kennel Vucho
|
 |
« Reply #120 on: January 19, 2012, 09:25:20 AM » |
|
Аз ви казвам че кучето на Славейко беше с по светли очи и това го предаваше в потомците си вие не вярвате, също е и вярно това че самият Славейко казваше предмного хора че по това си познава приплодите от Шабан. Ако някой има снимка на Ариман Горан, развъждане на Митко Драганов нека да я покаже! Разбира се Шабан даваше и кучета с тъмни очи така че аз мисля този спор за излишен.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #121 on: January 19, 2012, 17:59:28 PM » |
|
Извинявайте, че се намесвам по темата. Каква е постановката на задните крака на този така дискутиран Шабан? Благодаря.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #122 on: January 19, 2012, 20:09:37 PM » |
|
Виж кво. Ти ако си обиколил щеше да даваш конкретни примери Неам нерви да споря  Брад какви примери да ти дам като НЯМАШЕ ТАКИВА КУЧЕТА. Аз да несъм Ванга да знам всеки който се занимава със тия кучета със какво ги кръстосва. Абе неможе 5 6 поколения всичките да са със тъмни очи и в един момент се пръква някои със жълти. Това според мен е невъзможно.  aborigen, защо си толкова категорично сигурен, че не може както казваш ти: " 5 - 6 поколения всичките да са със тъмни очи и в един момент се пръква някои със жълти". Защо си толкова сигурен? Аз пък съм сигурен, че единствено вярното от това, което казваш е, че според теб това е така.
|
|
« Last Edit: January 19, 2012, 20:12:38 PM by SIMBEN »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
ivan-El.Pelin
Newbie

|
 |
« Reply #123 on: January 19, 2012, 21:55:16 PM » |
|
Наско бъркаш се нещо с произхода на Ариман това са догатки на г-н ТО-ПО.Нали Тошко има книгата на Драганов с осемте линии прочетете какво е написано или ще отречете и таз документация. 
|
|
|
|
|
|
|
ivan-El.Pelin
Newbie

|
 |
« Reply #124 on: January 19, 2012, 21:58:11 PM » |
|
Ето това е син на Шабан  а това евнук 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #125 on: January 20, 2012, 06:59:32 AM » |
|
Иване, информацията подадена ми за произхода на Ариман Горан не е само от както ти се изразяваш "г-н То-По"!!! А пък от снимките които показваш се вижда това за което спорехме с Николай.
|
|
|
|
|
|
|
d-r asen uzunov
|
 |
« Reply #126 on: January 20, 2012, 07:58:55 AM » |
|
За мен наличието на по-светло око не е недостатък,и е характерно за някои линии на каракачанското куче!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #127 on: January 20, 2012, 08:31:44 AM » |
|
По принцип при чисто екстериорна оценка на кучето трябва да вземе предвид стандарта, така че ако при изравнени други показатели, по тъмнокото куче би имало предимство при оценяването. 
|
|
|
|
|
|
|
d-r asen uzunov
|
 |
« Reply #128 on: January 20, 2012, 08:45:55 AM » |
|
Правилно казано!
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #129 on: January 20, 2012, 08:47:13 AM » |
|
По принцип при чисто екстериорна оценка на кучето трябва да вземе предвид стандарта, така че ако при изравнени други показатели, по тъмнокото куче би имало предимство при оценяването.  Така става и аз се съгласявам  а на който не му изнася отвън на палатка, макар и сам 
|
|
« Last Edit: January 20, 2012, 08:47:33 AM by na Brad Pit- brat my »
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #130 on: January 20, 2012, 08:52:49 AM » |
|
Наско бъркаш се нещо с произхода на Ариман това са догатки на г-н ТО-ПО.Нали Тошко има книгата на Драганов с осемте линии прочетете какво е написано или ще отречете и таз документация.  Иване, ако имаш предвид бащата на Ариман, то тази история е обсъждана още когато се родиха Ариман и компания. Едно е записано в документите, но свидетелите на скачката казват друго. Свидетелите са живи и здрави. Кучка Шара (Горан Х Янтра) е заплодена на Шабан на Славейко Балджийски. Славейко не получава кутре защото собственика на кучката казва че я пуснал и на неговия Мечо и кутретата били от него. Та Ариман, Армада и компания се раждат от тази връзка. Който е виждал Шабан на живо вижда чертите му и във въпросните кучета. Причините да се подмени бащата в бумагите най-вероятно са за да се опишат повече линии в документацията подготвяна тогава за FCI.
|
|
« Last Edit: January 20, 2012, 08:54:01 AM by KaraKitan »
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #131 on: January 20, 2012, 17:27:11 PM » |
|
изложбата в пазарджик 98 година и кучето е с по-светли очи. Всеки който го е виждал наживо знае това!  Точен отговор и 10 точки за kennel Vucho  Че Шабан си беше със светли очи е факт. Даже Славейко казваше, че си познава кутретата по него по светлите очи  Става въпрос за други, къде водеха да заплождат при него а те бяха доста Брад аз на изложби неходя.  Тия думи че Славейко си познава кутретата от Шабан са мой. И съм ги казвал само пред Атила и Сидер.  Това беше на една среща във Пловдив. Явно си един от двамата.Може и да бъркам.  Ти на кой си казвал не знам, но не съм бил аз щото не се познаваме пич. Аз казах, че това са думи на Славейко, който ги каза пред няколко човека и не го криеше а сподели, че си разпознава соя при други хора, които са заплождали при него и после крият  А ти що го криеш тва нещо  Виж утре и твоя по Шабан да не хвърли някое с по светли очи да видим кво ше правим :biggrin:Преди колко години .Преди 20 ли. Тогава сигорно и Славейко не е знаел какво ще даде кучето.  ВЕЧЕ ЗНАМ КОЙ СИ.  Със него бяхме когато ти го каза.  Та от толкова Аборигенни кучета сте видяли, а сте се хванали за ШАБАН.  Самоче Майката на Шабан е неазвестна на никой такаче сори. Давайте някое друго куче родено преди 90те, а не след това. Успешно търсене ТАКОВА КУЧЕ НЯМА. 
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #132 on: January 20, 2012, 17:33:18 PM » |
|
Виж кво. Ти ако си обиколил щеше да даваш конкретни примери Неам нерви да споря  Брад какви примери да ти дам като НЯМАШЕ ТАКИВА КУЧЕТА. Аз да несъм Ванга да знам всеки който се занимава със тия кучета със какво ги кръстосва. Абе неможе 5 6 поколения всичките да са със тъмни очи и в един момент се пръква някои със жълти. Това според мен е невъзможно.  aborigen, защо си толкова категорично сигурен, че не може както казваш ти: " 5 - 6 поколения всичките да са със тъмни очи и в един момент се пръква някои със жълти". Защо си толкова сигурен? Аз пък съм сигурен, че единствено вярното от това, което казваш е, че според теб това е така.Аз си казвам мнението и кавото съм видял. Също така съм се допитвал със много хора който си имат понятие от тия кучета.И са ги виждали наживо.И техните думи са били НЯМА ТАКОВА КУЧЕ. ДЕМЕК ЧЕ И ТЕ НЕ СА ВИЖДАЛИ. Та ако иска някой да му повярват хората ПУСКА СНИМКА НА ТАКОВА КУЧЕ. Ама снимката да е от преди 90та година. 
|
|
« Last Edit: January 20, 2012, 17:34:55 PM by aborigen »
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #133 on: January 20, 2012, 17:42:56 PM » |
|
По принцип при чисто екстериорна оценка на кучето трябва да вземе предвид стандарта, така че ако при изравнени други показатели, по тъмнокото куче би имало предимство при оценяването.  Добре де Наско та всичките кучета със светли очи ли са по Шабан.  Та то вече половината кучета във България са със такива очи.  Бъркате за тия очи.След време ще си скубете косите ама ще е късно.
|
|
|
|
|
|
|
|
|