aborigen
|
 |
« Reply #285 on: February 21, 2011, 18:42:01 PM » |
|
|
|
« Last Edit: February 21, 2011, 18:46:10 PM by aborigen »
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #287 on: March 13, 2011, 09:15:14 AM » |
|
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #289 on: May 04, 2011, 13:19:37 PM » |
|
http://www.focus-news.net/?id=n1520166Това се отнася за по-горния случай,месноста Лопуха е м/у с.Богутево и Чепеларе.Близо е и до нас.Скоро(като ходихме да стрижем шилетата ни)взехме тази същата Снежана Пашова на стоп до разклона на черния път за Лопуха.Баща и дългогодишен овчар скоро почина и спомена че кочовете ще ги гледа до 52-то дена(помаците тогава споменават умрелите,християните 40 дни) и ще ги колят.Да ама не,преварила ги е мечката.
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
 |
« Reply #290 on: May 05, 2011, 06:38:18 AM » |
|
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #291 on: May 05, 2011, 07:20:11 AM » |
|
Мечки има насам доста,не е като да няма,вълци по малко.И въпреки ,че живеем в такъв район жертви от стадато сме дали единствено като ни връчиха заповед да си вържем кучетата. Преди 2 дни дойдоха двама горски,някой закарал нахапана сърна при тях и казал че наше куче е свършило тая рабата на 9.04. :no:Нито момчето,което ходи с овцете е видяло,ни някой комшия.(твърдението едно от наште кучета докарало сърната в село).Да бяха казали на 9.04 ,да бяха ни повикали,та поне да знаехме кое е кучето(ако е така) и да вземем мерки,а не почти месец по късно.Сега глоба и комисия от горското и тежко им на кучетата ни :no:Интересно как ще се докаже ,че нашите кучета са виновни ,но както се знае властимащите все са в правото си.
Една от причините да дадем младия Чакър е ,че се опитваше да гони сърни.Едно като тръгне тръгват всички ..
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #292 on: May 05, 2011, 08:39:05 AM » |
|
Тези горски да вземат да се хванат за палците и да заемат специфична стойка вместо да се ерчат. По малоумна теза скоро не бях чел. Ако посмеят да напишат акт той е противозаконен и не само ще падне в съда но може и спокойно да ги осъдите за тормоз.
Овчарското куче няма скоростта на бягане на хрътка или продължителността на гонене на гонче за да настигне и хване сърна. Цялата история е скалъпена от всякъде.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #293 on: May 05, 2011, 08:46:10 AM » |
|
Знаем,че е скалъпена.Но това не е всичко.  Оказа се че по някакъв нов закон за лова в дивечовъдните обекти нямаме право да пасем домашни животни  От скоро селските ни ливади попадали в такъв обект.Забранено ни е кози да ходят с овцете,унищожавали гората. По голям абсурд скоро да сте чували?
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #294 on: May 05, 2011, 08:50:29 AM » |
|
В днешно време целта е да ни стъпчат и свършат. Скоро имахме сбирка,всички са мачкани,санкционирани и пречат. :no:На кого?На всички май. Ако почна да пиша с какво се сблъскват днешните животновъди в Родопите денят ще ми е къс 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #295 on: May 05, 2011, 09:04:42 AM » |
|
Често се разчита че обикновенните хора няма да проверят дали има подобни поправки в закон и какво точно пише в тях. И това дава поле за свободни интерпретации. Ами то огромна част от територията на страната е обозначена като ловна, но това не значи, че трябва да е забранена за други дейности. Още повече, че в ловната територия на дадена дружинка влизат частни и общински имоти, които имат и различни стопански предназначения включително и пасища. Та като как на пасище ще забраниш паша?!?! Друг въпрос е ако някой баровец е решил да си загради ловно стопанство. Имаше такъв случай и в кресненско. Мераклии искаха да заградят територия до границите на НП Пирин, през която са единствените традициони пътеки през които домашните животни се качват и слизат от/на лятна високопланинска паша. След протести на местните хора общината не отдаде исканата територия за лов.стопанство.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
milkojor
|
 |
« Reply #296 on: May 05, 2011, 09:20:06 AM » |
|
още една безумна история,ама то в нашата държава видят ли кадърен човек и гледат да го спъват постоянно
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #297 on: May 05, 2011, 09:22:20 AM » |
|
Е аз казах да кажат къде точно е променен закона,коя точка или алинея,която ще ми забрани да паса овцете в собствените ми ливади или такива,чиито собственици са ми дали да изпасвам..Чакам да ми кажат.Казах ,че ще викна медии,телевизии и няма да се откажа.Акт също,като го напишат нито ще го подпишем,нито ще го платим.Не мисля че е редно след месец да идват и да ми кажат ,че кучетатата еди какво си....То по тая логика и за преди 5 години могат да глобяват,че някой казал еди какво си. Бяло куче с черна глава било,че ние имаме 2 такива,питам кажете кое е точно или сега ще кажете че са и двете,пък твърдяхте че е едно.Сам вълк сърна не може да хване,въпреки че от това зависи в голяма степен живото му,та само куче  Да му писне на чжовек от простотии и тормоз. Козите.....ееееййй забравихме си корените,традициите ,всичко.Няма стара снимка,няма стара книга където става въпрос за овчарство в Родопите и там да няма кози,пръчове и еркичи,накичени с чанове.Имало хиляди стада,сега макар ,че се броят на пръсти,унищожили гората. 
|
|
|
|
|
|
|
Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #298 on: June 14, 2011, 14:31:18 PM » |
|
|
|
« Last Edit: June 14, 2011, 14:32:15 PM by Xaramiata »
|
|
|
|
|
sensation
Jr. Member

|
 |
« Reply #299 on: June 28, 2011, 06:19:31 AM » |
|
Често се разчита че обикновенните хора няма да проверят дали има подобни поправки в закон и какво точно пише в тях. И това дава поле за свободни интерпретации. Ами то огромна част от територията на страната е обозначена като ловна, но това не значи, че трябва да е забранена за други дейности. Още повече, че в ловната територия на дадена дружинка влизат частни и общински имоти, които имат и различни стопански предназначения включително и пасища. Та като как на пасище ще забраниш паша?!?! Друг въпрос е ако някой баровец е решил да си загради ловно стопанство. Имаше такъв случай и в кресненско. Мераклии искаха да заградят територия до границите на НП Пирин, през която са единствените традициони пътеки през които домашните животни се качват и слизат от/на лятна високопланинска паша. След протести на местните хора общината не отдаде исканата територия за лов.стопанство.
По голямата територия на страната е ловна ,защо? Защото всички богаташчета и оправляващи са ловци ,как няма да заградят НП Пирин ще го заградят и него и всичко което им хареса ще заградят . Искам да попитам дали има някакъв закон, който ограничава отглеждане до определена бройка ,така както при кучетата за населените места , мисля за кучетата е вкаран вече закона за бройка на кучета в къща. Каквото и закаквото и да си говорим ,нещата са от зле на по-зле.
|
|
|
|
|
|
|
|