Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. June 20, 2025, 05:51:08 AM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: аБОК - "Money for nothing" - субсидии за изложби  (Read 58291 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ina
Full Member

master of puppets

« on: May 03, 2012, 10:55:46 AM »

http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/05/03/1819617_es_odobri_durjavna_pomosht_za_uchastieto_na_bulgarska/   hmm

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
perelik
Full Member

« Reply #1 on: May 03, 2012, 11:46:14 AM »

гербери мошеници и схемаджии!!!
vano
Guest
« Reply #2 on: May 03, 2012, 12:39:31 PM »

Да не забравят да сложат Бойко на корицата на каталога Smiley
rex
Hero Member

« Reply #3 on: May 03, 2012, 14:55:43 PM »

А какво изобщо ще пише в каталога?  biggrin

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
МУРГАШ
Full Member

« Reply #4 on: May 03, 2012, 15:34:41 PM »

Организирана престъпна група!
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #5 on: May 03, 2012, 20:42:16 PM »

Колкото и да не ми е приятно, проявата на завист в случая е неуместна.
Би могло да се погледне и от друга страна. Там се работи яко и се пердаши напред.
Един ден ще си оправят и кучетата, ние достатъчно добре се грижим за това (поддържаме някакви  линии, правим чисти връзки, запазваме някакво автохтонно куче и т.н. и т.н.)  и не ни трябват никакви международни организации, никакво международно признаване на порода, защото щели да ни развалят чужденците кучето и да го направят изложбено и ...... Само че кое куче?
За тях Каракачанското куче не съществува, това е само някакъв мит всички кучета са едни и са Български овчарски включително и нашите. Във въпросния каталог ще четем историята на нашите кучета.
Не може да чакаме подкрепа или пари от някъде където не искаме да бъдем.   no

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #6 on: May 04, 2012, 06:18:52 AM »

Aз съм от скоро в МАКК и се радвам че стратегията е такава каквато е!
Трябва да сме наясно че тук цвлта е запазване на породата.Там, в БКК БОК
целта е усвояване на средства! Ето това е съшествената разлика.
Ако при нас става въпрос за кинология, то при тях става въпрос за кинТология!
И за завист дума не може да става!Нека лапат, и разхождат смешни подобия на КК!
Въпроса ми обаче е как и защо от Земедлското ведомство дават парата на БКК за БОК
като при тях е патентовано едно куче- каракачанското, и е патентовано от МАКК?
В това е парадокса. А въпроса ми е риторичен. Смятам (лично мнение) че без тези пари МАКК ще се чувства по добре!

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
vano
Guest
« Reply #7 on: May 04, 2012, 06:33:31 AM »

Въпроса ми обаче е как и защо от Земедлското ведомство дават парата на БКК за БОК
В това е парадокса. А въпроса ми е риторичен. Смятам (лично мнение) че без тези пари МАКК ще се чувства по добре!

И БОК е патентовано и признато от МЗХ, доколкото знам.
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #8 on: May 04, 2012, 07:16:43 AM »

Така е,БОК и ЛДГ са признати и сертифицирани от МЗХ,друг е въпроса защо само БРКС имат право да смучат от държавата
vano
Guest
« Reply #9 on: May 04, 2012, 10:44:22 AM »

Я виж ти и бат Стефко се е активизирал Smiley

"Може би много от вас не знаят но на 1-ви Май, на този красив ден и празник у нас се проведе преглед и замерване на кучета от българските породи с участието на големия кинолог, учен анатомист и световно известен съдия господин Миливое Урошевич от Сърбия и господин Камен Литов председател на БРФК както и ръководителите на клубовете по породите Барак, гонче и овчарско куче. Измерени и описани бяха не малко кучета и данните им бяха събрани с цел признаване в международен мащаб на българските породи. Нека версификатори като Аврам Петков и други подобни да крият истината за признаването на нашите породи от хората и да взимат пари за лъжите си. Ще дойде Видов ден е казал народа!"
Стефан Попов

vano
Guest
« Reply #10 on: May 04, 2012, 10:50:10 AM »

Така е,БОК и ЛДГ са признати и сертифицирани от МЗХ,друг е въпроса защо само БРКС имат право да смучат от държавата

Може би само те дават където и на който трябва Smiley

А като се има напредвид, че нашите политици въобще не са корумпирани ...

http://www.glasove.com/zhenata-na-miroslav-naydenov-pecheli-ot-bezdomnite-kucheta-20379#

rex
Hero Member

« Reply #11 on: May 04, 2012, 17:33:41 PM »

Би могло да се погледне и от друга страна. Там се работи яко и се пердаши напред.
Един ден ще си оправят и кучетата, ние достатъчно добре се грижим за това (поддържаме някакви  линии, правим чисти връзки, запазваме някакво автохтонно куче и т.н. и т.н.)  и не ни трябват никакви международни организации, никакво международно признаване на порода, защото щели да ни развалят чужденците кучето и да го направят изложбено и ...... Само че кое куче?
За тях Каракачанското куче не съществува, това е само някакъв мит всички кучета са едни и са Български овчарски включително и нашите. Във въпросния каталог ще четем историята на нашите кучета.
Къде изложбената дейност е помогнала на дадена порода? Аз мисля, че когато нещата се извадят от контекста, тогава идва истинския проблем. Като страничен наблюдател мога да кажа, че прекрасно се справяте и без двата кучешки фургона и петте лева, за които други лазят нали. По-добре каракачанеца да си остане лошав и рошав в ръцете на 15 развъдчика и 1 000 фена, отколкото да стане лайновоз и той.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #12 on: May 04, 2012, 21:23:47 PM »

Къде изложбената дейност е помогнала на дадена порода? Аз мисля, че когато нещата се извадят от контекста, тогава идва истинския проблем. Като страничен наблюдател мога да кажа, че прекрасно се справяте и без двата кучешки фургона и петте лева, за които други лазят нали. По-добре каракачанеца да си остане лошав и рошав в ръцете на 15 развъдчика и 1 000 фена, отколкото да стане лайновоз и той.
clap  clap  clap  cheers

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #13 on: May 05, 2012, 05:24:11 AM »

Тогава логично изниква въпроса, как е регистрирана втора порода? Чийто стандарт припокрива този на първата на, да речем, 97%???

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #14 on: May 05, 2012, 10:00:43 AM »

"Да, ама не." - както казваше един известен журналист.

От българаските породи кучета патентен сертификат за призната порода селскостопанско животно притежава само Каракачанското куче. Това е лесно проверим факт.
Съвсем друга бира е, че МЗХ в нарушение на действащият закон даде лиценз на авраам БОК клуб за работа с БОК. Закона изискваше лиценз да се дава само ако породата притежава патентен сертификат. При първия си опит БККзаБОК се пробва да заблуди Държавната комисия по породи животни представяйки хвърчащо листче от вече забравената частна организацийка UCI, като сертификат издаден от държавно патентно ведомство. Тогава номерът на Аврам и Муцулов не мина.
Но Бай Ганьо е упорит! Разгеле след като ГЕРБ взеха "вся власт советам" моментално се погрижиха да заобиколят закона и тържествено връчиха лиценз за развъдна организация на БККзаБОК, базиран пак на онова нелегитимно писъмце от UCI. Помогна им активно и небезизвестният най-по-единствен кинолог Николай Атанасов. В резултат(а и като първична цел) се отклоняват крупни държавни и европейски аграрни средства за субсидиране и финансиране на "международните" пътуващи панаири на Бай Ганьо и компания. Доколко са международни и що за международни са е също проверим факт.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: