Тъй ли? Какъв?
незнам ,само знам ,че има

,шината е материал (няква си стомана ) но ако просто я изрежеш с флекса и заточиш нестава ,има едно момче де грам не е ковач ама е мераклия да си прави такива работи ,един път един го бъзикал за ножа му (правен ) ,че бил грозен,поискал неговия да види ,купен (фабричен или ръчна изработка незнам)ловен нож ,като го тряснал с неговия му го счупил

,от тогава не се бъзикат с него
духалото е като турбото на колата вкарва въздух(а с него и кислород нужен за горенето) ,ако имаш и хубаво гориво можеш да вдигнеш високи температури де не стават като си мушнеш ножа в барбекюто,а цвета не нищо повече от тепература на метала ,сега има лазерни термометри много по точни са
пп абе незнам кво прави онзи ама накрая не топка целия нож а само режещата част ако ножа се нагрее до еди каква си температура се отвръща предполагам тоест не е толкоз твърд и съответно крехък ,ама режещата част понеже я потапя е твърда така има твърда режеща част и не толкова крехка в останалата част на ножа ,после за да не разкали го точи с камъни за да не вдига голяма температура
пп 2 преди време един манго ми "пробута " една малка прадвичка ,незнам как го направи ама съсяка винкел с нея без да и има нещо осбенно даде ми я за два лева беше ми шансов инструмент и пак так си отиде при манго с колата за скрап