vano
Guest
|
 |
« Reply #45 on: July 15, 2013, 08:07:46 AM » |
|
 X-постановка, нормална постановка, 0-образна постановка  преалено сгъната скакателна става  прекалено изправена скакателна става
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #46 on: July 15, 2013, 08:09:47 AM » |
|
Което ме подсеща за още един въпрос.  15. Кое определя извивката на опашката /дали да е навъртяна веднъж, два пъти или да е саблевидна, или изправена/? И има ли някаква стандартна дължина спрямо дължината на тялото? Както пишеше в онази статийка за идеалното куче, навитата опашка е вид мутация. Кое я определя не знам  Важно е че навъртения куйрук носи наслада на окото  Но стандартна дължина за по-голяма част от кучетата е тази, която достига, в отпуснато състояние, до скакателните стави или леко под тях.
|
|
« Last Edit: July 15, 2013, 08:11:41 AM by vano »
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #47 on: July 15, 2013, 08:10:25 AM » |
|
.. нещо омотах постовете 
|
|
« Last Edit: July 15, 2013, 08:11:11 AM by vano »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #48 on: July 15, 2013, 08:15:07 AM » |
|
навитата опашка е вид мутация.
Странно обяснение.  /изключение прави единствено, ако за "идеалното куче" представят вълка  / Някой може ли да отговори аргументирано на въпроса?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #49 on: July 15, 2013, 08:17:38 AM » |
|
Странно обяснение.  /изключение прави единствено, ако за "идеалното куче" представят вълка  / Някой може ли да отговори аргументирано на въпроса? Ето точно какво пише там: При много породи навитата форма на опашката се смята за „белег за чистопородност“, което нерядко е свързано със здравословни проблеми, тъй като за да се получи навита опашка, прешлените трябва да са завъртяни около оста си, а когато това завъртане започне много високо то засяга не само основата на опашката, но води и до изкривявания на гръбначния стълб. Перфектната опашка не е навита на кравай.
|
|
« Last Edit: July 15, 2013, 08:19:05 AM by vano »
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #50 on: July 15, 2013, 08:21:51 AM » |
|
Кой е автора?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #51 on: July 15, 2013, 08:22:06 AM » |
|
Сега се сетих и за едно от най-смешните твърдения в един сайт за продажба на жиеотни:
Всички кученца мопс имат черна муцунка и уши, навита опашка, а ако тя е двойно навита това показва, че кучето е с родословие.
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #52 on: July 15, 2013, 08:26:17 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #53 on: July 15, 2013, 08:28:02 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #54 on: July 15, 2013, 11:07:12 AM » |
|
Странно обяснение.  /изключение прави единствено, ако за "идеалното куче" представят вълка  / Някой може ли да отговори аргументирано на въпроса? Между другото, в описанието на стандарта на нашата порода пише, че при спокойно състояние опашката е спусната надолу, като се допуска и с навит край. Това означава ли, че постоянно навитата опашка (което наистина радва окото) не е нормално?
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #55 on: July 15, 2013, 11:37:20 AM » |
|
Добър въпрос.. Искам да допълня и защо дадено нещо се допуска или не допуска? -> Допуските по принцип са отнесени към определен процент от дадена популация - до какъв процент от популацията един белег се допуска и кога той започва да се превръща в недопустим?
|
|
|
|
|
|
|
RITA
Newbie

|
 |
« Reply #56 on: October 10, 2014, 07:34:13 AM » |
|
Здравейте, Имам въпрос за килограмите, моля да не ми се смеете, подигравате и т.н.
За женските пише, че стигат до 45 кг., а за мъжките - до 55 кг. Ако гледам 45-те кг. трябва да заключа, че караканското куче е от тип Големи породи. Ако гледам 55-те кг. трябва да заключа, че караканското куче е от тип Гигантски породи.
Нашето куче е женско, та то от Гигантска или от Голяма порода се води, защото: гранулите на Роял Канин са разделени така: има за Гиганстски породи, има и за Големи породи. Аз от кои да купя се питам в картинката?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #57 on: October 10, 2014, 07:44:51 AM » |
|
Здравейте, Имам въпрос за килограмите, моля да не ми се смеете, подигравате и т.н.
За женските пише, че стигат до 45 кг., а за мъжките - до 55 кг. Ако гледам 45-те кг. трябва да заключа, че караканското куче е от тип Големи породи. Ако гледам 55-те кг. трябва да заключа, че караканското куче е от тип Гигантски породи.
Нашето куче е женско, та то от Гигантска или от Голяма порода се води, защото: гранулите на Роял Канин са разделени така: има за Гиганстски породи, има и за Големи породи. Аз от кои да купя се питам в картинката?
Няма нищо смешно. Нашето куче, според вашата класация се води голямо куче. Като освен кг, за това в коя категория попада едно куче е важен и ръстта. Защото всеки може да угои един лабрадор до 50 кг, но той няма да стане гигантска порода, а ще си е дебело куче, нуждаещо се от диета 
|
|
|
|
|
|
|
RITA
Newbie

|
 |
« Reply #58 on: October 10, 2014, 09:00:35 AM » |
|
Благодаря за бързия отговор Bamo, Значи каракачанската овчарка е голяма порода, а не е гигантска; до този извод стигам. Ама класацията не е моя, аз прочетох първия пост в тази тема ... И все пак не съм убедена, че е голяма, а не гигантска порода ... ей много е трудно да гледа куче човек 
|
|
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #59 on: October 10, 2014, 09:04:17 AM » |
|
Рита, купувай храна за голяма порода и толкоз. Не е трудно. 
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
|