Иска голямо куче пази крави,щото има лош вълк и яде много теле."
 Аз му отговорих :...Приятел това е БГ -по документи европейска държава но си е Балкан.Има и лош вълк а на всичко отгоре има и още по-лош вълк на 2 крака ходи.
Той:-Не мога да разбера.
Аз:-КАто съвсем ти изядат кравите и телетата ще разбереш.
 И там на сетне започнахме разговора.Според него му трябват каракачанси кучета защото питал за тях и щели 100% да му свършат работа.В момента имал кангали но само спели под сянката.Много ясно му обясних ,че не само КК а трябва и хора да има за да работят как си трябва с стоката и кучетата.Той обаче твърдо не, той сам ще се оправя само кучета да му дам.Тръгнал обаче нашия с бус да събира от тук и там големи шарени кучета като първо се отбил при познайте кой.Естествено баш майстора на вълкодави -наш Аврамчо бе от Монтана.
 Взел от негови хора 1 мъжко на 3 год и една кучка.Отвори даже буса да ми ги покаже и казва:.."Ето виж казал на мен в МОнтана това е супер куче овчер и е голям.Ще убива лош вълк.Има и докимент notworthy.Това голяма порода кучета и  ми показва и календар на БКК за БОК.Абе покрижили са се хората за него.Явно прихванали от братятя от Разлог.Отидеш ли при тях без куче няма да те върнат/разказите за вуците и мечките сме ги чували подчти всички/". А през това време бяха пуснати Бодра и Хари да се движат свободно.Докато той ми обеснява как голям куче щял да обива лош вълк, кучетата се качиха в буса и започнаха едно по едно да си ги свалят и да ги транжират малко по-малко.Тия кучета като хукнаха братя -не можем да ги хванем.Ебати смеха lol.Мен ми стана неудобно и определено виновно.
 Човека ме пита:.."Абе Росен какви са тази куче? - аз му отговарям:,,,"Тези са малко особени,те са луди.."..
-Ама аз искам от тази малко куче-казва....и държи в краката си /голям куче вълкодав,ама напикан/.
Казах му да не се притеснява ,той има кучета и понеже е професор белгиеца той ще ги произведе и ще ги научи.
 Как ли не му обеснявах ,че в Бг на 300 овце се пускат по 2-3 кучета за да ги пазят.Той обаче искал 300крави и 300 телета да ги пази с 3-4 кучета на 6000дка площ.Какви трябва да са тези кучета и аз не мога да си ги представя но карай..
  Та така...
п.с
Забравих да добавя че пича белгиец само за пролетта тази година даде жертва 150 телета само за няколко месеца.
На такива казвам "Да е жив и здрав"...
« Last Edit: August 18, 2010, 08:33:44 AM by kennel tito » Logged

ТИТО
Hero Member

« Reply #244 on: August 18, 2010, 08:57:57 AM »

dandi ,
 Че не си наред не си.То кой е дето се занимава с животни.Със сигурност на всички в днешно време дето се занимаваме с животни ни викат че сме луди.Отделен е въпроса за мерака но явно другите трудно го разбират. Ама всички дето ни викат че сме луди ,се хранят от ръцете на лудите нали?
 За цял джип ти да не дадеш кучето.Ами не си наред.С тоя джип мацки се гонят.А с кучето не може.То си е куче и това е.
За тях е куче но за теб ,мен и други не са просто кучета.Те са нещо много по-различно ,което е трудно понятно..
поздрави,,

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #245 on: August 19, 2010, 09:14:23 AM »

наш Аврамчо бе от Монтана
Кенел Тито,това собственика на р-к "Авиюп" в Монтана ли е?
Ходих преди време на изложба(на БОК) в Монтана и част от кучетата бяха от тоя развъдник.С право белгиеца го е нарекъл:"голям куче",наистина са едрички кучета eek

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #246 on: August 19, 2010, 09:17:59 AM »

Същия,DonKrasi! Wink

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #247 on: August 19, 2010, 09:21:59 AM »

Ей най-накрая да се засечем cheers
Къде ходищ друже?

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
dandi
Hero Member

« Reply #248 on: August 19, 2010, 11:00:05 AM »

dandi ,
 Че не си наред не си.То кой е дето се занимава с животни.Със сигурност на всички в днешно време дето се занимаваме с животни ни викат че сме луди.Отделен е въпроса за мерака но явно другите трудно го разбират. Ама всички дето ни викат че сме луди ,се хранят от ръцете на лудите нали?
 За цял джип ти да не дадеш кучето.Ами не си наред.С тоя джип мацки се гонят.А с кучето не може.То си е куче и това е.
За тях е куче но за теб ,мен и други не са просто кучета.Те са нещо много по-различно ,което е трудно понятно..

Тя и майка ми е на същото мнение Росене,че не съм наред.Че си хвърлям здравето на вятъра и че искаха да ме оставят в болница заради кръста(май имам дископатия),пък аз от тогава 670 бали сено прибрах с 3-ма приятели.Оная вечер до 12.30 вечерта,ама така е,ние сме си го избралии
Ааа  не се хранят от ръцете на лудите бре,що им са.Нали си имат в магазините сирене дето се прави без мляко,кремвирши без месо.....и какви ли не боклуци.Що сме им.
Не джип ,камион да ми дават не го давам моя Балабан аз.Все едно да продам или разменя брат си.
Оня ден селския овчар ме помоли да му ходя 2 дни с овцете.Има и той кучета,ама си викам къде ми е сега Балабанката да има с кой да си думам и да ме разбира Wink
« Last Edit: August 19, 2010, 11:08:18 AM by dandi » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #249 on: August 19, 2010, 11:14:34 AM »

:notworthy:стискаш със зъби и им показваш че каквото искаш го правиш,не толкова за друго,колкото да се знае че думата ти на две не става,като така си решила-така става :notworthy:ни повече ни по-малко cheers
Не си мисли че тия с повечето пари си копуват от боклуците,знаят те,знаят от де духа вятъра ама в джипа има ароматизатор и е леко,а в кошарата няма ;)та намират някой дето да е готов да им продаде хубавата си стока без пари и лапат Wink

ТИТО
Hero Member

« Reply #250 on: August 19, 2010, 11:46:15 AM »

Данда  и аз и Весито никога не съжаляваме за пътя по който вървим.Та нали това беше мечтата ни.Тук където живеем няма дори и хора.Спокойно,тихо и сме сред нашите животни.Егати кефа да тропат клапачки и чанове само.По цял ден събираме сено по ливадите.Ни знам коя дата и час е а и не ми трябва.
 Не само майките ни и цяло село под нас казват ,че сме луди щото с стока се занимаваме.Не е просто нормално за тях -млади да се занимават с животни и да доят и да правят сирене и т.н. За тях нормалното е да гледат младите по кръчмите да пият и да не правят нищо.Ние нали сме по-различни и сме "луди".Повечето приятели са ни над 75г. възраст ,които пък евала ни правят и си спомнят с нас за преди време.
 Абе незнам но мисля че живеем в различни светове.Повечето ни клиенти които идват за мляко са граждани и всеки казва:..."Ей че н а хубаво място живеете и с животни това е мечта живот"..Но дотам с казването се стига и нищо повече.Всеки го харесва но никой не се хваща.Всеки иска истинско мляко но да отглежда животни му мирише. Кво да ти кажа,ама и защо като вие го знаете най-добре.
 Лошото е че тук в района ние сме най-бедни на колеги.НЯма с кого да обменим и дума даже.Ей това ми най-много тежи.С другите трябва да говоря на тема-ГЛУПОСТИ като: коли,бетон,заведения,телефони,сметки,жени,мъже, и т.н.
 Доста пъти  в последно време си задавам въпроса ,дали не сме се родили в грешно време.Незнам....

kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #251 on: September 20, 2010, 07:29:27 AM »

Това долу е в резултат на това , че връзваме кучетата през ловните дни за да няма конфликти.
-( goce_07, идва същия ден  да види кво имам в двора та се чудеше що са вързани кучетата и не са с овцете)
стана в събата вечерта на прибиране на овцете по тъмно.
със стадото бяха една стара кучка (бременна) едвам ходеща вече и две млади , та ги е надхитрил гадината и въобще не са го усетили.
Предупредих ловците , че вече кучета не връзвам да не ходят да ловуват в посоката която е стадото !
Преди седмица беше удавил теле от съседско стадо и при нас минаваше но все от далече ни наобикаляше не смееше до сега, та като е усетил липсата на кучета си е пробвал успешно късмета.
Вече всички кучета пускам та да видим ще ли го докопат или.....

« Last Edit: September 20, 2010, 07:30:20 AM by kennel Kyurenitsa » Logged

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
dandi
Hero Member

« Reply #252 on: September 20, 2010, 08:48:04 AM »

Даааа, хобито е пред това да си изкарваш хлябааа ,не разбрахте ли. no no no
Не разбрахте ли ,че силичките не стигат да се борим с тия дето ловуват-началници на горски стопанства,началници на полиции,прокурори,адвокати.....и все хора от "висшата" класа,на които им дреме за стока и кучета.
Пък си нямаме и премиер да ни крепи,фермите не са ни за кучета(там са в безопастност),а кучетата ни охраняват "фермите",а те в много от случаите са на места населени с хищници и на тия кучета разчитаме.Само че постоянно се налага да ги връзваме ,че все на някой пречат,а когато са вързани не можем да си оставим стадата затворени в кошарите да гладуват. no
През ден,предписания,заповеди....все за кучетата(последно и за козите).Спъвачки нямали-нямало е само едното-Мечкул,който е малко над година и не е станал още куче и Вакла ,която си е кутре.

Лоша е снимката,но мъжа ми беше побеснял и смачкал протокола в джоба си no
Ariman
Hero Member

« Reply #253 on: September 20, 2010, 10:00:44 AM »

dandi, дай по ясна снимка,че ми е интересно, да видя какви глупости пишат.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #254 on: September 20, 2010, 10:25:48 AM »

censored excl

Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 35
  Print  

Jump to: