Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 06, 2025, 10:18:10 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1275795 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
rex
Hero Member

« Reply #885 on: November 23, 2010, 18:37:03 PM »

"Изкефи" ме създалата се дискусия относно тестиране поведението на КО. Особено ме "изкефи" как част от хората, които иначе се барат радетели за развитие на породата (купувайки и хранейки "марково" си куче), говорят за подготовка на кучето за тест, обучения и т.н. Почти всичко, което мисля аз потребител xayan им го каза обаче, тъпо ще е да преразказвам. Имам предвид кучешка психология, абстрахирайки се от спецификата на породата.
Има много непородни кучета (без оглед на размери и подготовка), които ще накъсат шортите на всеки, влязъл в периметъра им. Но ще предадат ли те това в поколението си, и още по-важното което е - това ли е най-правилната реакция на кучето - да къса гащи? Ще направи ли същото на неутрален терен, защитавайки гащите на собственика си? Има ли физиката това куче след примерно 12 часа работа по светло да охранява пълноценно още 12 часа по тъмно? Щото резултати от тестове, проведени с други породи, сочат две основни неща:
1. Тестът е реалния мерител, с приоритет пред произхода на кучето;
2. Кучета, неиздържали теста, следва да не бъдат допускани до разплод.
Малко е различно от купички и медалчета, ама карай да върви, КО смело се е запътила по дирите на САО в собственото си "плюшевизиране" и превръщане в 100-килограмова машина за лиги и лигавене.
ПП После не се чудете, че по-лекото и скоклесто куче на xayan може да даде по-добри резултати на едни такива тестове.
Нищо чудно кръвта му да си спомня повече работи, годни за работа ...

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
ASKAR
Sr. Member

« Reply #886 on: November 25, 2010, 18:05:57 PM »

Наистина зародилата се дискусия накара доста хора да признаят,че тестове трябват ,но както винаги за тях само се говори.Дори се пускаха абсурдни клипчета,нямащи общо с тест на КО.А колко се аргоментират с тезата"ела в къщи да видиш как се мята и лае през оградата особено ако имаш пръчка" да не говорим ,че някои ги узлобяват изкуствено и разрушават психиката на кучето,но тези кучета са ЕЛИТ.За кучето на XAYAN мога да кажа ,че не е скоклесто,съвсем нормална кавказка овчарка,дори е много прилича на едно друго много известно БГ куче,което засега няма да назова,но да не е 100 кг въпреки ръста си.Ще пусна две мнения на специалисти,които пуснах и в Мартенският форум,дано са от полза на някои ЛЮБИТЕЛ:
1981г В.Зубко изразява становището си че кучетата за стражева и други специални служби трябва да са със средния и под средния стандартен ръст.
 1988г. АН. Зорин от клуба за служебни кучета в Ростов на Дон казва че в единоборство с човек главното оръжие на кучето е не високият ръст и голяма маса ,а стремителната атака и високата степен на злобност.
BARS
Jr. Member
**

« Reply #887 on: November 28, 2010, 05:47:11 AM »

Графе имаш ли представа къде са сега тези кучета clap clap clap
karagez
Jr. Member
**

« Reply #888 on: November 28, 2010, 22:39:14 PM »

Първото кученце е Душман,за жалост умря на една година,другите две са Капина и Малина.И трите са от Неро,последната Малинка я подарих на едно неблагодарно момченце от Плевен,който пише по други форуми,колко трудно му е било да се отърве от неродословните кучета.Е сега поне има "родословни" :eek:Всички кучета произведени в Графа бяха хомогенни,нямаше шарении и криви крайници,увиснали клепачи.Коце това не е реклама,престанах да се занимавам с тази порода,вече не са ми тръпка.Сега клуб К.О и клуб Нюф могат да се обединят и да си правят заедно изложби.Нали се видя на последното мероприятие,че имаше само няколко истински К.О.  всичко друго беше бледо подобие!Всички са много "истински",но по някакви си техни стандарти и разбирания.Живи и здрави да са! cheers
dandi
Hero Member

« Reply #889 on: November 29, 2010, 08:24:31 AM »

криви крайници,увиснали клепачи
no
При всички кучета,някогашни пазачи на стада май една и съща каша тъй като гледам.Защо им са тия "слонове" не знам.
Да им пълнят клетките,апартаментите и по добрия случай дворовете.Е не всеки има стадо,но всички "родословни" кучета "произлизат" от легендарни кучета в повечето случаи превърнали се в легенди в естествената им среда като пазачи на стадо или както е в съседни нам републики по традиции си тамашни в Т.И.Ама куче с криви крайници ни в средата си,ни на Т.И. може да покаже каквото и да било,та на него му е трудно да ходи,какво остава да следва стадо или да ....пребори себеподобно.И ако го сложиш до легендарните му предци се чудиш по какво ли си приличат.Най често по цвят.
Обаче ако на изложба за КО, ако бъде представено куче като предците си едва ли ще бъде толерирано.Това не знам вие ще кажете.
Mad Max
Hero Member

« Reply #890 on: November 29, 2010, 21:52:38 PM »

thumbup

stoian
Newbie
*

« Reply #891 on: December 02, 2010, 17:37:30 PM »

http://www.limonvideo.com/sibirya-kurduna-kafa-tutan-yavru-kopek.html голиам характер показва този малкя naughty
BARS
Jr. Member
**

« Reply #892 on: December 05, 2010, 17:39:11 PM »

BARS
Jr. Member
**

« Reply #893 on: December 05, 2010, 17:41:52 PM »

BARS
Jr. Member
**

« Reply #894 on: December 05, 2010, 17:44:12 PM »

BARS
Jr. Member
**

« Reply #895 on: December 05, 2010, 17:46:06 PM »

Днес направихме доста дълга разходка с Барс clap clap clap
BARS
Jr. Member
**

« Reply #896 on: December 05, 2010, 17:53:56 PM »

CECI_PL
Jr. Member
**

« Reply #897 on: December 07, 2010, 19:31:12 PM »

Re: Кавказка Овчарка
« Reply #825 on: October 30, 2010, 04:34:54 PM » Quote 

--------------------------------------------------------------------------------
Божо-Няма не наказано добро!!!На всички,на които съм им подарявал кучета и съм ги мъкнел с мен като куфари сега плюят и лаят като безпризорни псета.Малко ми прилича на онзи стар виц за овчаря-На Х...я си ли да си вярвам или на тъпана!!!
Белите малки кучета са произведени от дъщеря на Амур,а мишоците чули недочули пишат.Лично тези,които плюят по кучето са заплождали на него.Как ще докажат,че тяхните нюфове вкарани от Русия са със истински родословия?Не споменавам имена те си знаят.То не бяха приказки,че новото ни бяло куче било крадено,който си го познае да дойде в Цалапица да си ги вземе!Напълно ги разбирам тези са жалки мишлета,трябва да избиват кинти.Но и търговията със кучета е материя,която не е за всеки.Простено да им е,парите им отиват само за реклами и обяви по нета.А между другото преди това плюха и по Граф,че не давал кученца ми да питат новият му собственик.
Много Дагеи
  :confused:ПЕТИЬО ИЗВИНИЯВАИ ЗА КАСНИА ОДГОВОР.НА ТВА ЧЕ СИМЕ МАКНАЛ КАТ КУФАР ЩЕТИ ОДГОВОРИА.НЕКАЗА ЧЕ ДА МИ ДОКАРАШ ЗУМА МИ ИСКА 300 EUR ЗА ПАТИА КОЛАТАТА ИЗВАН ГРАЦКО ГОРИ 5 НА 100 км.НЕКА КОИТ МОЖЕ ДА СМЕТНЕ.ПЛАТИХ  ТИ ПАТИЯ  И В 2 ТЕ ПОСОКИ.А КАЗВАШЕ ЧЕ САМ ТИ КАТ БРАТ :clap:ИСКАМИ И 50 EUR УЖ ДА ДАДЕШ НА НА ШАТАЛОВА ЗА ХРАНА ДЕТ Е ХРАНИЛА ЗУМА. :lol:ГОВОРИХ С АНДРЕИ МАСЮК ПО skupe.НИКВИ 50 EUR НЕСИИ ОСТАВИЛ.А КАЗВАШЕ ЧЕ САМ ТИ КАТ БРАТ :clap:ИЗЛАГА МЕ ЗА ПРОИЗХОДА НА КУЧЕТАТА ДЕТ МИ ПРОДАДЕ.А КАЗВАШЕ ЧЕ САМ ТИ КАТ БРАТ :clap:БИЛИ СА ОТ АМУР.ОБЕШТА ЧЕ ШТЕ КАЧИШ СНИМКА НА АМУР ЗАКЛЕШТИЛ КУЧКА.ОШТЕ Е ЧАКАМ.ЕДИНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА КИТО САМ ИМАЛ С ДИСПЛАЗИЯ ГИ ЗЕХ ОТ ТЕБ И ОБАРНАХА ЗАХАПКАТА .САС ЗОР СЕ ОТАРВАХ ОТ ТИАХ .МОГА ДА ГИ СНИМАМ ДА И ПОКАЖА КРАКАТА И ЗАБИТЕ.НО АЗ НЕТИ СЕ САРДЯ ТИ НЕСИ ПРОИЗВОДИТЕЛ.ТИСИ ТАРГОВЕЦ(МОШЕННИК)ДАЖЕ СИ НАИ ДОБРИА ТАРГОВЕЦ(МОШЕННИК)ДА КУ4ЕТАТА ВИСИАТ ПО УБИАВИТЕ НО ТОВАЕ ЗАШТОТО САМ ЧЕСТЕН.НЕСАМ ИЗЛАГАЛ НИКОИ ЗА ПРОИЗХОД ИЛИ НЕШТО.ТИ ПРОДАВАШ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛАЖИ.АЗ ПРОДАВАМ КАВКАЗКИ ОВЧАРКИ.НЕМОГА ДА КАЖА САШТОТО ЗА ТЕЗИ КОИТО ТИ МИ ПРОДАДЕ .РУСКИНИАТА АНЖЕЛА ИСКАШЕ ДА МИ ПОДАРИ КУЧЕ .А ТИ ПРЕД МЕН И КАЗА ДА НЕМИГО ПОДАРЯВА ,А ДАМИГО ПРОДАДЕ.А КАЗВАШЕ ЧЕ САМ ТИ КАТ БРАТ clap
karagez
Jr. Member
**

« Reply #898 on: December 07, 2010, 20:16:42 PM »

Цецко,Цецко-жал ми е за теб!!!!
Няма да превръщам форума за средство да си уреждаме отношенията!!Бъди жив и здрав-ЛЪЖИТЕ И ГРЕХА СА ЗА ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!
CECI_PL
Jr. Member
**

« Reply #899 on: December 12, 2010, 16:20:19 PM »

ТОВА Е ЦЕЦКО НА 8 МЕСЕЦА  eek
« Last Edit: December 12, 2010, 16:30:00 PM by CECI_PL » Logged
Pages: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 197
  Print  

Jump to: