Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 02, 2025, 01:15:53 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  
Author Topic: Facebook дискусия: Умишлено ли се толерират дребните кучета в МАКК  (Read 124734 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Habits
Hero Member

« Reply #30 on: May 14, 2014, 06:42:00 AM »

Както казват хората: "Щеше да е смешно, ако не беше трагично..."

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
vano
Guest
« Reply #31 on: May 14, 2014, 06:47:17 AM »

Гледам днес още един виден капацитет от същата организация се е изказал в същата насока Smiley

Plamen Ivanov ...Кои от МАКК щи коментира такъв здрав пес като там са все дребни кучетата.Ще го изкарат веднага за "кавказец" или че е кръстоска
Habits
Hero Member

« Reply #32 on: May 14, 2014, 07:10:10 AM »

Гледам днес още един виден капацитет от същата организация се е изказал в същата насока Smiley

Plamen Ivanov ...Кои от МАКК щи коментира такъв здрав пес като там са все дребни кучетата.Ще го изкарат веднага за "кавказец" или че е кръстоска

Имам една идея как да се справим с тези капацитети:
"Да ги убием с мълчание!"  cheers

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
vano
Guest
« Reply #33 on: May 14, 2014, 07:32:43 AM »

Не мисля, че е добра идея да се мълчи срещу нападки, пряко касаещи нашата дейност, защото с нашето мълчание едва ли не ние се съгласяваме че това което те казват е истина, а всички знаем че то не е така.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #34 on: May 14, 2014, 07:39:54 AM »

Понякога омръзва да си говориш със стената, повярвай ми!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #35 on: May 14, 2014, 07:49:43 AM »

Понякога омръзва да си говориш със стената, повярвай ми!
Докторе може да омръзва,но трябва според мен да се отговаря на тез "капацитети",защото много млади хора четът и може да си направят погрешни изводи и заключения...
« Last Edit: May 14, 2014, 07:50:05 AM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Nomad
Hero Member

« Reply #36 on: May 14, 2014, 08:00:39 AM »

Лично мое мнение е,че този човек-доктора,въобще не трябваше да се допуска в изложбения ринг,нищо,че кучето му е
от МАКК(жалко за самото животно).Обикаля като санитарка де що чуе,че има изложба,независимо за какви кучета е определена.
Вади им родословия и там ги кръщава както си иска,а сега вече стана и съдник на Асоциацията.
Мисля,че не се нуждаеме от такива капацитети и те трябва да си знаят гьола,а не както в Своге му послахме червен килим.
vano
Guest
« Reply #37 on: May 14, 2014, 08:23:30 AM »

Лично мое мнение е,че този човек-доктора,въобще не трябваше да се допуска в изложбения ринг,нищо,че кучето му е
от МАКК(жалко за самото животно).Обикаля като санитарка де що чуе,че има изложба,независимо за какви кучета е определена.
Вади им родословия и там ги кръщава както си иска,а сега вече стана и съдник на Асоциацията.
Мисля,че не се нуждаеме от такива капацитети и те трябва да си знаят гьола,а не както в Своге му послахме червен килим.

Принципно няма как да се спрат такива хора от изложби, защото това означава да се спрат всички кучета на не членове на МАКК от изложби, друг начин освен този не виждам. Всичко опира до някакви елементарни морални норми - не може да си взел куче от една организация, да си го развъждаш, да се фукаш с него, и в същия момент да плюеш по хората, които са го произвели - въпрос на възпитание.

Същото е и да отидеш на мероприятие на дадена организация и после да плюеш по регламента и т.н.
« Last Edit: May 14, 2014, 08:23:49 AM by vano » Logged
Nomad
Hero Member

« Reply #38 on: May 14, 2014, 08:28:46 AM »

Имам впредвит конкретно този човек.Изложбите ни не са само за членове на МАКК,но въпросния,не веднъж
е представял каракачански кучета на изложби на БОК например.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #39 on: May 14, 2014, 08:37:38 AM »

Андрей, с първата част на това което си написал съм абсолютно съгласен, но в частта с "червения килим" не мога да не взема отношение.
На изложбата в Своге, аз съдийствах и пред очите ми минаха всички кучета с подробно описание. Въпреки голямата жега която беше тогава, отделих достатъчно време на всяко едно куче, дори и на онези които бяха в ринг 2. Та именно тогава направих преценка и реших да поставя кучето, подчертавам КУЧЕТО Верен Калин, (а не неговия собственик, чиято коректност не искам да обсъждам) на първо място в класа си. Не мисля че съм постилал каквито и да е килими пред собственика, просто оцених по достоинство едно добре развито за възрастта си Каракачанско куче с изразена породност, развъждане на МАКК, сред няколко други чистопородни кучета, също развъждане на МАКК в същия клас! Това че собственика му не оценя качеството на това животно от развъдна гледна точка си е абсолютно негов проблем и го ползва за облагородяване на кучетата в БРКС.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #40 on: May 14, 2014, 08:48:46 AM »

участието на  екстериорни изложби и класирането там , едвали е от значение за самия развъден процес на дадената организация и за политиката и . Всичко останало си е предпочитание на собственика към къде и към какво да се насочи . И може би Вано подчерта кое е най важното в случая с този си пост и лично за мен то е в общи линии обобщението на тази "дискусия"  -

--- Всичко опира до някакви елементарни морални норми - не може да си взел куче от една организация, да си го развъждаш, да се фукаш с него, и в същия момент да плюеш по хората, които са го произвели - въпрос на възпитание.

Същото е и да отидеш на мероприятие на дадена организация и после да плюеш по регламента и т.н. ---

Всяка една организация у нас си има своя политика която да следва и важни точки по които да се ръководи ,едвали странични хора могат да оспорват нещо в което са само наблюдатели и нямат отношение , затова цялата тази дискусия която се е водила е малко или много излишна по много отношения .

vano
Guest
« Reply #41 on: May 14, 2014, 09:05:22 AM »

По същество дискусията си е безмислена и чиста загуба на време, но ако не се бе провела сега там в нета щеше да се мъдри една оргомна глупост:

Овчарските кучета трябва да са едри, колкото кочовете и вълците.
В противен случай не са способни да вършат достатъчно ефективно работа си - да се бият с вълците.
В планината на скоро един мой познат е намерил убит от кучетата си вълк-единак с дължина от муцуната до края на опашката 2.05 м..

И когато влезне някое нов, решил да се занимава с тези кучета и го прочете, виждайки че никой не го оспорва, ще го приеме за чиста монета и шанса да го разпространява и той ще е твърде голям. Вероятно след време ще осъзнае каква голяма глупост е написана, ако наистина иска да се развива и да стигне до същността на тези кучета, но по-голяма ще е вероятността да си го заложи като аксиома в главата и да го преповтаря наляво и надясно. Само заради това се включих в тази дискусия.
Habits
Hero Member

« Reply #42 on: May 14, 2014, 09:15:35 AM »

Би било страхотно такива хора да не се допускат до участие на изложби на МАКК, обаче в такъв случай е много вероятно да подпалим редица подобни дискусии в Интернет пространството. Кой знае какви ще ни изкарат...

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #43 on: May 14, 2014, 09:20:51 AM »

Имам една идея как да се справим с тези капацитети:
"Да ги убием с мълчание!"  cheers

С мълчание може да убиеш някой, който притежава някакъв интелект и морал. Някой, който би се засрамил от глупостите които ръси. Простака от мълчание не се бои. Мълчанието го стимулира да се чувства още по знаеш и значим.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #44 on: May 14, 2014, 09:58:30 AM »

участието на  екстериорни изложби и класирането там , едвали е от значение за самия развъден процес на дадената организация и за политиката и . Всичко останало си е предпочитание на собственика към къде и към какво да се насочи . И може би Вано подчерта кое е най важното в случая с този си пост и лично за мен то е в общи линии обобщението на тази "дискусия"  -

--- Всичко опира до някакви елементарни морални норми - не може да си взел куче от една организация, да си го развъждаш, да се фукаш с него, и в същия момент да плюеш по хората, които са го произвели - въпрос на възпитание.

Същото е и да отидеш на мероприятие на дадена организация и после да плюеш по регламента и т.н. ---

Всяка една организация у нас си има своя политика която да следва и важни точки по които да се ръководи ,едвали странични хора могат да оспорват нещо в което са само наблюдатели и нямат отношение , затова цялата тази дискусия която се е водила е малко или много излишна по много отношения .

Също не мога да се съглася с твърдението на Божко че оценките на изложбите нямат отношение към развъдния процес! Това абсолютно противоречи на развъдната стратегия тъй като именно на изложби се преценя екстериора и се поставя оценка която би била решаваща при ползване в разплод. Още повече че на изложби на съответната организация може да се види резултата от развъдната политика на дадена организация. Така че нещата са взаимо свързани.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  

Jump to: