Като цяло Елбо май ще излезе най-добрия от кучилото на ХГ Сибур х ХГ Химера. Една отлично замислена според мен връзка, която на всичкото отгоре (и за голяма жалост) е невъзможно да бъде повторена. Поне от снимките, които съм виждал на братята му от това кучило, Елибек рязко се отличава на техния фон. Лично на мен ми се струва много пропорционален и както казва Мишо, има шанса да настигне и дядо си - ХГ Дато. А той поне в средите на хората, интересуващи се от близки до аборигенния тип КО, е голямо име.
За мен Елбо има едно много ключово предимство - не е високо куче. Не знам, но аз си мисля, че това е един от основните фактори за този добър формат и тези леки движения, които наистина трябва да се видят наживо. Трудно 80 - и нагоре см животно би било толкова компактно и с такива свободни движения.
Във връзка с горното, аз за себе си отдавна съм си направил извода, че Елбо е един от най-ценните мъжкари, които живеят в момента в Бг. И че трябва много, много да работи, защото не всеки ден такова куче е на разположение. Ако мине и теста си за потомство - това би било чудесно. И от него не може, а и не трябва да се иска нищо повече. При уговорката нали, че идеални кучета (както и хора) няма, но на доброто трябва да се гледа с добро око.

ПП На всичкото отгоре Елибек явно и хич не е фотогеничен, защото наживо наистина изглежда много по-ефектно.