Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 12, 2025, 11:43:19 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 52
  Print  
Author Topic: Развъдник "То По".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 427903 times)
0 Members and 19 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #570 on: March 03, 2014, 18:18:02 PM »

Ей тая Радея! Тошко нея трябва да я пусне на Риско!   naughty
« Last Edit: March 03, 2014, 18:46:32 PM by kennel Vucho » Logged
vano
Guest
« Reply #571 on: March 03, 2014, 18:54:33 PM »

Ей тая Радея! Тошко нея трябва да я пусне на Риско!   naughty

Не вярвам да направи чак такъв сериозен инбридинг на Фаргос, ама знае ли човек Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #572 on: March 03, 2014, 19:02:59 PM »

Според мен структурата на двете кучета го позволява! Wink ако беше мое решението щях да осъществя тази връзка приоритетно!
vano
Guest
« Reply #573 on: March 04, 2014, 12:34:42 PM »

Една лошотия - Цана Топо

SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #574 on: March 04, 2014, 12:35:45 PM »

Според мен структурата на двете кучета го позволява! Wink ако беше мое решението щях да осъществя тази връзка приоритетно!

Насе, как да се разбира  "структурата на двете кучета го позволява"?

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
vano
Guest
« Reply #575 on: March 04, 2014, 12:36:31 PM »

Един убавец, в лоша кондиция, която очаквам съвсем скоро да се подобри - Ерул Топо

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #576 on: March 04, 2014, 14:27:52 PM »

Насе, как да се разбира  "структурата на двете кучета го позволява"?

Изхождайки от факта че основното притеснение при прибягване до високостепенен инбридинг е изнежването на типа, връзката Риско Х Радея ми се струва удачен вариянт. Мотива ми е че и двете кучета са доста здрави, при кучката даже се наблюдава леко изразена грубост. Една от стратегиите в развъждането е вътрелиненото развъждане с прилагане на инбридинг в различна степен. Знам че ти лично не си фен на този вариянт, и използваш другата стратегия - неродствени комбинации с използване на възможно по-голям набор от генетична плазма под формата на развъдни двойки с неродствени генотипове. Въпрос на избор, но аз лично бих направил инбридинг на Фаргос именно през тези негови потомци - в случая полу-сибси.
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #577 on: March 04, 2014, 23:39:59 PM »

Насе, как да се разбира  "структурата на двете кучета го позволява"?

Изхождайки от факта че основното притеснение при прибягване до високостепенен инбридинг е изнежването на типа, връзката Риско Х Радея ми се струва удачен вариянт. Мотива ми е че и двете кучета са доста здрави, при кучката даже се наблюдава леко изразена грубост. Една от стратегиите в развъждането е вътрелиненото развъждане с прилагане на инбридинг в различна степен. Знам че ти лично не си фен на този вариянт, и използваш другата стратегия - неродствени комбинации с използване на възможно по-голям набор от генетична плазма под формата на развъдни двойки с неродствени генотипове. Въпрос на избор, но аз лично бих направил инбридинг на Фаргос именно през тези негови потомци - в случая полу-сибси.

Уважавам мнението ти, Насе, защото е компетентно и аргументирано. Позволявам си обаче реплика защото и аз познавам въпросните три кучета. Смятам, че в конкретния случай опастността от изнежване на типа остава. Инбридинг на Фаргос да, но поне III-II като се поддържа здравостта и на мъжкото и на женското куче. Това естествено е лично мнение.
Надявам се Тошко не се сърди, че водим такива разговори на негова "територия" и за негови кучета, но просто така се случи.
Мисля, че обмена на подобни мнения е изключително полезен за всички, още повече, че използваните за пример кучета са добре известни надявам се на повечето от нас.
« Last Edit: March 04, 2014, 23:47:07 PM by SIMBEN » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #578 on: March 05, 2014, 05:20:20 AM »

Не мисля че Тошко ще ни се сърди, защото оформилата се дискусия считам за полезна не само за него ,но и за повечето развъждачи. Wink
Та да се върнем на въпроса. Познавайки аз пък кучетата по майчина страна на Радея и на Риско, още веднъж потвърждава мотива ми за подобен инбридинг. Имам предвид че и Караман ТоПо и Ханджар Горан, от другат страна и Караман на Любо и Спас и Караман на Митко Бараката са кучета с груба костна система. ще кажеш - но нали се инбридира Фаргос? Да, но и при двамата родителя (полубрат х полусестра) наследствеността освен от Фаргос идва и 50% от други майки. Затова и препоръчвам  не  варианта с по тесния инбридинг който можеше да се осъществи когато Фаргос беше жив , а именно баща х дъщеряНо до като не се пробва всичко това остава в сферата на предположенията.
« Last Edit: March 05, 2014, 06:31:08 AM by kennel Vucho » Logged
vano
Guest
« Reply #579 on: March 05, 2014, 11:50:41 AM »

Айде още две кучки с които работи развъдника

Хера Топо

vano
Guest
« Reply #580 on: March 05, 2014, 11:51:37 AM »

Карма Топо

Ariman
Hero Member

« Reply #581 on: March 05, 2014, 12:20:35 PM »

Mного широка тази Хера, добре си я хванал на последната снимка, vano. cheers Да те питам, имаше един Панчо - звяр страшен, какво се случи с него ?

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
vano
Guest
« Reply #582 on: March 05, 2014, 13:31:04 PM »

Mного широка тази Хера, добре си я хванал на последната снимка, vano. cheers Да те питам, имаше един Панчо - звяр страшен, какво се случи с него ?

Би трябвало да е жив и здрав. Не се сетихме да идем да го видим. Сега отделихме внимание на брат му Пирин Smiley
А иначе Хера си е здрава кучка, а сега не е обичайно облечена и се вижда и костната и структура.
vano
Guest
« Reply #583 on: March 06, 2014, 13:50:11 PM »

Две млади девойки - Тунджа Топо

vano
Guest
« Reply #584 on: March 06, 2014, 13:52:05 PM »

Храбра Топо, на 13 месеца Smiley

Pages: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 52
  Print  

Jump to: