Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 14, 2025, 22:31:21 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 44
  Print  
Author Topic: Развъдник "Бреста" - фотопредставяне.  (Read 328663 times)
0 Members and 16 Guests are viewing this topic.
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #390 on: April 24, 2013, 08:19:43 AM »

Буба една работна кучка със страхотен характер
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #391 on: April 25, 2013, 09:30:51 AM »

1г.4м.
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #392 on: April 25, 2013, 18:41:13 PM »

Тая кучка ми остана от връзката Барон х Гизда КараКитан. Не че аз съм я оставил но изобщо не съжалявам за това. Страхотен характер страхотни работни качества.Кръвта на вода не става. За пореден път се убеждавам че изтришокът има цена и то голяма.
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #393 on: April 25, 2013, 18:59:03 PM »

Има една много стара българска поговорка- Че стане куче ама сака рана.
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #394 on: April 28, 2013, 17:37:29 PM »

Искам да попитам само Шаро Пепеляновия с ПЗФ ли е, защото мисля че е и с обратна захапка? А пък за работните му качества нямам думи!
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #395 on: April 28, 2013, 17:39:49 PM »

а това куче скоро няма да го видите на изложбения ринг
pitbul
Sr. Member

« Reply #396 on: April 28, 2013, 19:26:44 PM »

а това куче скоро няма да го видите на изложбения ринг
защо бе Драго,не го харесваш ли lol lol lol
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #397 on: April 28, 2013, 19:47:33 PM »

Не че не го харесвам това е моят идол за каракачанско куче а някой ако може да ми покаже едно от старите български кучета с ПЗФ нека го покаже.Ама да има и работни качества. Не виждате ли че с тия глупости не можеме да изкараме най ценните кучета да им се радват хората. Защото на изложбата не видях куче като Барон и Барут.
pitbul
Sr. Member

« Reply #398 on: April 28, 2013, 19:55:54 PM »

Не че не го харесвам това е моят идол за каракачанско куче а някой ако може да ми покаже едно от старите български кучета с ПЗФ нека го покаже.Ама да има и работни качества. Не виждате ли че с тия глупости не можеме да изкараме най ценните кучета да им се радват хората. Защото на изложбата не видях куче като Барон и Барут.
ама ти от съдийството ли не си доволен,недей така не се отказваи лесно.поздрави
gragomirstoikov
Sr. Member

« Reply #399 on: April 28, 2013, 20:32:39 PM »

cheers
Гроздан
Jr. Member
**

« Reply #400 on: April 29, 2013, 05:27:02 AM »

Нашето гардже си е най хубаво. naughty
vano
Guest
« Reply #401 on: April 29, 2013, 05:52:59 AM »

Според мен кучетата на една изложба се показват не само заради съдиите, а най-вече заради публиката. Да, мнението на съдията е важно от развъдна гледна точка, но мнението на хората прави едно куче да се помни още много години след като го няма вече.
Гроздан
Jr. Member
**

« Reply #402 on: April 29, 2013, 08:21:23 AM »

Вано дано все повече хора мислят като теб. notworthy
Ariman
Hero Member

« Reply #403 on: April 29, 2013, 08:32:44 AM »

При кучетата, както и при хората - няма незаменими(но има такива, които трябва да бъдат заменени веднага) хубави кучета са се раждали и преди, надяваме се още по - хубави да се раждат и в бъдеще!
И за да не се повтарям, без абсолютно никакви лоши чувства, ще използвам думите на SIMBEN, казани преди време, които мен ако питате, трябва да се явяват за Вас обеца на ухото - да се става и ляга с истината!

Нищо лично не влагам към колегата дори напротив, но тук очевидно става дума за недопустима липса на четвърти премолар, от едната страна, от другата не знам. В сериозното развъждане това е елиминиращ от разплод дефект.
Ако човек оттук нататък реши на своя глава да прави нещо с това куче, думи като инбридинг, близко родство, кръвосмешение трябва да бъдат изличени от речника. Не знам защо, но никой не държи и не се съобразява с това. Кучетата ли свършиха, какво ли.....
Подобна развъдна слепота рано или късно води до породна слепота и един ден в стандарта ще се запише, че при тези кучета се допускат по 4 - 5 или 8 липси, това просто е абсурд. Ето така се стеснява развъдната база, която и без друго е в критичен минимум.

..и държа да отбележа, това са важни и сериозни неща, тук няма обиди и обидени.   

vano e абсолютно прав - една е развъдната гледна точка, друго е мнението на хората(включително и лаиците) най - хубавото е, когато тези два пункта съвпаднат, но когато не съвпадат само Ваш е избора коя аудитория искате да спечелите!
Останете с добри чувства! Поздрави!
« Last Edit: April 29, 2013, 08:39:14 AM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #404 on: April 29, 2013, 22:25:51 PM »

В отговор на горното бих отвърнал с един цитат от Робърт Опенхеймер:
"Don't breed from mediocrities; the absence of a fault does not in any way signify the presence of its corresponding virtue."

превод: "Не развъждайте безличност. Отсъствието на недостатъци във всеки случай не означава наличие на съответни изключителни качества."
 Wink

Иначе казано преди да се взрете в детайла, погледнете цялата картина. Чрез цялостен поглед ще може да добиете реална представа за обекта, да прецените качества и недостатъци и съответно да действате адекватно. Това важи както за популацията на порода, така и за представители на линия, а и за отделния индивид. Тръгвайте от общото към частното. Разглеждайте копчето като важна част за закопчаването на балтона, НО не и като по важно от самия балтон. Щото балтона и без едно копче става за обличане, но копчето само за себе си няма да ви е от полза.

p.s. Ariman, не споделям тезата относно незаменимостта. И при хората и при кучетата има незаменими. Индивидите творят историята. Незаменими са защото всеки индивид е плод на уникална генна комбинация. Уникална- демек няма повторение. Дори и да клонирате генетично екземпляр вие няма да можете на 100% да повторите средата и етапите му на развитие за да получите 100% копие на първоизточника. Така че радвайте се на уникалните животни до които имате достъп и никога не забравяйте, че времето ви с тях е силно ограничено.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 44
  Print  

Jump to: