Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 06, 2025, 10:58:41 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 290
  Print  
Author Topic: КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА пазачи на стадата  (Read 2116871 times)
0 Members and 25 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #135 on: August 27, 2008, 21:20:13 PM »

А това е малката Гюргя КК. За сега само  clap Много й се радвам! Страшно умна и изобретателна е.  notworthy

Преди време бях започнала да викам на едно кутре, мъжко - Гюро. Вельо, от кучилото, от което е твоето. Беше страшен умник от малък гледаше всичко, преценяше и действаше. Така се случи че замина за някъде. После разбрах, че е кръстена кучка с това име, не мина много и видях защо.  smile

Mad Max
Hero Member

« Reply #136 on: August 27, 2008, 21:29:23 PM »

Шаро КК. Друг колега - отличник. Работеше с Гривчо, Мечо и Канджа. Сидер се принуди да го спре да ходи със стоката заради ловджии и отрови, вместо да го копа..  no
Сега го пуска с овцете като си е той на смяна.

Mad Max
Hero Member

« Reply #137 on: August 27, 2008, 21:49:20 PM »

Бельо КК. Атила казва, че това куче носеше душата на Китан.
Също си отиде по много нелеп начин..

Mad Max
Hero Member

« Reply #138 on: August 27, 2008, 22:33:26 PM »

crybaby
http://www.youtube.com/watch?v=JQwiv3jewDc

Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #139 on: August 28, 2008, 05:38:52 AM »

Не знам дали е носил духа на Китан, обаче Бельо не може да се опише..
Като ги гледам тия снимки, винаги ми се насълзяват очите. Сякаш беше мое кучето. Имаше особено отношение и много дълбок поглед.  Нелепо се спомина..  Sad

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
gerdan
Newbie
*

« Reply #140 on: August 28, 2008, 06:25:52 AM »

Браво Mad max страхотни снимки наистина !!!И понеже виждам, че си доста осведомена-можеш ли да ми помогнеш в нещо?-трябва ми снимка на майката на Димчо /Димчо-Боян х Деси/Дали е вярно и можеш ли да изровиш някаква снимка на Деси?
Още един въпрос-чувала ли си за една кучка АЗНА, която е дъщеря на ГРИВЧО.Имам информация че майка и се казва също ДЕСИ но не съм сигурен??Знаеш ли нещо по въпроса?Интересувам се защото имам кучка РИЛА която е дъщеря на ГОРАН/-син на ДИМЧО и АЗНА/и искам да изнамеря и проверя всичко назад.
Mad Max
Hero Member

« Reply #141 on: August 28, 2008, 07:15:28 AM »

Здравей Гердан и добре дошъл.
Не съм виждала Деси и Азна наживо, но съм слушала за тях. Ще попитам отново, за да съм точна в отговора. Ако в архива на КараКитан имат техни снимки и ми позволят да ги сложа тук - ще го сторя.

ps. Майката на Димчо се казва Струма /Ишлямова кучка/. Майката на Азна е черно-бяла кучка с жълти вежди, но Атила в момента не си спомня името й. Деси е съвсем друга кучка - майка на Нина и Николина на Балчев. Изключена е от селекционната програма на МАКК, както и нейните потомци. Има някъде нейна снимка, но е на хартия и ще отнеме доста време да се открие.
« Last Edit: August 28, 2008, 08:08:07 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #142 on: August 28, 2008, 08:25:31 AM »

Димчо КК. Баща - Буян КК, майка - Струма. Невероятно куче!
Почивай в мир, приятелю..

« Last Edit: September 01, 2008, 14:31:01 PM by Mad Max » Logged

Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #143 on: August 28, 2008, 08:34:15 AM »

Почивай в мир, приятелю..
confused  no

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
velislav6
Full Member

« Reply #144 on: August 28, 2008, 14:22:13 PM »

Mad Max благодаря ти за снимките
Mad Max
Hero Member

« Reply #145 on: August 28, 2008, 14:35:00 PM »

Аз благодаря, Вельо.
То за това човек снима - да не забравя. А колкото повече споделяш случилото се, толкова по-трудно е да бъде забравено..  cheers

Тези кучета заслужават да бъдат помнени!

nikigeen
Newbie
*

« Reply #146 on: August 28, 2008, 15:56:03 PM »

Вельо ,ти нали имаше снимка на сестрата на Димчо при Коцката ,дето я удавиха ,майката  на мойта кучка,може ли да я пуснеш?

Е я и шерка и

И вече с потомство

Mad Max
Hero Member

« Reply #147 on: August 28, 2008, 17:25:28 PM »

Meца 2 КК. Сестра на Мечкул на Дънди. Леля на нейният Шабан. Майка на Буйо КК. На тако си Мечо и майка си Канджа - момичето!  Wink
Алфа кучката в овчарският екип! Стокарка като майка си.  notworthy

..Когато бях с овцете, далеч от селото, съвсем сама, там, в непознатия Балкан, често посядвах и мислех за живота си. За кръговратите му. За целите, които съм си поставила.. И толкова се улисвах, че забравях къде съм. Изведнъж, пред погледа ми се мяркаше Меца. Бавно и уверено вървяща към мен. Тежко взираща се в душата ми, разчитайки ме като книга. Идваше и сядаше до мен като човек. Като приятел, който разбира. Изпуфкваше сякаш искаше да каже, че безсмъртието е просто една идея и ме подканваше да се раздвижим, докато овцете кротко си пасяха..

Това е Полена, вляво от началото на Арнаутски андък, под билото, което се изкачва към връх Баба.  Wink

« Last Edit: August 28, 2008, 20:17:12 PM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #148 on: August 28, 2008, 17:35:11 PM »

Струма. Израсна ми пред очите с Бурката, Тунджа и Ураган.. Голяма дивотия.
Майка на Синап /по Манчо/, който макар и кутре е горе със стадото под Вихрен командирован това лято. Като мен - или да става чиляк, или да хваща гората..  lol Да е жив и здрав, да го видим какъв ще порасне.  Wink

Mad Max
Hero Member

« Reply #149 on: August 28, 2008, 17:43:21 PM »

КЪША  notworthy Жива легенда. Ишлямов дамазлък! Слушала съм много за това как работи със стадото, но е редно Сидер или Тошо да си разкажат. Един ден, като има време да отдели..  Wink

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 290
  Print  

Jump to: