Mad Max
|
 |
« Reply #105 on: November 29, 2012, 22:42:25 PM » |
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #106 on: December 07, 2012, 23:43:49 PM » |
|
По кърищата със стоката нося четери ножа .Два малки згъваеми ,единия в джоба на ризата ,втория в джоба на панталоните ,един около 30 см обща дължина отпред отляво на колана и един по голям в раница,торба, мешка ,с каквото съм там. Тоягата и аз най обичам да я кача на раменете. Много хора пускат кръв на овца като разцепват края на ухото . Мен са ме учили да хвана ухото и да направя разрез отгоре по близо до основата . Само върху кожата ,без да разрязвам ухото . Така не се разваля белега, ако е белязана. Говедо и кон се дерат с нож , прасето се пърли и щави , овца и коза се задират с нож ,от там на палец и с юмрук , Надуването не е задължително . Насред къра да не взема да я надувам с цав  Три пъти ми се е налагало да пускам кръв на овца ,но единия път направо и сложих червения гердан.
|
|
|
Logged
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #107 on: December 08, 2012, 17:16:09 PM » |
|
и коне ли дереш  ,да нямаш италянски джинс пп пърленето задължително ли е?
|
|
« Last Edit: December 08, 2012, 17:16:58 PM by петко »
|
Logged
|
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #109 on: December 08, 2012, 17:40:03 PM » |
|
тези маи всичко ядът ...за костенурки много са ме питали 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #110 on: December 09, 2012, 14:06:54 PM » |
|
Чудно ми е как се одира цяло яре през врата без да се пори никъде - отгоре надолу? За тях че нож не трябва - ясно. Виждала съм такива гайдички правят - майстора им ми рече "Даваш 100 лева и пред тебе го одирам, никъде не поря.".. А сега де..
|
|
« Last Edit: December 09, 2012, 14:10:21 PM by Mad Max »
|
Logged
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #111 on: December 09, 2012, 14:45:22 PM » |
|
мен пък ми е чудно що трябва да се дера по различен начин ...агнето от него ли е?  еи така искаи да ти направи 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #112 on: December 09, 2012, 15:17:43 PM » |
|
Е как му изкарва карантията през врата? От него е ярето.
|
|
|
Logged
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #113 on: December 09, 2012, 15:32:41 PM » |
|
абе мад не си ли виждала как се дере ? карантията се изкарва после
дивечови кожи виждала ли си ? необработени? пък даже и овчи и агнешки
|
|
« Last Edit: December 09, 2012, 15:34:59 PM by петко »
|
Logged
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #114 on: December 09, 2012, 15:52:54 PM » |
|
http://vbox7.com/play:m946101813дока търсех да ти покажа нещо нагледно ....е...ти маниаака търсех и едно друго как се съблича прасе ама не го намерих ,лапе(ама австралийско) одра глиган само за има няма 5 минути
|
|
|
Logged
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #115 on: December 09, 2012, 16:28:01 PM » |
|
Чудно ми е как се одира цяло яре през врата без да се пори никъде - отгоре надолу? За тях че нож не трябва - ясно. Виждала съм такива гайдички правят - майстора им ми рече "Даваш 100 лева и пред тебе го одирам, никъде не поря.".. А сега де..
Нещо не разбирам.Че то като се коли винаги се дере отгоре надолу,още не съм видяла някой да дере отдолу нагоре  .Нали се закачат на ченгела задните крака(има си къде),иначе къде да се зъкачи,през коста на предните.....няма как според мен. Майстора ...искал да си продаде ярето 
|
|
|
Logged
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #116 on: December 09, 2012, 16:36:33 PM » |
|
и аз си мисля че я бъзикал нещо ,ама се чудя тя как не вдява
инак тоя елен го "одраха" наобратно,даже и на задните крака не е порен
|
|
« Last Edit: December 09, 2012, 16:37:21 PM by петко »
|
Logged
|
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #117 on: December 09, 2012, 16:41:35 PM » |
|
Дране през врата съм виждал като дете и не съм запомнил подробностите . Повечето от работата беше на земята . Когато го клаха само му прерязаха дихатела, хранопровода и кръвоносните съдове без да трошат вратния прешлен . После съвсем малко го разцепиха към гърдите . Дерача бръкна вътре без да обръща кожата ,може би почти цялото го беше подпрал , бъркаше с цяла ръка чак до рамото . После го закачиха през ченето и тогава почнаха да обръщат кожата .
|
|
|
Logged
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #118 on: December 09, 2012, 16:52:37 PM » |
|
Чудно ми е как се одира цяло яре през врата без да се пори никъде - отгоре надолу? За тях че нож не трябва - ясно. Виждала съм такива гайдички правят - майстора им ми рече "Даваш 100 лева и пред тебе го одирам, никъде не поря.".. А сега де..
Нещо не разбирам.Че то като се коли винаги се дере отгоре надолу,още не съм видяла някой да дере отдолу нагоре  .Нали се закачат на ченгела задните крака(има си къде),иначе къде да се зъкачи,през коста на предните.....няма как според мен. Майстора ...искал да си продаде ярето  За наобратно ти говоря. От главата през врата. Гаранция - шито няма - през врата цялото го одира. А сега де?!
|
|
|
Logged
|
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #119 on: December 09, 2012, 16:54:46 PM » |
|
ааа на дупката как става и там са си му копитцата ли ,като гледам гаидите са завързани в задния краи тоест задните карака не ти трябват
иначе за дрането през врата ти обясни говедар ,аз пък ти и показах на клипа с елена
|
|
« Last Edit: December 09, 2012, 16:56:07 PM by петко »
|
Logged
|
|
|
|
|