KaraKitan
|
 |
« Reply #210 on: April 25, 2010, 11:06:00 AM » |
|
a zashto sa mu tolkova svetli ochite  za da plashi hishnicite v tumnoto  vai vai vai, shampion na izlojbata  Братът на Брадът, къде видя това дето го няма. Не беше зле преди опита за коментар да се погледне поне снимката на кучето. Та да продължа в подаденият стил "Червената шапчица" - Я си вземи бабо очилAта, та белким видиш по-добре снимкAта. 
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #211 on: April 25, 2010, 14:11:08 PM » |
|
Хм, абе интересна работа. Както ги нарича д-р Узунов -"Големи играчи ама на малки топки". Каракитане не мисля ,че трябва да обесняваш на когото и да било каквото и да било.Всеки има очи да гледа.ЗА главата и фунията лафа е стар.Много добре знаят отговорите на въпросите преди да ги зададат но нали знаеш:- "За злобата почивен ден няма"... Пичове тези всичките въпросчета може и на място по време на изложбата по принцип.Не се притеснявайте ,явно вие знаете кои сме но ние вас не.Представете се да се запознаем и да говорим там на място.Така правят разумните хора.Със сигурноист ще се спестят много неща. поздрави,,
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #212 on: April 25, 2010, 14:24:02 PM » |
|
Съзнавам, че не е редно точно аз в случая да се намесвам и взимам отношение, но бих споделил: Много е хубаво наличието на различни мнения, гледни точки и становища, но още по-хубаво е когато те са аргументирани, обосновани и наистина дискусионни. Извинявай, na Brad Pit-brat my, но очевидно не си огледал достстъчно добре очите на въпросното куче.  : Арунай Симбен младо женско куче на 2г. и един месец. За по-любопитните Арунай означава Чиста Луна на езика на старите волжски българи, които след разпадането на Велика България начело с Котраг се заселват на река Волга и полагат основите на Волжска България. 
|
|
« Last Edit: April 25, 2010, 18:12:27 PM by runka »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #213 on: April 25, 2010, 14:51:09 PM » |
|
Sgreshil sum Da me izvinjva chorbadjijta na kuceto  imah predvit tova  ama i to e njkuv prizior  ps. proshtavai runka njmah predvid kuchkata ti
|
|
« Last Edit: April 25, 2010, 14:54:30 PM by na Brad Pit- brat my »
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #214 on: April 25, 2010, 15:14:33 PM » |
|
Kenel Tito njmam ambicij da sum igrach ta bil i maluk dori. Ti kato si goljm- ta faydata.. da zlobej, za kakvo.
Nadsmivam se ama ti njma kak da razberesh, shtoto si zaet s goljmata topka.
|
|
« Last Edit: April 25, 2010, 15:23:49 PM by na Brad Pit- brat my »
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #215 on: April 25, 2010, 15:35:51 PM » |
|
Sgreshil sum Da me izvinjva chorbadjijta na kuceto  imah predvit tova  ama i to e njkuv prizior  ps. proshtavai runka njmah predvid kuchkata ti Съжалявам, но пак имаш грешка. Това куче не е призьор на изложбата. Вероятно се бъркаш с друго. Иначе очите му наистина на са в оптимално желаният тон. Но пък е факт, че и някои от известните и ценени аборигени по които се водят линии не бяха с тъмни очи -например Шабан на С. Балджийски и Шаро Пепеленовия.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #216 on: April 25, 2010, 19:44:21 PM » |
|
Имам две дъщери на Фатма-Тито и Фаргос.Умирам си от кеф ,че едната е с светли очи.Именно Шабан от Левски/Славейко/ беше с много светли очи.Уникално куче. Да стандарт,различни съдии.Всеки с своето мнение и виждане.Именно затова аз ще работя с тях защото ми харесват а и продължават кръвта с която работя а за мен тя е ценна.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #217 on: April 26, 2010, 09:02:56 AM » |
|
Отново се потвърждава правилото - на всеки угодия нема!!! Въпреки това, ми се струва че на всички критикуващи убягва най-важното! А именно - представените кучета бяха изключително породни и типични!!! Това за мен е най-важното - все повече на изложби на МАКК липсват откровено хибридни екземпляри в ринг2 да не говорим че въобще няма такива в ринг1. Факт. На хората става ясно че в МАКК се налага първотипа на аборигенното куче! Въобще не съм съгласен с Брат на Пит че видите ли несе различава нашата изложба от тази на БКК за БОК. За да кажеш такова нещо трябва или да недовиждаш или да изказваш "промито" мнение! По отношение на съдийските решения - съдийството е субективен фактор!!! Всеки гледа и харесва различно! Така че не се оспорва съдийско решение независимо дали се харесва или не! Всъщност ако има грубо нарушение при отсъждането на съдията се пуска писмо до съдийската комисия и се дава право ва отговор от съдията!
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #218 on: April 26, 2010, 11:45:28 AM » |
|
Ами, сериозно мероприятие на софииската група - над 90 кучета, като се има предвид, че и доста ярки представители на породата поради една или друга причина не успяха да дойдат. Не може да не се отбележи обаче много силното и запомнящо се присъствие на младите и подрастващи кучета, което говори за трайно налагане на правилни тенденции в развъдната дейност на МАКК и вещае добро бъдеще за породата.
|
|
« Last Edit: April 26, 2010, 11:49:03 AM by runka »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #219 on: April 26, 2010, 16:23:08 PM » |
|
Отново се потвърждава правилото - на всеки угодия нема!!!
kenele mi to vsichko ako e idealno kato pri kom-partijta njma da e interesno  j kaji mi sega, kude otide cvetovoto raznoobrazi  zashto pogolovieto veche e cherno-belo  az za tva veche gi burkam  ne che gi i razbiram 
|
|
|
|
|
|
|
sheherezada
Jr. Member

|
 |
« Reply #220 on: April 26, 2010, 18:11:43 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #221 on: April 26, 2010, 20:14:37 PM » |
|
Ще отговоря аз също по въпроса за цветовото разнообразие че ме издразни малко .
Абе Brad Pit- brat my ,не ми се сърди но наистина доказа малките топки отвсякъде.Цветовете в МАКК никога няма да се изчерпат но те не са най-важните.Много по-важен е типажа и другите неща.Цвета винаги е на последно място.Говориме вече за лични цветови предпочитания.Но каквито и да са те при нас не се селектира по цвят а по други критерии но ти ми се струва няма скоро да ги разбереш камо ли видиш. айде поздрави... п.с По натам да не запиташ за :..."Къде са гуджите кучета,ами тия с пети пръсти ами къдееееееееееее е млякото"...
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #222 on: April 27, 2010, 09:17:54 AM » |
|
kennel tito, godjucite ne mi haresvat zashtoto smjtam che tova e porok, nedug  Tipaja kakuv e  na men vse poveche mi zaprilichva na BOK tova si e moe mnenie i mislj che sled oshte 10 godini njma da ima absolytno nikva razlika mejdu kuchetata ot razlichnite klubove.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #223 on: April 27, 2010, 09:52:01 AM » |
|
Tipaja kakuv e  na men vse poveche mi zaprilichva na BOK Прав си между  и  няма разлика в типажа..........
|
|
« Last Edit: April 27, 2010, 20:00:10 PM by todor_govedarci »
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #224 on: April 27, 2010, 18:31:22 PM » |
|
Tipaja kakuv e  na men vse poveche mi zaprilichva na BOK Прав си между и  няма разлика в типажа.......... govedarski smeshno li ti e  j zemi i se argumentiraiq kato znaesh shtoto az pitah, ne znam  ti kaji za tipaja kakvo mu e razlichnoto  i az snimki she ti posna mnogo i she se smej  tova go moga- vervai mi  ps. ti i tva nemojesh 
|
|
« Last Edit: April 27, 2010, 18:35:20 PM by na Brad Pit- brat my »
|
|
|
|
|
|