Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 09, 2025, 13:13:23 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 35
  Print  
Author Topic: Хищниците, стадото и КК  (Read 436884 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #105 on: December 01, 2009, 14:32:11 PM »

Търсили сме и преи загубени овце с кучета(чобански)и то успешно.Кучетата са свикнали да са с овцете,като ги пуснеш в твоята компания без овце не им средата-ще си търсят овце.Пък  кучетата е лесно да ги намерим после,не е трудно да ги накараш да лаят или дайдат и после пак да идат.Нали чобанско куче изпълнява команди на чобанина ,а за тези неща има.
Пътищата ги пресичахме,високото и билата проверихме(овца нагоре извървя).Северните склонове не ги пасат ,топло е но там сланата почти не се топи.Води и дерета няма много,ама останалите стада ги ползват,та дири бол.
Сега ноща е почти най дълга,деня е къс и пасат цял ден, голото там е много а никъде не се виждат.

Лешояди тук няма,само гаргите са ориентир.Изядените от мечката по гаргите ги намерихме.

Овчаря......и той е една шматка.Викам му оня ден-А бре що още на другия ден не търси живите,ми цял ден оплакваш умрелите.Те тъй и тъй са ти заминали.Но той .....дай му да се оплаква.
petko
Hero Member

« Reply #106 on: December 01, 2009, 15:21:33 PM »

Пътищата ги пресичахме,високото и билата проверихме(овца нагоре извървя)
ne presichaite putishtata vyrvete po tiah tam nai lesno she im hvanete diriata ,na visokoto stoite i se oglejdaite s ideiata da izniknat otniakude ,a ne da se kachish i da slezesh .neznam kak vi e terena ma ako vmesto mnogo hora da obikaliate po dobre zastanete po visokite mesta taka ti ot tvoia bair vijdash otsreshtnite i obratnoto

pomiari ako ima iz raiona vijte dali sa naideni  ,hodiat da murshuvat

pp uspeh s kuchetata ,moite mi pomagat na dryg princip ,laiat i men otdaleche 
« Last Edit: December 01, 2009, 15:23:39 PM by petko » Logged

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
aborigen
Sr. Member

« Reply #107 on: December 03, 2009, 18:07:33 PM »

Едно зъбче на вълк. confused
STARTER
Hero Member

« Reply #108 on: December 10, 2009, 14:59:28 PM »

Шиле пострадало от нападение на вълк.

Хищника откъсва парче кожа и плът зад предния ляв крак. Големината на нараняването е колкото длан и половина разтворени. Кожата липсва и някой от органите прозират през тънка ципа.
Лечението протича по следния начин: Стопанина омесва тесто от брашно и свинска мас и след дезинфекциране с антибиотична паста, налага раната с получената кора и превързва. След свалянето на превръзката третира раната с антибиотичен спрей.

Снимката са около месец след нападението, животното се възстановява успешно.

adrianmarinov
Full Member

« Reply #109 on: December 10, 2009, 18:04:01 PM »

Иво това шиле как се е оттървало от кумчо-вълчо? Кучетата ли са го спасили?
Mad Max
Hero Member

« Reply #110 on: December 10, 2009, 19:58:34 PM »

И това е от вълци..

adrianmarinov
Full Member

« Reply #111 on: December 11, 2009, 09:15:43 AM »

Грозна картина  no
adrianmarinov
Full Member

« Reply #112 on: December 11, 2009, 09:16:02 AM »

А тези кучетата ги оттърваха.

adrianmarinov
Full Member

« Reply #113 on: December 11, 2009, 09:21:13 AM »

no
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #114 on: December 11, 2009, 09:26:00 AM »

При овцете и говедата по принцип такива рани заздравяват без проблем, стига да не е засегнат основен кръвоносен съд или да не е отворена коремната или гръдната кухина. Гранулин му е майката!
При еднокопитните обаче не е така! Много трудно заздравяват такива разкъсни рани с много джобове!
stoil_dinev
Newbie
*

« Reply #115 on: December 12, 2009, 07:47:30 AM »

Шиле пострадало от нападение на вълк.

Хищника откъсва парче кожа и плът зад предния ляв крак. Големината на нараняването е колкото длан и половина разтворени. Кожата липсва и някой от органите прозират през тънка ципа.
Лечението протича по следния начин: Стопанина омесва тесто от брашно и свинска мас и след дезинфекциране с антибиотична паста, налага раната с получената кора и превързва. След свалянето на превръзката третира раната с антибиотичен спрей.

Снимката са около месец след нападението, животното се възстановява успешно.

Мястото е много специфично(шибано),как точно го превързваш там eek
« Last Edit: December 12, 2009, 07:50:30 AM by stoil_dinev » Logged

"- Ами кучета?
- Само Каракачан стига! Те другите няма и да посмеят - тяхна работа ли е вълк да гонят!"
petko
Hero Member

« Reply #116 on: December 12, 2009, 14:49:24 PM »

notworthy perfektna snimka mad .e po tva se poznava koi e baral kucheta ili vylci .na snimkata se vijda tochnite mesta za koito zahapvat .bih dobavil i testisite respektovno vimeto i opashkata dvete mesta ot koito vulkut atakuva sa otzad mejdukrakat se opitva da vleze za da ne moje da go rita i zahpva po butovete opashkata i testisite i drugoto e tva tochno pred prednia krak ,ako opitate i vie she razberete che tam e nai bezopasno i shtevremeno kojata tynka ima i udobni mesta da go zahape .jivotnite ritat nazad niama kak da go ritne ako e govedo(puk imagare) ne moje da stigne s glavat do tam respektivno rogata i ako shte bik ton da e ili she mu izturi chervata ili prosto she go izchaka sam da legne ot kruvozaguba i iztoshtenie 

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #117 on: December 17, 2009, 17:37:42 PM »

И Марко ли го е отнесъл?Ама че работа ми не ги ли е страх негодниците да ги неритне?Направо ми става гузно че вълците са едни от любимите ми животни,така де чак пък любими но като дива животинка им симпатизирам поне като си стоят в гората иначе е кофти no

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
petko
Hero Member

« Reply #118 on: December 18, 2009, 14:58:23 PM »

И Марко ли го е отнесъл?Ама че работа ми не ги ли е страх негодниците да ги неритне?Направо ми става гузно че вълците са едни от любимите ми животни,така де чак пък любими но като дива животинка им симпатизирам поне като си стоят в гората иначе е кофти no
i zashto da ti e guzno be  lol  shtot sa tolkoz "loshi"? na men puk sa mi omrazni ,ne liubimi .no i vuzhititelni ,ako mojeshe i da im se vuzhishtavam za chujda smetka oshte po dobre

obesniavah shto ne gi e strah da gi ritne,ili po tochno shto ne moje

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #119 on: December 18, 2009, 17:05:12 PM »

Не бях видял обяснението

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 35
  Print  

Jump to: