Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 02, 2025, 17:42:02 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 76
  Print  
Author Topic: Развъдник "КараКитан" - фотопредставяне  (Read 913975 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
perelik
Full Member

« Reply #780 on: June 05, 2013, 15:29:33 PM »

А, и един въпрос към Мад Макс Wink
Мад, това ли е кучката дето се е била заляла с тенекията с вряла вода naughty
Видях и белега на крака та ми стана интересно да не е тя Wink

ДонКраси, белегът на крака на Струма е от обръсната козина, заради медицински тест, но не знам дали се е заливала с вряла вода.
поздрав
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #781 on: June 05, 2013, 15:39:31 PM »

Аха,мерси smile
Надавям се,че Мад ще каже като се появи Wink

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #782 on: June 05, 2013, 20:40:54 PM »

Струма има белег колкото длан на мястото, където бе залята с вряла вода. Кожата падна след случката. Израстна постепенно нова, но без окосмяване.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #783 on: June 05, 2013, 20:49:10 PM »

Хубава снимка smile

А по-подробно инфо ще може ли? В смисъл: с колко кучета работи в момента р-ка,с кои точно кучета,кои са от тая линия кои от оная и т.н.? Ако може и снимки на кучетата ще бъда благодарен smile

Развъдника е традиционалист. Wink Има интерес и работи по 4 линии. Повече информация и снимки ще пускам като ми остане времеви вакум.
Поздрави.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
skolev
Sr. Member

« Reply #784 on: June 06, 2013, 06:09:24 AM »

Медо, един син на Калпазан, на когото може все още да се гледа като на бебе и въпреки това той е изключително здраво и масивно куче, с тежка муцуна и пълна зъбна формула.

с Бабаджан

и на опознавателна игра в опасна близост със задните копита

Рижото си е рижо  naughty Думи нямам  Wink
Mad Max
Hero Member

« Reply #785 on: June 06, 2013, 06:18:00 AM »

Да. Струма е кучката, която докато беше кутре без да искам залях /не разбирай, че съм й изсипала пълната тенекия отгоре, просто залитнах и част от водата изскочи върху гърба й  wallbash/  с вряла вода.
...
« Last Edit: June 06, 2013, 06:20:25 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #786 on: June 06, 2013, 06:36:18 AM »

Да. Струма е кучката, която докато беше кутре без да искам залях /не разбирай, че съм й изсипала пълната тенекия отгоре, просто залитнах и част от водата изскочи върху гърба й  wallbash/  с вряла вода.
...

Ааа! И между другото! Нямам спомен да съм я заливала....... До сега се мъчих да си спомня. Това Сидер го реши - че аз съм го направила и го разправя на толкова хора, че и на мен вече ми се е превърнало в някакъв подобен спомен. Описала съм си го както си е било:
Ееей, тия като бяха мънечки и заедно, четиримата, не пропускаха ден дето да не ме изкарат от кожата ми. Струма, Тунджа, Бурката и Ураган. Вдигаха всичко на главите си. Единият ден ми сядат метлата, на другия ми разпердушинят вълнените чорапи, дето съм си простряла, все нещо ще разсипят - манджа, кофа със зоб.. Или тъкмо заспят агнетата и те ги подгонят, на игра все ги караше.. А когато съвсем нямаха какво да правят и вече бяха изредили всички бели, които е можело да се сетят на територията около кошарата - отиваха да лаят по Медо и Въчо. И все така ги правеха бъркотиите, че не можех да ги хвана на момента, та да им отпера по един бой. Дебнеха ме къде отивам и с каква задача и знаеха колко ще се забавя ако отида да побивам конете, или да ги поя; ако отивам да посрещам бай Георги; ако отивам да нося зоб и т.н. Бяха ми прочели програмата и си гледаха кефа както само те си знаят - волни и щастливи, господари на селото..
  Изпращам си Георги и слагам вода на огъня да ври, та да забъркам качамака на кучетата за вечерта, да може да се сгъстява цял ден и да изстива, да не им попарвам гърлата като се върнат. И докато ври водата, отивам да побия Пена с малкото, Мърчо и Черньо да си пасат. Заведа ги на чешмата, напоя ги с вода и ги закарам на място дето съм го намислила още от предния ден. Тъкмо ги връзвам и тръгвам към центъра на селото /а то така е разположено - цялото село на деретата на две реки, между тях центъра, а чак след второто дере, като го изкачиш на края на селото е Седефчевата кошара, последна, най-нависоко, гледа към селото/ и чувам ужасен вой : "Кввиииииииииик! Квииииик! Ауууууууу!".. Затичах се аз, ще ми се откъснат краката - да стигна поне центъра, та да видя какво е станало, а квичането не секва. Стигам и какво да видя - Струма търчи на горе по баира, хванала гората и крещи та се къса.. Брех да му се не види  eek сега пък какво е станало?
  Отивам на кошарата, гледам ги останалите трима едни се снижили - по-ниски от тревата са станали, не смеят да мръднат. Въобще не доближават до мене. Гледат едно виновно - да ти се скъса сърцето. Гласът на Струма продължава да се чува как се отдалечава все по-бързо.. В тоя момент ми текна на мене - обръщам се към огъня и гледам едната тенекия с водата - обърната на земята и празна, поглеждам ги другите - по-кротки от ангели.
  "А сега да се научите на ред! С ваще гяволии обърнахте селото!" и си продължих работата..
...
  Вечерта Струма идва да яде - по едно и също време им слагам. Гледам я - целият й гръб без кожа, един розов, попарен и кожата готова да се отлющи всеки момент. Ужасна гледка беше. Тогава се научи да пази себе си, в последствие и другите около себе си. Всеки който дойде и я следи нея къде е - взима им страха на хората от раз.
...
  Сега раната заздравя, остана само едно голо място колкото дланта ми от дясната страна на пояса й, да ни напомня за щуротиите й.  smile
...
  С мен пък почнаха да се шегуват..  biggrin Като разкажа тая случка и все подхвърлят:
- Аха.. Кой те знае - ядосала те е и си й одрала кожата.. Даже вече си представяме с голи ръце си я смъквала..
  Или :
- Да бе.. Заляла се кучката сама. Чувай Станчо! Нещо ти е кипнало та си й ливнала тенекията с врялата гора отгоре й..
  И ми се смеят с глас като се вържа и като зарипам..

Така се случи.
« Last Edit: June 06, 2013, 06:36:32 AM by Mad Max » Logged

Mad Max
Hero Member

« Reply #787 on: June 06, 2013, 06:39:38 AM »

По онова време слагахме някакви кокали в тенекиите да врат, да стане водата като бульон. Мойта вина може да е до там, че да не съм наместила тенекиите като хората. Пък тия диваци всичко разбутваха и навсякъде се търкаляха - нямаше огън, нямаше вода за тях..

Още малко и сама ще почна да вярвам, че съм я заляла.  eek
 no

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #788 on: June 06, 2013, 07:24:50 AM »

Повече информация и снимки ще пускам като ми остане времеви вакум.
Ок, па живьом па видьом Wink

Към Мад:
Е успокой се де,ти се вкара в някакви филми тука biggrin
Точно тоя разказ имах предвид,ама що се запали толкоз....някой ли разправя,някой ли гузен не гонен бяга...не знам  lol Майтапя се smile
Колкото до това,че може да не си ги наместила как трябва-по ме съмнява те да са си я бутнали сами,като гледам моята дивачка колко е "банго" с главата и какви ги върши направо са си те направили белята.Все бях чел и слушал колко са диви и пакосливи КК като малки и си викам чак пък толкоз,ама сега виждам,че си е баш така-голямо шоу е lol cheers
« Last Edit: June 06, 2013, 07:26:58 AM by DonKrasi » Logged

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Mad Max
Hero Member

« Reply #789 on: June 06, 2013, 07:39:36 AM »

О, ти не си ме виждал запалена.  naughty
Пък и остарявам вече, скъсява ми се пердето   smile

Действително са доста по-пакостливи, инициативни и остроумни от моите кутрета.
Но на тях в това им е чара.  in_love

Habits
Hero Member

« Reply #790 on: June 06, 2013, 09:05:34 AM »

Все бях чел и слушал колко са диви и пакосливи КК като малки и си викам чак пък толкоз,ама сега виждам,че си е баш така-голямо шоу е lol cheers
Още "по-весело" става като стигнат 50 кила, а акъла им е още бебешки. Щетите са големи, ядовете и те... Ама пък в крайна сметка можеш ли да им се сърдиш  smile Това което съм чул е, че КК се държат вироглаво до 2-3 годишна възраст.

Жива и здрава да ти е Цвета! Много да те радва и по-малко ядосва  lol Голяма Убавица е!

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #791 on: June 06, 2013, 11:47:00 AM »

Мерси Habits - по-скоро ще бъде и от двете по много biggrin cheers

skolev
Sr. Member

« Reply #792 on: June 06, 2013, 16:40:50 PM »

КК кутретата могат да се опишат само с една дума- живак!!!  Wink
Mad Max
Hero Member

« Reply #793 on: June 07, 2013, 05:51:35 AM »

Фурии.  biggrin

Mad Max
Hero Member

« Reply #794 on: June 07, 2013, 06:00:35 AM »