Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 15, 2025, 13:49:23 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 149 150 [151] 152 153 ... 290
  Print  
Author Topic: КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА пазачи на стадата  (Read 2174755 times)
0 Members and 35 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2250 on: July 20, 2010, 21:20:53 PM »

След случката с козите отидох и си взех Перелик и Кипра.
Перелик е куче ,което е видяло много ,сблъсквал се е с всичко.Той е много печен.Знаехме че вълка ще се върне,мечката също.Те се бяха нахранили в стадото ни и това е неизбежно.И се връщаха и продължават.(все по рядко)Но кучетата ни им дадоха да разберат ,че повече не ще успеят.Сега още повече ме е яд ,че ни заставиха да стоят вързани.Яд ме е и за загубените кози.Но......минало.Продължаваме напред.
Перелик трудно си го взех,беше показал що за куче е.А Кипра е млада,сама е обречена на смърт.Пък и беше прокървила да се гони.Та тъй.Сега сме обещали кутрета.Кучка на приятел дай боже да роди от Перелик,от него искат.
 Сега онова стадо го охраняват с електропастир.
ако не е тайна,за какво става въпрос?

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
dandi
Hero Member

« Reply #2251 on: July 20, 2010, 21:29:21 PM »

Не е тайна,тайни няма.Виж в темата Хищниците,стадото и КК
http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,125.180.html
« Last Edit: July 20, 2010, 21:31:19 PM by dandi » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2252 on: July 20, 2010, 21:32:23 PM »

сега отивам да чета,не съм забелязал че темата се е разрастнала
« Last Edit: July 21, 2010, 10:37:39 AM by DonKrasi » Logged

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Ariman
Hero Member

« Reply #2253 on: July 20, 2010, 21:38:30 PM »

След случката с козите отидох и си взех Перелик и Кипра.
Перелик е куче ,което е видяло много ,сблъсквал се е с всичко.Той е много печен.Знаехме че вълка ще се върне,мечката също.Те се бяха нахранили в стадото ни и това е неизбежно.И се връщаха и продължават.(все по рядко)Но кучетата ни им дадоха да разберат ,че повече не ще успеят.Сега още повече ме е яд ,че ни заставиха да стоят вързани.Яд ме е и за загубените кози.Но......минало.Продължаваме напред.
Перелик трудно си го взех,беше показал що за куче е.А Кипра е млада,сама е обречена на смърт.Пък и беше прокървила да се гони.Та тъй.Сега сме обещали кутрета.Кучка на приятел дай боже да роди от Перелик,от него искат.
 Сега онова стадо го охраняват с електропастир.
За куче като Перелик се иска време,време за да стане добър в работата си ,опит.Всеки би искал на готово да получи такова куче,да ама не .Wink Жив и здрав да е, да се бори,пък дано предаде това и на наследниците си ! thumbup
« Last Edit: July 20, 2010, 21:44:20 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2254 on: July 22, 2010, 19:57:52 PM »

Дънди то хубаво показа малките но покрай тях забравихме за другите кучета(поне аз де biggrin).Скоро не си показвала снимки на Китан,Магер,Арзан,Карабаш,Мечкулчо и другите.Какво става с тях?

bojidar
Full Member

« Reply #2255 on: July 22, 2010, 20:03:18 PM »

да наистинааа naughty
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2256 on: July 22, 2010, 20:13:17 PM »

да наистинааа naughty
Я, май си намерих съмишленик в подбудителната дейност  naughty Ариман напоследък ме остави сам на фронта,ама ти ще помагаш,види се че имаш желание  thumbup
 Междо другото добре дошъл сред "болните",изглежда че "заразата" се разпространява бързо lol
 cheers
« Last Edit: July 22, 2010, 20:19:55 PM by DonKrasi » Logged

bojidar
Full Member

« Reply #2257 on: July 22, 2010, 20:25:38 PM »

Cheesy lol lol lol
dandi
Hero Member

« Reply #2258 on: July 23, 2010, 10:39:21 AM »

Дънди то хубаво показа малките но покрай тях забравихме за другите кучета(поне аз де biggrin).Скоро не си показвала снимки на Китан,Магер,Арзан,Карабаш,Мечкулчо и другите.Какво става с тях?
ООоо сега най ми е важно да осигуря зимата,фуражи ,сено,люцерна....и каквото намерим.Че тук трудно се хранят 250 гърла 6 месеца.И като се има впредвид ,че това си е мая грижа,а в село човек за ляк дето се вика не е останал хич не ми е дошло на акъла до снимки.
 Китан го додохме на един приятел зимата,не е при нас.Магер си замина от тоя свят......Арзан си доживява дните ,не чува вече...
Другите са със стоката,добре са слава богу.Ще има снимка като има време... cheers
Ariman
Hero Member

« Reply #2259 on: July 23, 2010, 10:48:53 AM »

Ех dandi,съжалявам за Магер ,червените,заедно с Арзан ,ми пълнеха душата. cheers
P.S. По Магер кои вървят,червени има ли ?!
« Last Edit: July 23, 2010, 11:38:03 AM by Ariman » Logged

dandi
Hero Member

« Reply #2260 on: July 23, 2010, 12:45:43 PM »

Такъв е живота,едни си заминават,други се раждат.
Магер не остави поколение при нас.
Ariman
Hero Member

« Reply #2261 on: July 23, 2010, 12:52:25 PM »

При вас?! А вобще поколение давал ли е?!

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #2262 on: July 23, 2010, 18:42:24 PM »

ООоо сега най ми е важно да осигуря зимата,фуражи ,сено,люцерна....и каквото намерим.Че тук трудно се хранят 250 гърла 6 месеца.И като се има впредвид ,че това си е мая грижа,а в село човек за ляк дето се вика не е останал хич не ми е дошло на акъла до снимки.
 Китан го додохме на един приятел зимата,не е при нас.Магер си замина от тоя свят......Арзан си доживява дните ,не чува вече...
Другите са със стоката,добре са слава богу.Ще има снимка като има време... cheers
Ама виж как съм улучил кога да питам,ето че имало известни промени при "трудоваците" lol
Отговорна задача си е,бая нещо ще трябва да превлечеш за толкова бройки smile
Абе и тебе те сърби от същата шуга като и мене ама айде :lol:та снимки ще има,ти може да си говориш ама няма да издържиш дълго да не споделиш какво става със стоката naughty cheers
« Last Edit: July 23, 2010, 18:46:03 PM by DonKrasi » Logged

dandi
Hero Member

« Reply #2263 on: July 23, 2010, 19:35:49 PM »

Ее влече ме,но на първо място е да напълня хамбарите и плевнята,снимки винаги могат да се правят като има време.
Да ти кажа по си ми е добре с овцете ,вървиш си,оглеждаш си ги ,снимаш си,"говориш" си с тях и с кучетата и леко ти минава времето.Пък сега гърч,(агрофитнес) но не може и без това.То не е само нашето сено и фураж,за да помагат на мен и аз ходя на приятелите да помагам та си минава тъй лятото,ти на мен аз на теб........Така си я караме тука.
dandi
Hero Member

« Reply #2264 on: July 23, 2010, 19:38:00 PM »

Да благодаря на Иво Стартера. cheers :notworthy:Днес мина да се видим и ми дойде камион със сено.Веднага се включи да помага.Благодарско Иво.На теб и Деси. notworthy
Pages: 1 ... 149 150 [151] 152 153 ... 290
  Print  

Jump to: