При кучетата, както и при хората - няма незаменими(но има такива, които трябва да бъдат заменени веднага) хубави кучета са се раждали и преди, надяваме се още по - хубави да се раждат и в бъдеще!
И за да не се повтарям, без абсолютно никакви лоши чувства, ще използвам думите на SIMBEN, казани преди време, които мен ако питате, трябва да се явяват за Вас обеца на ухото - да се става и ляга с истината!
Нищо лично не влагам към колегата дори напротив, но тук очевидно става дума за недопустима липса на четвърти премолар, от едната страна, от другата не знам. В сериозното развъждане това е елиминиращ от разплод дефект.
Ако човек оттук нататък реши на своя глава да прави нещо с това куче, думи като инбридинг, близко родство, кръвосмешение трябва да бъдат изличени от речника. Не знам защо, но никой не държи и не се съобразява с това. Кучетата ли свършиха, какво ли.....
Подобна развъдна слепота рано или късно води до породна слепота и един ден в стандарта ще се запише, че при тези кучета се допускат по 4 - 5 или 8 липси, това просто е абсурд. Ето така се стеснява развъдната база, която и без друго е в критичен минимум.
..и държа да отбележа, това са важни и сериозни неща, тук няма обиди и обидени.
vano e абсолютно прав - една е развъдната гледна точка, друго е мнението на хората(включително и лаиците) най - хубавото е, когато тези два пункта съвпаднат, но когато не съвпадат само Ваш е избора коя аудитория искате да спечелите!
Останете с добри чувства! Поздрави!