Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 06, 2025, 12:38:15 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 197
  Print  
Author Topic: Кавказка Овчарка  (Read 1276165 times)
0 Members and 16 Guests are viewing this topic.
Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #1215 on: October 03, 2011, 19:05:35 PM »

Дани, има ли разлика в работните качества на кучета, които позволяват контакт, и на тези, които не позволяват да ги пипат непознати?  smile

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
dandi
Hero Member

« Reply #1216 on: October 03, 2011, 19:10:44 PM »

Не Инче,няма разлика в смисъла за който питаш.
Най агресивното ни към хора куче(кучка е) е най слабо към дивеч.
« Last Edit: October 03, 2011, 19:12:20 PM by dandi » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1217 on: October 03, 2011, 19:52:41 PM »

Малиииии какво е станало тука бе clap
Така, понеже тук е мястото човек да си каже свободно мнението и да води разговор/спор в рамките на добрия тон,да почвам naughty
Защо му е на Тодор да вкарва Шабан в студио?Той го е взел за пазач не за медийна звезда,нито за цирков артист Wink мисля беше друга породата дето се наблягаше на визия и дресура-до един момент му бъркаш и в "диференциала",а като се покаже човека с ръкава и палката и става лъв naughty(даваха едно такова по телевизията)((като стана въпрос за "тон"-моят е съвсем приятелски и добронамерен,какъвто винаги е бил и ще бъде към теб Аримане))
КараКитан го каза ама баш на място-трябва по-особено отношение към някои кучета-дал е за пример Бельо Тито,аз бих добавил и Мишо Лудия(не съм го виждал но съм говорил със хора дето са го виждали) та слушал съм за тяхната "уравновесеност" и мога само да се поклоня и да завиждам(благородно разбира се) на хората дето са ги създали и гладали notworthy
Госпожо/госпожице Ina теорията за "мивките" е факт!Естествено не всички кучета стават такива като ги пипат непознати,тия дето си имат нещо в главата-не,но повечето-да smile
rex нито Тодор,нито ти,нито който и да било трябва да обяснява-просто е-различни мнения,различни вкусове ако щеш,ние с него харесваме едно-ти друго,това е smile Защо не може чужд човек да го "шняви"-най-малкото защото ще ми се обърнат вътрешностите от яд и ще ми се смее половината град Wink
Има кучета които позволяват галене в присъствието на собственика,но има и такива ,които не търпят да бъдат пипани.
На нас с Тодор ни харесват вторите,на вас първите-толкоз по въпроса,стига сме пълнили темата със спам Wink
Вярно,че от един пост се раздвиже доста темата но няма лошо Wink И без това напоследък беше пълно мъртвило форума-нека малко се раздвижат нещата biggrin

П.П. Между другото това е един от малкото спорове който се води в рамките на нормалното,без обиди и заплахи-така трябва да бъде-да се учим един от друг,а не да се правим на велики,"велики" хора е имало някога,сега няма Wink
 cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1218 on: October 03, 2011, 20:24:37 PM »

Така наскоро за да спра Балабан да не направи беля си разраних яко раката на металната му гривна,човека даже не реагира да се предпази,въпреки че не веднъж му казах,кучето всеки момент ще скочи.
Е нали е голямо и рошаво-трябва да му се радва всеки "любител" naughty а и ти си там,значи може да го колят и бесят-той трябва да търпи,щото ти си там biggrin
Ако не ни бяха толкова извратени законите щях да те питам защо си го спряла(при сегашната ситуация те разбирам)-нека се научи тоя смелчага,то се говори на човек дето разбира,а на "дърво" не се говори,него брадвата го оправя Wink
 cheers

П.П. Уж да не пишем повече по тоя въпрос ама не издържах blush biggrin
« Last Edit: October 03, 2011, 20:26:33 PM by DonKrasi » Logged

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Ariman
Hero Member

« Reply #1219 on: October 03, 2011, 20:31:39 PM »

Толкова много си написал, Краси, че признавам обърках се, а и аз си падам по тия по - простите неща. Ще ти отговоря само на първата част, която явно се отнася за моите постове, пак има доза неразбиране ми се струва в това, което искаме да ви обясним, не знам на какво се дължи, може би малко още трябва да влезете в нещата! Разбра се какъв тип харесвате, същевременно говорите за мнения, как всеки трябва да приеме другото, колко просто било - ние харесваме това, вие онова. Никой не може да убеди другия в правотата на нещо, което той не приема,това до болка съм го осъзнал, така че мисля повечето, се опитваме да ви изградим модел на правилното, уравновесено, вършещо работа овчарско куче. Вместо да разграничавате породите, трябва да знаете, че по своята същност те са доста близки. Няма къде да видим КО в работна среда, тъй че Даниела и тук може да НИ е изключително полезна с опита и знанията си, само трябва да четете по издълбоко думите и!
Ползвате едни думи, дето хич не ги разбирам, не ми звучи добре и няма да обръщам внимание. Тирадата от прилагателни, може би и ти я използваш като метафора, но дадох пример за Балабан на Даниела, който с изключителен интерес гледах, как се държи в съвършенно нова среда за него, от Балкана с овцете, та в студиото с всичкото стрес(камери, светлини, затворени помещения, хора, нови миризмии какво ли още не ) аз ще се шашардисам, каму ли едно куче, но той се държеше толкова хладнокръвно, не и костваше никакво усилие да го контолира, доверието м/у тях пролича. Така че пак се опитвам да ви направя нещата по - лесни, като онагледя, какво се опитвам да кажа, пък вие, за каквото искате ги ползвайте тия кучета дето имате.
« Last Edit: October 03, 2011, 20:32:41 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #1220 on: October 03, 2011, 20:42:10 PM »

Не казвам,че съм много навътре в нещата-даже напротив smile
Всеки си има вкус и разбирания и колкото и да се убеждаваме-май няма да се разберем biggrin Това,че не се съгласявам с твоето мнение съвсем не значи че не го уважавам Wink
Я кажи къде си ги гледал Дънди и Балабан?

« Last Edit: October 03, 2011, 20:46:31 PM by DonKrasi » Logged

Ariman
Hero Member

« Reply #1221 on: October 03, 2011, 21:20:44 PM »

Колкото повече научаваме, толкова и гледната ни точка и разбирания се променят, така че всички ние ще се учим от опита един на друг и дано прихванем вярното. Това с "мивката"( един от любимите ми термини в кучешката психилогия, наред с другите, които научих днес) и смеенето на целия град, ме навява на мисли за едни стари закуравели разбирания, които всъщност съсипаха доста породи ( "мечи кучета с характер все едно дявола се е вселил в тях" ? -  твърде лирично звучи това, това не е истинското куче, не мислите ли ?!).
Балабан с Даниела и Д-р Узунов, гостуваха в студиото на Нова ТВ, преди доста време в сутрения блок, където се разскваше името на кучето ни.
Апелирам всички да преминем към кавказците, ако имате нещо за казване нека е по темата, ако ли не  пак го казвайте!
« Last Edit: October 03, 2011, 21:25:23 PM by Ariman » Logged

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1222 on: October 03, 2011, 23:07:46 PM »

Даваш мнение и се изсипва дъжд от обяснения колко си смотан и колко ти е погрешно мнението! Аз пък съм напълно съгласен с Краси! Не може да имаш куче пазач и да влезе непознат да го шняви! Едно е да мисли кучето когато е само и охранява поверения му район или обект,а друго когато ти си до него,но и в двата случая,според мен не трябва да допуска контакт с непознатия!
Поздрави!

Тодоре, а ще обясниш ли, защо не можеш да имаш куче пазач и да влезе непознат да го "шняви" - ама така, аргументирано? Много ми е интересно какъв проблем възниква при "шнявенето" в присъствието на стопанина? И що да е едно мисленето на кучето когато е само, а друго когато е стопанина до него - кучето няма ли ЕДНА изградена система на реакция и съответно възприятие?
ПП Посочи моля те, къде се е изсипал "дъжда от обяснения колко си смотан".
Предварително ти благодаря,
Поздрави
Немога да имам такова куче,защото неискам! Мойто виждане е такова.... Кучето има изградена система за реакция,но като си там ще се вслуша в командата която му дадеш,ако нищо не направиш ще реагира така както си знае (поне си мисля така)  Wink Прочети ми постовете неговоря за мен,а освен това говоря малко преувеличено Wink Просто мисля,че трябва да се уважава чуждото мнение,а не на всяка цена да наложиш твоето......

p.s.Дано съм ти отговорил
Поздрави

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Светла
Sr. Member

« Reply #1223 on: October 04, 2011, 05:21:12 AM »

Здравейте всички, които заинтригува поста ми!
Наистина не очаквах такава реакция. Въпросът ми беше съвсем спонтанен, но отговорите му ме накараха да се замисля малко повече, повече за характера на едно куче.
Породата си е порода и носи своите определени характеристики. Но пък трябва ли всички екземпляри да са съвършено еднакви. При хората, разумните същества на планетата, братя и сестри са различни. Защо при животните да не е така? При хората "битието определя съзнанието". Сигурно това се отнася и за кучетата. Начинът им на живот, отношението към тях.
Ние казваме: "Погледни ме в очите и ми кажи истината!" Очите са огледало на душата...
Писах ви за невероятните очи на Белчо. За това, че мъдростта, събрана в тях ме порази... Не знам какво помнят гените на това куче, но в погледа му имаше всичко!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
rex
Hero Member

« Reply #1224 on: October 04, 2011, 06:03:28 AM »

Немога да имам такова куче,защото неискам! Мойто виждане е такова.... Кучето има изградена система за реакция,но като си там ще се вслуша в командата която му дадеш,ако нищо не направиш ще реагира така както си знае (поне си мисля така)  Wink Прочети ми постовете неговоря за мен,а освен това говоря малко преувеличено Wink Просто мисля,че трябва да се уважава чуждото мнение,а не на всяка цена да наложиш твоето......

p.s.Дано съм ти отговорил
Поздрави
Тошко, пак ще  кажа - не сме на различно мнение по един въпрос, а до голяма степен си говорим за различни неща.  smile За налагането на мнението не си прав - затова е интересно и затова е дискусия, всеки да си аргументира и защитава тезата, нали така?
Поздрави

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #1225 on: October 04, 2011, 07:36:46 AM »

Тошко, пак ще  кажа - не сме на различно мнение по един въпрос, а до голяма степен си говорим за различни неща.  smile За налагането на мнението не си прав - затова е интересно и затова е дискусия, всеки да си аргументира и защитава тезата, нали така?
Поздрави

Щом казваш,че са различни  cheers Поне всички сме на едно мнение относно мисловните процеси при кучето Wink За изкаванто на мнение:Никой не е длъжен да приеме чуждото мнение за истина,просто е нужно да го прочете и да го уважи,така се и учим Wink Колкото повече мнения,толкова повече научено  cheers

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #1226 on: October 04, 2011, 10:48:08 AM »

Светла, дано наистина е така, дано всичко което се изписа тук Ви кара да мислите! Най - малкото да не мислите по този начин:
Не разбирам нищо от тази порода и нямаше и да знам, че е кавказка овчарка, ако собственикът не ми беше казал.
и изненадващото следствие:
Ако нямах две големички нашенчета в двора си, които обичам като деца, щях за си взема и КО.
Видяхте, колко аспекти може да има отглеждането, възпитанието, съзнанието, мислите и действията на едно куче - не искам да ме разбирате погрешно или че Ви подценявам, просо пак ще каже , че колкото хора , толкова и породи за тях, не е нужно да имамте КО, може да обичате породата и без да сте притежател, а да станете такива, когато наистина сте готови!
Виждам, че и сама можете да си отговорите на въпроса и че в крайна сметка отговора Ви се съдържа в това, което питате, но ето аз ще Ви кажа, че породо принадлежността е фактор, но от куче до куче винаги има разлика, всяко животно е индивидуалност.
Наистина Ви давам, най - приятелският съвет, ако до сега не сте се занимавали с литература, мисля прозата и поезията са добри като жанрове!
« Last Edit: October 04, 2011, 10:51:51 AM by Ariman » Logged

Ariman
Hero Member

« Reply #1227 on: October 04, 2011, 12:35:24 PM »

Нека разведрим малко обстановката.

Ariman
Hero Member

« Reply #1228 on: October 05, 2011, 11:44:29 AM »

По - напред в темата, са качвани черно - бели снимки на грузински кучета, оказава се, че са сравнително голям брой и само час от тях са получили популярност из уеб пространството. Ето малко история и няколко сравнително по - неизвестни снимки.
"В средата на 70 - те години е организирана експедиция от "Клуб любителите на фауната" с подкрепата на катедра "Екология на Грузия", в различни региони на страната е изучена и документирана ситуацията с кавказкото овчарско куче - Нагази. Експедицията е оглавена от ентусиаста и кинолог Генадий Стойков. Тези няколко снимки са запазани в личната колекция на Тимур Тс(ц)агарашвили (Грузия). Повечето от докуметните от тази експедиция са унищожени в периода 91 -94 г., по време на политическите безредици."

« Last Edit: October 05, 2011, 11:45:02 AM by Ariman » Logged

Ariman
Hero Member

« Reply #1229 on: October 05, 2011, 11:47:56 AM »

Pages: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 197
  Print  

Jump to: