vankata
Jr. Member

|
 |
« Reply #15 on: May 19, 2010, 18:21:50 PM » |
|
Брат му, не си прав за ринговете. В ринг 1 е преглед на селекцията на МАКК а не републиканско на всички организаци. Оценките си ги получават и във втори ринг и те са напълно обективни. Намекваш, че там съдиите са по слаби ли? 
|
|
« Last Edit: May 19, 2010, 18:27:54 PM by vankata »
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #16 on: May 19, 2010, 19:20:15 PM » |
|
Изясни ми случая само за този вид "топла вода" кучетата са с неясен произход докато не си платят членския внос и не станат членове на МААК.Като са членове на МААК вече са с ясен произход и са в първи ринг.Ами има толкова работни кучета които собсвенниците и овчарите им е само до членски вносове и членове в организаций даже и да ги изкарат пак ще ги пратите кам мелезите във 2ри ринг.Ако не е такава" топлата вода " каква е.Това не е ли някакъв вид изнудване. Ако превличете двама отблъскат се петима . Нали за това са изложбите да се види колко се познава стандарта и кой колко разбира от съдийство.Какво е виновно хубавото куче че собственника му не е платило членски внос .Това не ме засяга мене лично понеже нямам време да отида до кенефа, пък камоли на изложба.Пък и има много подобни постове .Значи не съм само аз лудия.Това го приемете като препоръка някакъва а не като обида.По този начин не можим да се удвояваме а ще си стоим на едно равнище едни ще се отказват а други идват и т н.
Абсолютно не си прав!!!! Ако не си разбрал, (а като чета написаното от теб съм убеден, че не си разбрал) плащането на членския внос на определен член на МАКК няма нищо общо с това какво куче ще гледа в двора си и още по-малко на каква изложба ще го представя! Плащаето на членския внос е основно задължение на всеки редовен член на МАКК - това е ясно написано в устава на сдружението! Но например аз като член на МАКК с удоволствие бих гледал Кангал например! По отношение на Ринг 1 на изложбите на МАКК правилото е ясно - там участват само и единствено кучета с ясен произход с попълнени описателни картони или кучета произлезли от описани вече кучета, без значение собственика им член на МАКК ли е или на каквато и да е организация! Многокротно сме били свидетели как човек който няма нищо общо с МАКК но притежаващ куче с ясен произход го представя в ринг 1. И обратното - член на МАКК с надлежно плащан членски внос, но притежаващ куче с неясен произход, но обичащ го дотолкова че не би се разделил с него, го показва в ринг2! Това са фактите и ако не сте го разбрали - мисля че е крайно време!!! И накрая запомнете че този начин на работа в МАКК, я отличава от всички алтелрнативки - сега и вовеки!
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #17 on: May 19, 2010, 20:24:54 PM » |
|
Всъщност очевидно говорите за изложби на различни места. Shibil обсъжда МААК и твърди че му е ясен случая там. Д-р Вучков пък пише за реда тук в МАКК. Тъй че няма място за спор. 
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #18 on: May 19, 2010, 20:30:46 PM » |
|
Да се върнем на темата! Поканени сте всички като участници или зрители.  Колеги,
на 23.05. 2010 г. в гр. Дупница ще се проведе национална изложба на каракачански кучета в градския парк.
Начало на изложбата от 11.00 ч., записване за участие от 09.00 ч. Поканват се всички собственици на породата КАРАКАЧАНСКО куче. Изложбата се организира от местния клуб на Международната асоциация каракачанско куче (МАКК) със съдейството на Oбщина Дупница.
Регламент за участниците:
В ринг-1 ще участват всички кучета със сертификат за родословие на каракачанско куче на равни начала с кучетата на МАКК, в ринг -2 ще участват всички каракачански кучета, определяни от техните собственици като такива.
Победителите от ринг-1 и ринг-2 ще бъдат удостоени с пълен комплект медали и грамоти, ще има и предметни награди. За шампиони на изложбата ще бъдат излъчени кучета само от ринг-1 [КУЧЕТАТА С РОДОСЛОВИЯ]
Телефони за предварителни заявки за участие и заявки за нощувки на 21.05.2010 г. GSM-0885 883 383, 0886 765 850, 0889 136 409.
Йордан Станкев
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Shibil
Newbie

|
 |
« Reply #19 on: May 20, 2010, 06:16:38 AM » |
|
Когато остана свободен дано да е тази годин да видим на някоя изложба как ще се оценяват кучетата от КараСтанчо. И кучетата които са работни с предимство ли са .И ако е така на изложбите би трябвало да пише Изложба за работни овчарски каракачански ку4ета. Или пак предварително да е записано че такива кучета са с предимство.Кучето което е на двота по малко екстириорно ли го прави от Работното. Нали си има стандарт.По стандарт ли се съди или по Работност.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #20 on: May 20, 2010, 07:28:31 AM » |
|
Шибил, навярно знаеш че в МАКК се издават сертификати за работни кучета ( кучета които охраняват стада животни)! На изложбата в Пловдив миналата година се опитахме да направим отделен клас "работен", където не само да се представят някои кучета да получат някаква награда, а действително да се покажат работещи с животни кучета! То си им личеше, да ти кажа право! Дори победителя в този клас има правото да участва в съревнованието "Шампион на изложбата" и го спечели безапелационно! Дай Боже този клас да става все по атрактивен и с по-голям брой участници - нали това е идеята да се съхранят работните качества на каракачанеца като пазач на стада! В някои алтернативни организации правят подобен клас Работен, но обикновено там се набутват кучета с някакви недостатъци поради които в клас открит например, не биха били допуснати до челните места! Факти такива - много! Там идеята е не да се покажат работни животни а да се понагради някой "заслужил деец". Та мисля че ти отговорих на повдигнатите въпроси! 
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #21 on: May 20, 2010, 08:52:58 AM » |
|
Организираното и целенасочено развъждане си има свойте цели и задачи ефекта, от които се доказва не толкова на иаложбения ринг, колкото в реална работна среда, а именно придружаване и охраняване на стадото. Такова куче са ни завещали нашите предци и такова искаме да го запазим днес. Така, че работните кучета винаги ще бъдат на особен фокус. 
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
Shibil
Newbie

|
 |
« Reply #22 on: May 20, 2010, 18:19:50 PM » |
|
Не се ли опасявате че заради този факт ще налаляват учестниците в изложбите. Понеже не можиме всички да имаме овце и да са ни работни кучетата.А които нямат работни кучета не са ли обречени на задни места и изобщо може и да не влязат в класацийте.И хората не намират за нужно да бъхтят пътя до там.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #23 on: May 20, 2010, 18:42:08 PM » |
|
shibil ти заради първото място ли си на изложбата ?нали ти беше с карастанчовите твоите кучета не са лоши ,поне на мен ми харесват екстериорно ,мислиш ли че само първите места са истински кучета?та има кучета дето и на изложби не са ходили това не ги прави по малко кк ,ами и тези с работните ако започнат да казват абе ние с наште с гребките по козината къде сме тръгнали там ще доидат 'елитни" от развъдниците ........нали идеята е да се видят кучетата ами ринг две ...
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #24 on: May 20, 2010, 18:52:08 PM » |
|
Не се ли опасявате че заради този факт ще налаляват учестниците в изложбите. Понеже не можиме всички да имаме овце и да са ни работни кучетата.А които нямат работни кучета не са ли обречени на задни места и изобщо може и да не влязат в класацийте.И хората не намират за нужно да бъхтят пътя до там.
Май започвам да си мисля, че не се изразявам правилно и оставам все неразбран! Никой не е казал че се конкурират работни каракачански кучета, охраняващи овце, и такива които не са работни. Нали точно това обясних по-горе - идеята е да са в отделни класове и от всеки да се излъчат победители! Вече решение на съдията е кой да предпочете за Шампион на изложбата! И все пак Шибил, не мисля че болшинството от хората показващи кучетата си по изложбите искат на всяка цена да са първи! Не е идеята на едно такова мероприятие! Целта е много по голяма - а именно да се покаже на хората, че въпреки всичко все още са останали достатъчно "луди глави" които са съхранили онези старите кучета от едно време! Ако това не си го осъзнал - жалко!
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #25 on: May 21, 2010, 00:19:22 AM » |
|
Добрата работа на кучето в стадото е най-добрата атестация за развъдника, който го е произвел. Миналата година в Струмяни се запознах с овчар от Брежани довел на изложбата мъжко куче. Показа го във втори ринг. Кучето беше едно от най-добрите на изложбата. Човека каза, че кучето за него е безценно и за нищо не го дава, толкова доволен беше от неговата работа като овчарско куче. Кучето не беше родено в кошара нито родителите му бяха работни кучета. То беше произведено и родено в развъдник. Когато селекционно развъдната работа е правилна и резултатите са добри. Това относно предназначението на кучето. Смисъла на изложбите според мен е точно такъв, да се преценява, насърчава и направлява именно този развъден процес. На изложбата всички са равни - има стандарт на породата. Друг е въпроса, че куче в работна кондиция се различава от куче в изложбена кондиция, но за това са съдиите. Така мисля аз. 
|
|
« Last Edit: May 21, 2010, 09:42:04 AM by runka »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
Нерон
Newbie

|
 |
« Reply #26 on: May 22, 2010, 14:19:09 PM » |
|
Аз моито куче утре ще го водя на първата му изложба
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #27 on: May 22, 2010, 14:33:19 PM » |
|
Аз моито куче утре ще го водя на първата му изложба Нерон,дай да го видиме твойто кутраче,качи му снимка в "Нашите кучета". 
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #28 on: May 23, 2010, 16:42:03 PM » |
|
Първата специализирана изложба на Каракачански кучета в Дупница вече е факт!!! Специални благодарности на местната група към МАКК в града в частност на Йордан Станкев и неговото семейство, както и на всички членове на МАКК в района, без която дейност и воля това мероприятие нямаше как да се осъществи!!! Специални блрагодарности за щедрото спонсорство от страна на Община Дупница и кмета на града г-н Янев! Очакваме снимки от събитието и пожелавам на местната група - догодина още повече участници и зрители! 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #29 on: May 23, 2010, 18:32:42 PM » |
|
Поздравления за всички членове на местната група Дупница! Демонстрираха отлична организация на изложбата и силен заряд. Сигурен съм, че работейки с такъв хъс много скоро този клуб ще се превърне едно от водещите селекционни гнезда в породата. 
|
|
|
|
|
|
|
|