Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 02, 2025, 10:30:24 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Print  
Author Topic: Facebook дискусия: Умишлено ли се толерират дребните кучета в МАКК  (Read 124776 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #60 on: May 14, 2014, 13:48:37 PM »

Наистина дискусиите са полезни за тези, които се запалват по породата! За мен в началото беше пълна каша, говоря за есента, когато реших да си взема каракачанското куче.
    Първо беше кошмар докато разбера как точно се казва българската порода овчарско куче
    Второ беше ужас да гледам из продавалник и др. Кучета за по 100 лв, които на нищо не приличаха, нито те, нито родителите им!
    Трето бях много щастлив да открия МАКК и кучетата, които тази, а не някоя друга организация развъжда!

Но наистина щеше да е по-лесно, ако имаше яснота от самото начало, разказвам това, като човек, който не се е интересувал нито от МАКК, нито от БОК, нито от МОКК.

Истината е тази, че безгрешни хора и животни няма, но на фона на всичко, което имаме, МАКК е идеята и стратегията, която заслужава и време, и средства и мерак!

Всички останали специалисти трябва да бъдат завирани на мястото им, защото мамят и заблуждават хората! А това е недопустимо и неморално! Въобще не ми се засяга темата с възпитанието! Такива хора трябва да занимават с нещо друго! Да не коментираме г-н Иванов Пламен, щото е под санитарният минимум! Ако някой иска да събира и гради с другите-да го прави без користни цели, ако не иска да хваща къра!

Друга мисъл е популяризиране на породата и нейната реклама! Полезно е за всички ни, ако щете и като народ, да се купуват и отглеждат истински кучета! Трябва да се набива в очите на хората истината и да не се чудят истинското чобанско куче, като коч ли е високо, като лъв ли е дълго, като мечка ли реве?! Щото в крайна сметка всичката тая простотия и неграмотност уморява!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #61 on: May 14, 2014, 13:59:04 PM »

Аз умишлено нямам фейсбук.
За да не остане някой с грешно впечатление, искам да отбележа, че кучето Верен КАЛИН (един от виновниците за дискусията) въобще не е тежко и доколкото успях да видя е много пъргаво и с много леки движения. Не знам колко е високо и не ме интересува. Кучето изглежда добре, а показваше и характер.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #62 on: May 14, 2014, 14:03:39 PM »

Не е въпроса в кучето, а във вещото мнение на някой, който няколко пъти повтаря това няма как да докажа, онова няма как да докажа! Въобще защо коментира, като няма представа и идея за нещата, с една дума неграмотен!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #63 on: May 14, 2014, 14:12:59 PM »

Вано за кой ли път е прав: породите са две- КК и БОК. КК охранява стада и на него се измерва КПД-то, БОК забавлява публиката и на него се измерват височината и теглото! И при двете породи е желателно измерванията да сочат нагоре!
vano
Guest
« Reply #64 on: May 14, 2014, 14:24:31 PM »

За да не остане някой с грешно впечатление, искам да отбележа, че кучето Верен КАЛИН (един от виновниците за дискусията) въобще не е тежко и доколкото успях да видя е много пъргаво и с много леки движения. Не знам колко е високо и не ме интересува. Кучето изглежда добре, а показваше и характер.

Верен е 71 см и това бе изтъкнато като другата трагедия, че не бил колкото пра, прадядо си Шабан, който бил цели 73 см Smiley От там и зиводите че в МАКК не се стремят да произвеждат кучета, които да са едри и здрави колкото предците са, а се набляга на дребните кучета Smiley Smiley Smiley
« Last Edit: May 14, 2014, 14:24:56 PM by vano » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #65 on: May 14, 2014, 14:27:44 PM »

Верен е 71 см и това бе изтъкнато като другата трагедия, че не бил колкото пра, прадядо си Шабан, който бил цели 73 см Smiley От там и зиводите че в МАКК не се стремят да произвеждат кучета, които да са едри и здрави колкото предците са, а се набляга на дребните кучета Smiley Smiley Smiley
Ееее не, предавам се! lol lol lol То бива, бива простотия, ама тяхната край няма..... hmm

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Habits
Hero Member

« Reply #66 on: May 14, 2014, 15:21:47 PM »

Повечето хора които познавам се чудят защо кучето ми не е 80 кила и не ми е над кръста.
Ето това е жалкото. Българите не си познават породата. Над това трябва да се помисли, промотиране и рекламиране, колкото и гадно да звучат тия думи.
Хората си знаят, че кучето трябва да е минимум 80 кила и да яде по 2 тенджери ядене на ден.

А колкото до мечката, като ви чета коментарите, вие така и не сте успели да вникнете в най-важното нещо от снимката.
А именно, че мечката е с маратонки  lol  lol  lol

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Александър Христов
Hero Member

« Reply #67 on: May 14, 2014, 15:23:06 PM »

Ценко Балабанов..... виждал съм му постовете! Що се хабите, хора които уважавам, да си комуникирате с него?! Много енергия на пусто! Един приятел казваше- цървула на маратонка не става.

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #68 on: May 14, 2014, 15:29:55 PM »

Повечето хора които познавам се чудят защо кучето ми не е 80 кила и не ми е над кръста.
Ето това е жалкото. Българите не си познават породата. Над това трябва да се помисли, промотиране и рекламиране, колкото и гадно да звучат тия думи.
Хората си знаят, че кучето трябва да е минимум 80 кила и да яде по 2 тенджери ядене на ден.

А колкото до мечката, като ви чета коментарите, вие така и не сте успели да вникнете в най-важното нещо от снимката.

Защо промотиране и реклама да звучат гадно? Ако предлагаш нещо добре, дали промотирането му е нещо гадно? Това е бъдещето на породата Каракачанско куче. За нея трябва да се знае от всеки българин. Хората трябва да са наясно с това, какво са им оставили поколенията преди тях. И какво следва да предадат след себе си! А лаещи кучета ще има винаги! Но ако се обръщаш след всяко едно, кога ще стигнеш до целта си?!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Александър Христов
Hero Member

« Reply #69 on: May 14, 2014, 15:30:30 PM »

Habits тука не си прав, гледай си кучето и се усмихвай на ония дето търсят магарета. Тия думички дето си ги написал по горе винаги водят до едно- фалшификат! Повярвай ми, по едно злощастно стечение на обстоятелствата съм завършил маркетинг.

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #70 on: May 14, 2014, 15:32:15 PM »

Аааа беше беше коментирано по повод маратонките ,ама не тук ииии какво като е мечка. ...и те трябва да се обличат като за пред камера  lol
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #71 on: May 14, 2014, 15:46:54 PM »

Ето това е жалкото. Българите не си познават породата.
Ами повечето хора не се интересуват от нищо смислено, различно от ядене, пиене и заведения, та от кучета ли ще се вълнуват? А и някои от другите организации са наблегнали на рекламата и маркетинга повече, отколкото на самите кучета и съответно общата представа вече е изменена и трудно ще убедиш някой кое е правилното и кое не......

Аааа беше беше коментирано по повод маратонките ,ама не тук ииии какво като е мечка. ...и те трябва да се обличат като за пред камера
Е та като е мечка боса ли да ходи lol
Това не е някоя от ония диви мечки в гората, тая е култивирана и цивилизована biggrin

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Nomad
Hero Member

« Reply #72 on: May 14, 2014, 15:49:07 PM »

Наско,думите ми не са целенасочени към тебе.Естествено,че щом кучето е в ринга ще му отдадеш заслуженото.
Идеята ми беше.че човека не е наясно със себе си ( а и с кучетата си явно) за да ги води по изложби на всякакви
организации,а оттам явно и желанието му за трупане на отличия е водещо.
Именно за това трябваше да му се обясни,че не може едно чистопородно каракачанско куче,записано в племенната книга на МАКК
да се представя на изложба като БОК.
Както и по-рано написах,жалко за самото куче,че е в такива ръце.
rex
Hero Member

« Reply #73 on: May 14, 2014, 16:21:09 PM »

Така е, аз също така смятам, че едно работно животно трябва да е много подвижно, с голяма издръжливост и с много кураж. Освен това тези кучета са гледани основно в планините, така че е нормално да са били по-сухи и по-дребни. Опитах се да им го кажа, ама кой ли слуша - едно си баба знае, едно си бае - голямо колкото вълк и коч. Само не разбрах защо трябва да е голямо колкото коча???
Данди много пъти е обяснявала как мечка в стремежа си да избяга хвърля камъни и дърве зад себе си, в резултат на което има кучета с пробити гърди и дробове от уцелилите ги отломки. Да не говорим да го сбара мечката и да го "прегърне" или хвърли. КараКитан също е описвал подобни ситуации. Тези хора говорят за реални събития в реална среда. А не трябва много акъл човек да разумее, че кучетата трудно ще убият вълк, да не говорим за мечка. Да не говорим пък изобщо за само куче. Тяхната работа е да прогонят хищниците и това се очаква от тях, а не да ги убиват и късат на парцали. Пак ще цитирам Даниела колко хитро животно е вълка, как със седмици проучва стадата и удря там, където кучетата не са на място. В тоя ред на мисли точно и затова се ценят кучета с реална преценка за нещата - нито свръхсамонадеяни, нито страхливи. Щото естествения подбор ги отсява и двата чешита.
Това няма нищо общо с ръста и габаритите на овчарските кучета. Има организирани команди, има и фалшиви хорове. Тука е и работата на овчаря да си настрои вокалите.
Личното ми мнение е, че кучета около /до 70 см са най-пропорционални, подвижни и хармонични. От там  те са с енергоспестяващи движения, издръжливост и по-добра функционалност като цяло. Без значение дали говорим за КК, КО, Алабай и т.н. Като разбира се всяко правило си има изключения и има "леки" животни, които са с по-сериозни габарити. Но пак казвам - лично за мене, златната среда е такава.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Ariman
Hero Member

« Reply #74 on: May 14, 2014, 18:24:01 PM »

Не ги познавам тия кримки дето са си чесали езиците във Faceshit -а, пуснете ги тук да се повеселим, обаче!
"Докторе", ако четеш това, заповядай, да защитиш докторантурата. lol

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Print  

Jump to: