Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 01, 2025, 15:43:43 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: Скандална субсидия за БОК по de minimis!  (Read 67771 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Don Bari
Full Member

« Reply #15 on: December 10, 2010, 19:12:46 PM »

някои просто нямат моралното право
Сигурно в това число влизам и аз,че аз най много май коментирам.Кое е моралното господа no да се субсидират ферми за кучета или айде ремаркета за изложби ли и то с пари за животновъди ли? no

Тия овце на снимката,отзад в камиона ги товарят и заминават за Турция и Албания-за байрям.Стопанина(мой приятел) хванал един от четроците си се прощава с тях със сълзи на очи.Не му е възможно да ги гледа повече всичко скъпо,а млякото по ефтино от минералната вода :no:ЗАЩО НЕ ДАДОХА СУБСИДИИ НА ТАКИВА КАТО НЕГО? Тия овце след нова година щяха да се заягнят.Не знам греха за отнемането на 2 живота(на овцата и агнето в ния) чии ще е,на този който ги е продал,на търгашите дето са ги изклали или на тия дето са купили месо и не знаят какво е(че за тях е голям грях).
МОРАЛ......да ти се повръща от такъв морал

no no no confused confused confused
Mad Max
Hero Member

« Reply #16 on: December 11, 2010, 08:59:42 AM »

"   Ако ме питате сега тоя мерак лекува ли се..Педесет години стока.. Не. То се лекува, ама няма изкореняване. Три недели не идеш ли до овцете и се разболяваш. А само като си помислиш.. Овчар заможен има ли? Е, да. Сега се навъдиха, ама тея сега дето почнаха те не са овчари, те са кредитари. Казват че ще вземат овце, а вземат кредит и до там. Вземат кредита, ползват кредита и таа будала държава дава пари колкото щеш на такива хора. Да си чувала някога по телевизията да дават забогатял овчар, милионер от стока? Не. Но има и друго. Овчар гладен не е останал. Храна винаги си има, но и парите никога не стигат. Щом един човек с триста-четиристотин овци трябва да чака на 5000 лева субсидия и да се реди по цяла година на всякакви опашки за тях, прави му сметката колко може да се издържа. В момента всичко ти е без пари: агнета, мляко, вълна, месо.. Човек да ти остриже овца иска 3 лева, а вълната я купуват на 70 стотинки и как да покриеш тоя разход? С какво? 70 стотинки ти е фуража, 2.50-3.00 лева ти е агнешкото, ако продадеш някоя друга бройка за по 4.00-5.00 лева по празниците и това е.. Другото? Хванеш сто лева, а харчиш двеста. Самоизяжда се стоката, та и тебе яде. Ама пустия му мерак! Мина ми живота покрай животните.. Ако мисли някой че от животни се печели и да кажем си вземе някакви. Ще може да ги гледа два-три месеца, докато разбере, че не се печели. На третия месец ще търси някой да му ги купи. Това не е да вземеш един самосвал, да го заредиш и да отидеш да печелиш. При овцата е обратното. Купуваш я днес, закарваш я вкъщи в обора и почваш да губиш – трябва да я храниш всеки ден, а дава продукция веднъж в годината. Например роди ти агне и умре, какво ти остава? Да я храниш. А ти където и да си трябва зоб да им даваш. Аз и по полето съм карал зимите и пак съм им давал. "

Mad Max
Hero Member

« Reply #17 on: December 11, 2010, 09:01:35 AM »

"   Човек не трябва да забравя, че като се отдаде на животните и си остава сам. И чираци може да имаш, и ортаци, и пак си сам даже и сред другите. Искаш не искаш, животното не можеш да го оставиш. Че тебе ти се е живеело.. няма такива работи. Че те било страх, ами страх не страх – там трябва да си, до животните. Няма делник, няма празник, няма болест.. Няма хубаво, лошо време.. Сред животните имаш време достатъчно да мислиш, да премисляш, да осмисляш и тъй нататък.. Няма кой да те притеснява. Един овчар най-напред мисли за това къде ще си напасе овцете от днес за утре. Къде има хубава трева. А кога ги напасе хубаво, тогава вече легне и си мисли за какво ли не. Аз си мисля за красивите неща. Красивото все си ми е било най-мило. Там дето си ти е мерака, каквото и да ти предлагат, няма цена."

Mad Max
Hero Member

« Reply #18 on: December 11, 2010, 09:21:39 AM »

"   Винаги бюлюка ми е бил мешан с кози. Едно време имах повече еркичи – скопени пръчове дето се гледат специално за водачи. Те си ми водят овцете. Свикват си и най-напред вървят. От тук ще ги прекарат, от там.. И за това цял живот съм си държал и имам еркичи с овцете. 13-14 броя и към двайсетина кози си поддържам в стадото. Те ми носят и чановете. Едновремешните, гръцки чанове. Сега не могат да ги правят така както някога ги правеха. Аз си запазих моите, ама дали след мене ще ги пази някой.. Не вярвам вече. То на леката кола не й трябват чанове. "

Mad Max
Hero Member

« Reply #19 on: December 11, 2010, 09:25:19 AM »

Една истинска родопска история за това защо някои хоря хранят телата си, а държат душите си в пост. За земните и небесните пътища и човешкия избор на посока. За това как един човек може да продължи своя път, дори когато няма сили да стъпва --->>

http://www.youtube.com/watch?v=orHIGYFogfA
http://www.youtube.com/watch?v=TAC4coseHuI

ТИТО
Hero Member

« Reply #20 on: December 11, 2010, 19:54:19 PM »

Напълно разбирам Дънда и другите тук но лошото е че не аз разпределям субсидията а на ония им е се през тая за животновъдите.
 Да така е.За байряма отидоха много и то хубави овце за Турция.Там обявиха болести и не можеше да се коли и нашите джамбази само това чакаха. "Що нещо хубави овце дамазлък заминаха"- бяха думите на Минчо -Гърбела...
  НЕ крия ненависта си към управляващите.Мисля ,че това управление на Герб е още по-лошо от предните.Всякаш умишлено искат да доунищожат всичко.Некадърници са и това е.
 Аз съм се хванал на още по тежко хоро. С овцете е голям зор, сега ги и въдя.Но конете - ни се стрижат ни доят.А е грях да го ядеш хайванчето.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
ТИТО
Hero Member

« Reply #21 on: December 11, 2010, 19:59:41 PM »

Като видиш снимката с стареца и овцете публикувана от Дънда да му се скъса душата на човек.Хората се разделят с най-милото си а те транспорт на кучетата ще уреждат.Егати и мръсниците долни невежи. Буклуци та няма накъде.
 Ейййййййййй Българио ,Българиоооооо.
Абе дайте да вземем дряновиците бе.То така с писане няма да стане.Само се обадете бе ,аз първи ще тръгна ,че са ми и близо. Няма проектозакони няма предложения и т.н само да ни пуснат за един час вътре с коловете. Кой може да бяга който остане -ще го ремонтираме добре.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Mad Max
Hero Member

« Reply #22 on: December 11, 2010, 22:58:38 PM »

Прегръдката на АДА ->
http://www.youtube.com/watch?v=hiD-UtaW8-Q

Mad Max
Hero Member

« Reply #23 on: December 12, 2010, 12:38:51 PM »

Началото на Края ->
http://www.youtube.com/watch?v=kYUO4VTlQ0I

-->>
http://www.youtube.com/watch?v=SS3osf86grg
« Last Edit: December 12, 2010, 12:47:20 PM by Mad Max » Logged

SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #24 on: December 12, 2010, 17:12:17 PM »

biggrin   В рамките на шегата - една хипотеза - да се стягат МОКК, МАКК, СРОК и всички тем подобни конкуренти.........http://www.youtube.com/watch?v=WF3HZK1tTZE&feature=related     Wink

P.S. - Вальо Златев син на Йордан Златев кмет на Правец при др.Живков.

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
Александър Христов
Hero Member

« Reply #25 on: January 11, 2011, 14:51:00 PM »

Една истинска родопска история за това защо някои хоря хранят телата си, а държат душите си в пост. За земните и небесните пътища и човешкия избор на посока. За това как един човек може да продължи своя път, дори когато няма сили да стъпва --->>

http://www.youtube.com/watch?v=orHIGYFogfA
http://www.youtube.com/watch?v=TAC4coseHuI
Eйй Мад,
отдавна не бях се просълзявал!
А туй дето го живеем сега му  викаме прогрес, цивилизация и други такива високопарни думички.
Ако да е тъй аз искам да съм кроманьонец!!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
vano
Guest
« Reply #26 on: March 15, 2011, 14:39:30 PM »

Новите придобивки на БКК за БОК

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #27 on: March 15, 2011, 16:28:09 PM »

В тия силози отзад да не държат зърното от което правят качамак за БОК naughty whistle
Честито да им е,хубавички ми се виждат ремаркенцата cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Mad Max
Hero Member

« Reply #28 on: March 16, 2011, 12:56:42 PM »

И от мен честито! Да си ги ползват с мерак и здраве!

dandi
Hero Member

« Reply #29 on: March 16, 2011, 20:05:05 PM »

Да им е честито?Че как иначе. confused confused confused
Интересно ми е как са си получили субсидиите,та и ремаркета си купили,а за животновъдите такива няма.Изпродаде се и то за клане сума стока и то бременна от безизходица,от неполучени субсидии и от там от нивъзможност на стопаните да заредят необходимата храна за животните си за зимата.И решиха че е по добре да ги продадат отколкото да ги обрекат на гладна смърт.
Животновъдите(истинските) карат на заеми,кредити и помощ от приятели за да оцелеят и са ръба на оцеляването.
И до днес не са получили стотинка
Изцяло противоречива информация обикаля днес сред държавните институции относно движението на европейските средства, предназначени за земеделски субсидии за българските фермери.

Още вчера - 15 Март на пресконференция, в  която участваха шефът на ДФЗ Светослав Симеонов, министъра Мирослав Найденов и премиера Бойко Борисов  беше даден старт на кампанията за директните плащания 2010 г. Тогава отговорните личности се похвалиха, че европейските субсидии се пускат дори ден по-рано и то за всички бенефициенти за да може една част от тях да използват парите като си платят данъци и така да получат националните доплащания.

До късно снощи фермери от различни краища на страната коментираха темата и обменяха информация помежду си в коментарите, форума и чата на Фермер.БГ от които стана ясно, че към вчерашна дата никой не е получил субсидии. Дискусията продължи и тази сутрин до момента, в който от ДФЗ публикуваха официално съобщение за това, което се случва там за да обяснят къде се бавят субсидиите.

Лаконичното съобщение гласеше: "Директните плащания на площ  ще постъпят в сметките на земеделците утре – 16 март, по обед. Поради технически проблем в системата за разплащане СЕБРА на ДФЗ, превеждането на средствата не е могло да стане вчера и ще започне днес".

Работата на фонда днес беше коментирана и от министър Найденов по време на откриването на рибна борса във Варна. Цитиран от местните медии той е съобщил, че "системата е изпушила" - "в добрия смисъл на думата" /ако въобще може да се говори за такъв/. Пред медиите министърът каза, че е говорил с директора на БНБ Иван Искров и проблемът бил решен, тъй като и служители на институцията помагали и ръчно въвеждали транзакциите, което не е вярно.

Потърсени за коментар от БНБ отрекоха това, както и да има какъвто и да било проблем с разплащателната система, която не би се затруднила с обработката на няколко десетки хиляди транзакции, тъй като системата може да извърши много повече. СЕБРА се изполва от почти всички държавни институции разплащащи бюджетни средства - Система за Електронни Бюджетни РАзплащания (СЕБРА) е система за наблюдение на инициираните плащания от включените в нея бюджетни предприятия и управление на плащанията в рамките на предварително зададени лимити. Включените в  СЕБРА бюджетни предприятия са включени в системата на Единната сметка на Министерство на финансите. Участници в СЕБРА са Българска народна банка, Министерство на финансите, обслужващи организации, първостепенни и оторизирани второстепенни бюджетни предприятия.
Pages: 1 [2] 3
  Print  

Jump to: