Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 09, 2025, 13:50:20 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11
  Print  
Author Topic: Случки от чобанския живот  (Read 193729 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #120 on: February 03, 2011, 13:55:13 PM »

А иначе,DonKrasi,брой ме за четата!  cheers lol Wink

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #121 on: February 03, 2011, 13:58:37 PM »

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ МЕРАКЛИИ

Организирам бунт kewlpics lol_sign rockon stupid offtopic dots oops spam beta ban
Набирам чета от съмишленици-мераклии които искат повече внимание,с цел удовлетворяване на нуждите им от знания.

ЦЕЛИ на бунта са: Да бъде постигнато по-редовното включване във форума на титулярите на развъдници и на по-запознатите с КК и дейността на МАКК.Да бъдат давани отговори на всички въпроси,без изключение.Да бъдат публикувани редовно снимки на кучета от развъдниците,техните малки и информация за линии,наследници,как се развиват и т.н.Да се появят нови истории от"чобанския живот",каквито знаем че има,читателския интерес е голям и не бива да бъде разочарован повече.

При неизпълнение на исканията ни ще обявим гражданско(форумско) неподчинение и гладна стачка.

Всички които са съгласни с целите на бунта моля да го подкрепят като се разпишат под поста.

lol_sign lol_sign lol_sign kewlpics kewlpics rockon rockon lol_sign lol_sign lol_sign

с теб сме DonKrasi cheers cheers cheers

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #122 on: February 03, 2011, 16:19:09 PM »

Така,така  cheers
Знаех си,че мога да разчитам на вас notworthy
Събрахме се ръководството-комитета по преговорите,остава да наберем още членове.

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
ТИТО
Hero Member

« Reply #123 on: February 03, 2011, 19:05:01 PM »

Да ви отговоря ли по Гербаджийски на мераците за стачки? biggrin

DonKrasi , и останалите членове на новосформираната РЗС-КК партия  да запитам нещичко аз между другото ....
    Колко от вас са заети с овце,крави,кози,коне и т.н подобни индивиди от тази група?
Или по по друг начин да ви кажа..ПОчвате да обикаляте по оборите и да помагате на стопаните с работата  и да ги заместите ,че те да отидат да починат малко,да поснимат да си подредят документацията,да сортират снимките или изобщо да ги открият от бардака и куп други неща и повярвайте другари форума ще гръмне от снимки и инфо за кучета и истории и незнам още какво...
  И друго има..
 Не мислите ли че за една голяма част от стопани на КК не представлява интерес толкова да го снимат колкото да му се радват на кучето...

Едно предложение...Можете да дадете вашия дял за породата като тръгнете спокойно по всички райони на БГ и снимате всички кучета и опишете и след това да публикувате материалите...Но си носете и доста ракия ,че стокар без такава не сяда на маса.А пък като я има мохабетите за животните става три дни и нощи

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #124 on: February 03, 2011, 19:31:07 PM »

Виж сега Тито,това за заетостта покрай стоката ми е известно и в нас имаше стока.Но съгласи се,че далеч не всички дето имат кучета имат и стока.Пък и да имат няма да спят при нея я.Тук изключваме случаите покрай агнилни кампании и други подобни ангажименти,които налагат присъствието на стопанина.Все някога ще намалее работата и ще има поне малко свободно време-било зимата или лятото,колкото и да е зает човек все един път в годината ще има възможност да пише.Ти си идеалния пример.Обяснявам:имаш стока и работа доста то се вижда и от снимките ти,но ето,че намираш време чат-пат та се включваш,за което имаш адмирации но има хора дето ни стока ни нищо нямат и пак не се включват(не визирам никой конкретно). Та това е мисълта ми-все 5-6 минути ще се намерят,ако не днес-то утре или след седмица но ще има.
Колкото до обикалянето ако имах възможност да не съм чакал покана от никой-и при теб да съм дошъл и при д-р Вучков,във Влахи да съм цъфнал,при Дънди,Вулкан,Розата и навсякъде където съм чул за кучета и стока.Тогава сигорно да са ми спрели достъпа до сайта,че съм го залял със снимки biggrin Ако след време ми се отдаде такава възможност не се и съмнявай че ще я свърша тая,а ти ще си един от първите упарени от моето невинно нахалство :naughty:съмнява ме,че няма да ме изтърпиш дълго lol стане ли въпрос за стока и разкази мога дълго да седя и слушам,а и ракия ще си нося достатъчно smile

П.П. Не сме партия,а дружина свободна от всякакви политически ангажименти,бореща се за информационно благополучие на "болни"мераклии-да си получат "лекарството".
« Last Edit: February 03, 2011, 19:35:47 PM by DonKrasi » Logged

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Ariman
Hero Member

« Reply #125 on: February 03, 2011, 20:32:35 PM »

Като чета какво пишете, момчета във връзка с мерака,все сещам  за Хайтов : " Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш " и само бих добавил "Щото и жив да си – нямаш ли си го мерака, си мъртъв!".

"болни"мераклии-да си получат "лекарството".
Истински ми хареса това Краси,жив и здрав бъдеш! cheers

ТИТО на теб мога да кажа съвсем приятелски ,че си от малцината щастливци,които имат възможност да "работят" това, което искат,ако вобще може да се нарече работа,защото бюлюка, кучетата, хората,историите... - това е друго тесто,дефицит вече,(а  сега като изляза на билото - тишина, а не беше така..)Признай,че по - сладка умора от тази,след цял ден покрай стоката няма, така че не съди хората остро,това е тяхното спасение...
« Last Edit: February 03, 2011, 20:33:16 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #126 on: February 03, 2011, 20:35:32 PM »

Напълно съм съгласен с Краси,все 5 минути ще се намерят............
А инак Росен добре знае,че съм досаден и снимки правя,но найстина инфото за линийте изостава доста(и не само за тях)............ Идеята на форума,според мен е да информира и да запалва повече хора по КК,нали? Без достатъчно информация феновете негодуват Wink

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #127 on: February 03, 2011, 20:42:22 PM »

малцината щастливци,които имат възможност да "работят" това, което искат,ако вобще може да се нарече работа
На мен пък това ми хареса Аримане cheers предполагам и ти се присъединяваш към начинанието ни?

Идеята на форума,според мен е да информира и да запалва повече хора по КК,нали? Без достатъчно информация феновете негодуват

И аз това казвам Wink cheers

Ariman
Hero Member

« Reply #128 on: February 03, 2011, 20:56:44 PM »

Щом пишеме тука,пазиме искрата...

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #129 on: February 04, 2011, 11:25:24 AM »

Никой не е казал,че само ще си стоим пред компютрите и ще молим за снимки и информация,няма такова нещо.Чакам малко да се поосвободя от ежедневните задачи,лекции,семейни проблеми,работа и съм обещал,че ще отида първо до два района (и два развъдника) първото място на което ще отида е развъдник Шибил(лично съм обещал и пролет-лято съм там). Там изниква един въпрос,който ще задам към МАКК,но когато събера снимков материал.  smile
Желаещите ще дойдат с мен и ще е познавателна и интересна разходка из различни линии каракачански кучета.

Леонардо да Винчи
ТИТО
Hero Member

« Reply #130 on: February 04, 2011, 15:05:56 PM »

Не съдя хората бе съпартийциииии...
Съгласих се с вас но и вие трябва да се съгласите че не всички трябва да са като вас.Не всички виждат смисъл в форума и снимки -и да ви кажа от една страна за хубаво...Нямам нито един колега досега с който да не съм говорил и да не сравнява форума с заразна болест я грип я временен вирус а за някои хронична болест,за други лек срещу комплексарщината и т.н. То форумите  и малко хубави кучета направиха лоши и мелези. В повечето случай са скарали хората отколкото да ги съберат.
 Аз по-скоро виждам повече смисъл в полевата работа но разбирасе това е мое мнение. Тоест повече да се набляга върху кучетата и развъдната дейност отколкото снимките . И затова съм много за изложбите -защото за мен там е мястото където всеки може да покаже какво е постигнал с труда си. Снимките понякога могат да излъжат и не само понякога а друго си е на живо..

Знам че форума в определени насоки е полезен за КК но форума не е КК. НЯкои хора именно в последно време си мислят вече ,че КК се ражда едва ли не от компа...Е не море -ако ставаше така а?

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #131 on: February 04, 2011, 16:23:55 PM »

Ааа виж какво,да не се отклоняваме излишно,мисля,че щом сте го създали тоя форум трябва и да си го поддържате.Съмишленици се печелят първо във форума,не всеки знае къде има кучета и не всеки е близко до кошари та да разучи.Докато тук е мястото да се представят тия нища и след това да се търси и контакт на живо.Или мислиш,че преди да разбера за форума съм знаел нещо за МАКК?Въобще и не бях чувал ни за МАКК ни за някой друг.Колкото до болестта мисля,че фейсбука е болест,не форума.До сега не съм чул никой да говори толкова за форуми колкото да плямпат за фейсбуци,и в телефони и във всичко има достъп до фейсбук,така че не съм съгласен с теб.Ако човек се пристрасти-виновен си е той,защото го е допуснал,не нещото към което се е пристрастил.Относно съгласието ясно казах,че съм съгласен с липсата на време и със смисъла,който всеки сам за себе си влага във форума,но си има и известни отговорности.След като си се регистрирал като развъдник и си към еди коя си организация/асоциация трябва да се представиш,да покажеш какво вършиш и периодично да взимаш участие било в нета било на изложба.Иначе какво я вълнува аудиторията,че някой си има развъдник ако не си покаже кучетата?Ми жив и здрав ама интереса се насочва към тия дето го правят.А,че са се изпокарали много хора във нета-това говори за умствения им багаж,за завист,лакомия и неспособност да си разрешат проблемите по друг начин,освен със караници и обиди и то публично,че да им гледат сеира всички хора.
Както и да е,прекалено задълбаваме в излишни дискусии и се отклоняваме от същината на въпроса.Не искаме нищо,което да не е редно да се прави и за което вече да няма открита тема.Щом преди е можело да се взема участие значи пак ще може.Нито сме опрели на някой нож нито нищо,просто искаме да се взима участие когато има възможност,а не да чакаме с месеци за неща отнемащи минути.
Поздрави.

Pagan_fire
Hero Member

« Reply #132 on: February 04, 2011, 17:54:15 PM »

Не мисля,че трябва да има спор по темата,мерака ни не е за днес или утре,разбира се,че нещата които се правят,трябва да се показват,рекламата е важно нещо,ето,ние се учим,искаме да попиваме знания,както казах,обещал съм на хората да ида да видя,ще снимам и ще покажа тук(което ми позволят) нищо лошо няма в това,мерак-да и то голям,така се започва,търсиш,четеш,ходиш,разпитваш,до сега никой не ми е отказал съдействие.Ние не сме "форумци" в лошия смисъл(седейки по цял ден,да дразним този-онзи) според мен така се започва и никак не е лошо.Не сме се отказали от изложбите,напротив,разбира се,че практиката е най-важна,но ръка за ръка с теорията.
Пример:разглеждаш снимките на развъдник "Някой си" хареса ти кучетата или някое точно определено,отидеш на изложба,познаеш го и му се радваш,после следиш поколението,това е нашия мерак,лошо няма,не съм седнал да вредя на някой.Хубаво е на онагледяваш работата си.
Ето сега има малко разминаване с някои линии,едни са приети,други не са,ще ходя да видя на място,оплакват се хора,които държат развъдник,видях в нета кучетата им,харесаха ми,ще отида да видя какво предлагат.

Леонардо да Винчи
ТИТО
Hero Member

« Reply #133 on: February 04, 2011, 20:20:09 PM »

След като си се регистрирал като развъдник и си към еди коя си организация/асоциация трябва да се представиш,да покажеш какво вършиш и периодично да взимаш участие било в нета било на изложба.Иначе какво я вълнува аудиторията,че някой си има развъдник ако не си покаже кучетата?

ЗА повечето неща сте прави но и аз не съм съгласен с по-горе написаното..Даже ако трябва да бъда откровен ме антистимулира като развъдник. Това което пишеш ми звучи като червения строй.
 Активноста в форума се определя от желанието на човека в случая.Никой  не може д абъде задължен  да се представя ,публикува снимки и т.н. В случая мен МАКК може да ме задължи в развъждането по устава на МАКК, отчетността ми но самата визия на р-ка и кучетата ,снимки и т.н. а сори де...Самата дума /трябва/ ми звучи като задължение.В случая който обсъждаме явно имаме различни мнения но да не отводняваме темата.
   Понякога се изразявам остро за което се извинявам.Иначе съм ЗА, да има повече снимков материал но наистина не всеки може. Със сигурност има хора които искат да публикуват но не могат.БИло заради техническа неграмотност а пък от къде да знае човек може и фотоапарати да нямат. Затова пък има други като Тодор които помагат в такива случаи.Ами не мога да снимам.ДАже ако някой дойде да снима моите кучета аз ще почерпя а не той. Тодор ми е обещал още да снима а да видим кога?
поздрави на всички
« Last Edit: February 04, 2011, 20:22:47 PM by ТИТО » Logged

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #134 on: February 04, 2011, 20:52:30 PM »

Явно не съм се изразил добре,под "трябва" имам предвид,че е "препоръчително" да се направи,но в никакъв случай не и задължително,никого не можеш да задължиш,а и не бива.Но ако не го направи губи само той.
Иначе излиза,че като цяло сме на едно мнение,което ме радва cheers

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11
  Print  

Jump to: