trayko.asenov
|
 |
« Reply #60 on: January 07, 2015, 08:21:03 AM » |
|
Ей, ама си готин. Никой, никога, няма, е те така обичам. Да речем, че не четеш внимателно. Не един път подчертах качеството на работа на МАКК.
Относно развъдниците, това е чудесно. След което идва реализирането на кутретата. Гарантирано ли е? Подаряват ли се, раздават ли се и за какво съхранение на породата говорим?! (Изключвам подаряването на определени близки хора, които се грижат за стоката си)
Относно базата данни спор няма. Искрена похвала за усърдната и съвестна работа, както на управлението на МАКК, така и на грамотни членове на МАКК!
Относно членовете, знаеш ли колко члена бяха заявили идването си на последната работна среща? Нещата покрай последните изложби показват, че имаме проблем. Апатията не е решение на проблема. Стига се е търсило извинение в средата. Тук говоря за желание и работа.
Как си представям нещата, както вече казах ще споделя, когато му е времето и мястото.
Защото иначе, какво ми пречи и аз, като много други да накупя кучета къде от МАКК, къде от БОК, къде от стари овчари из България и да си направя с компания от още пет човека нова организация на КК, а извинявам се изпуснах и МОКК? Това не е ОК.
Ако приемем, че няма как да спрем това, тогава, нека рекламираме повече МАКК и нека стоим зад нея по-твърдо. Не правейки това омаловажаваме работата на всички преди нас. Едва ли искаме това?!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #61 on: January 07, 2015, 08:40:23 AM » |
|
Без да се обиждаш, поне към момента гледаш изключително тесногръдо на нещата. За радост възгледите, които имаш на този етап, могат да се реализират единствено в Северна Корея ...
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #62 on: January 07, 2015, 09:15:03 AM » |
|
Така, приемаме, че аз гледам тесногръдо. Дай да видим твоя начин на виждане.
Колко Каракачански кучета отглеждаш? По колко линии работиш? На колко изложби на МАКК доведе и показа кучетата си? Членуваш ли в организация и коя е тя?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #63 on: January 07, 2015, 09:26:06 AM » |
|
Очевадно е, че гледаш тесногръдо. Тук от седем години почти излагам начина си на виждане.  По отношение на разпита, който ми провеждаш - не отглеждам КК, съответно не работя по линии и тъй нататък. И какво от това? Лошото в случая е, че виждам нещата далеч по-трезво от тебе - големия активист и радетел (без да се обиждаш - от два петъка). 
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #64 on: January 07, 2015, 09:30:46 AM » |
|
... Относно развъдниците, това е чудесно. След което идва реализирането на кутретата. Гарантирано ли е? Подаряват ли се, раздават ли се и за какво съхранение на породата говорим?! (Изключвам подаряването на определени близки хора, които се грижат за стоката си) ...
Кой трабва да гарантира реализирането? Все си мисля че това си е право единствено на развъдчика, къде на кой, как и така нататък ще реализира произведените в развъдника кучила. Освен това все си мисля че развъдниците не са фабрики за производство на кучета, а места където се развъждат представители на дадена порода. Нали има разлика между развъждане и производство (размножаване), а може би не? А и съм останал с впечатление че е добре да се гони качество, а не количество. А за качествените кучета винаги има реализация.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #65 on: January 07, 2015, 11:11:18 AM » |
|
Радателя от два петъка, без да се обиждам, пита, как тогава знаеш какво е да имаш кутрета, които знаеш, че са ценни и да не можеш да реализираш всички тях, и да дойдат пичовете от различните организации и да ти ги плащат, а ти да се чудиш какво да правиш? Защото няма информираност и не идват хора, които ще се радват на кутретата, а хора, които ще изкарват пари от тях!
Опитал ли си да говориш с всеки развъдчик, колко пъти е имало кутрета, които отглежда до три месечна възраст и по-големи, поставя ваксини и няма клиенти, няма хора мераклии, няма хора, които да ценят кучето, което купуват, при все, че говорим за ценни кучета, с ценна кръв?
Трезво можеш да ги видиш зад екран на компютъра, на топло, но не и реално, за което парадираш през цялото време!
Относно радателя, сам разбираш, че е важна не само приказката, но и делата. Какво си направил ти за породата, за МАКК?
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #66 on: January 07, 2015, 11:21:11 AM » |
|
Относно първото много добре ти е отговорил vano. А за другото си в голяма ошибка.  Без куче не съм оставал от повече от 20 години сигурно. Включително и овчарски, така че остави таз песен любовна за топлото зад компютъра. Имам доста реална представа как се отглежда овчарско куче, сигурно доста преди да чуеш, че има такива породи. Това последното не е важно, но за твоя информация е добре да го знаеш. Винаги съм подкрепял идеята на МАКК.  За разлика от теб, който от както пишеш тук, само мрънкаш. Не прочетох едно твое мнение в темите за селекция, генетика, развъждане. Освен това, явно и не намираш за нужно да прочетеш виртуалната библиотека тук. Единствено чета как обясняваш на хора значително, ама значително по-запознати от теб с материята, от къде изгрява слънцето. Но всеки в крайна сметка сам създава представа за себе си. 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #67 on: January 07, 2015, 11:24:40 AM » |
|
... Относно развъдниците, това е чудесно. След което идва реализирането на кутретата. Гарантирано ли е? Подаряват ли се, раздават ли се и за какво съхранение на породата говорим?! (Изключвам подаряването на определени близки хора, които се грижат за стоката си) ...
Кой трабва да гарантира реализирането? Все си мисля че това си е право единствено на развъдчика, къде на кой, как и така нататък ще реализира произведените в развъдника кучила. Освен това все си мисля че развъдниците не са фабрики за производство на кучета, а места където се развъждат представители на дадена порода. Нали има разлика между развъждане и производство (размножаване), а може би не? А и съм останал с впечатление че е добре да се гони качество, а не количество. А за качествените кучета винаги има реализация. Вано, това с реализирането сам знаеш, че е така. И по-добре от мен знаеш, че понякога, при все, че се гони качеството, което неминуемо е изключително важно, кутретата трудно намират свестен стопанин. Сам разбираш какво имам впредвид. Разбира се, не говорим за размножаване, а за развъждане с цел и идея.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #68 on: January 07, 2015, 11:25:31 AM » |
|
Как подкрепяш идеята на МАКК?
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #69 on: January 07, 2015, 11:28:48 AM » |
|
Трайко, смяташ ли че имам толкова време да ти отговарям на всички детински въпроси? Ако това, което ме питаш не си го разбрал до сега, не мога да ти помогна, съжалявам.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #70 on: January 07, 2015, 11:38:03 AM » |
|
Започва да ми омръзва да коментирам ситуацията с теб. Това, нито ще промени ситуацията, нито ти ще започнеш да полагаш повече усилия, както за КК, така и за МАКК. Не видях много, освен това, че съм тесногръд и неграмотен, без да се обиждам, разбира се. Дали разбирам или не, годините и работата ми ще го докажат. Дали има нужда от подобрения, мисля, че всеки знае и вижда отговорът.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #71 on: January 07, 2015, 11:43:06 AM » |
|
Радвам се, че ти омръзна - предполагам не само аз. Като минат години и свършиш някаква работа, ще се радвам да имаш положителни резултати. До тогава ще ти викам Трайко - Ким Чен Ун-а. 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #72 on: January 07, 2015, 12:06:51 PM » |
|
Аз заставам с името си, за разлика от теб! Направили ти впетатление, че при цялата ни комуникация, от гледна точка на възпитанието ми, не си позволих да те обидя нито един път. Старай се, моля, да се придържаш към този тип на разговора!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #73 on: January 07, 2015, 12:13:15 PM » |
|
Радателя от два петъка, без да се обиждам, пита, как тогава знаеш какво е да имаш кутрета, които знаеш, че са ценни и да не можеш да реализираш всички тях, и да дойдат пичовете от различните организации и да ти ги плащат, а ти да се чудиш какво да правиш? Защото няма информираност и не идват хора, които ще се радват на кутретата, а хора, които ще изкарват пари от тях!
Опитал ли си да говориш с всеки развъдчик, колко пъти е имало кутрета, които отглежда до три месечна възраст и по-големи, поставя ваксини и няма клиенти, няма хора мераклии, няма хора, които да ценят кучето, което купуват, при все, че говорим за ценни кучета, с ценна кръв?
Трезво можеш да ги видиш зад екран на компютъра, на топло, но не и реално, за което парадираш през цялото време!
Относно радателя, сам разбираш, че е важна не само приказката, но и делата. Какво си направил ти за породата, за МАКК?
Този пост за мене ли е адресиран?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #74 on: January 07, 2015, 12:21:45 PM » |
|
Почвате да се задявате на личностна основа, което не е добре. Предлагайте приципни неща, които наистина може да бъдат обсъдени и евентуално вкарани в употреба.
|
|
|
|
|
|
|
|