Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 01, 2025, 20:58:24 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8
  Print  
Author Topic: Facebook дискусия: Умишлено ли се толерират дребните кучета в МАКК  (Read 124673 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #90 on: May 15, 2014, 19:46:01 PM »

Отклонявам се от темата, но ми се стори, че се получи ясен отговор, не, не се толерират умишлено "дребните кучета" в МАКК!

Друго, което ми е интересно е защо наистина тези пичове купуват, надявам се, кучета порода Каракачанското куче и го прекръстват БОК? И защо това продължава да се толерира?

Друг въпрос е щом знаете, че човека, собственик на Верен Калин е лабилен комплексар, що му давате поле за изява?

Наистина нека се мисли за това тези неща да получат по-голяма гласност, по-широка публика!А не пича взел кучета от беловския Мурад и хоп имаме БОК, древна порода, ново име!

Просто на това трябва да се сложи по някакъв начин край!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
goce_07
Hero Member

« Reply #91 on: May 15, 2014, 19:46:42 PM »

Вано за кой ли път е прав: породите са две- КК и БОК. КК охранява стада и на него се измерва КПД-то, БОК забавлява публиката и на него се измерват височината и теглото! И при двете породи е желателно измерванията да сочат нагоре!
Пено ,а какво ще кажеш за БОК ,КОИТО ОХраняват стада в Гоцеделчевско,Банско ,Разлог,Велинград -и те ли са за забавление на публиката.и не забравяй 4е предците на много от вашите ку4ета идват от тези райони тъкмо там ку4етата са нари4ани ов4арски,чобански,мечи но не и каракачански.а колкото до висо4ината и работните ка4ества те не са в пряка връзка.в Турция ссъс стадата има много ку4ета по 80-82 см и са перфектни работници.един такъв кангал бе докаран ....

goce_07, ти сериозен ли си?! Темата е за подвеждането и заблуждаването на хората, в това число и теб, от човек, който наистина не разбира това, което коментира! Защо подкрепяш и защитаваш такава объркана личност? Не може някой да застава и да твърди, че кучетата в МАКК са ниски и немощни и ти да го подкрепяш в болните му разбирания!
не защитавам никой ,даже въпросното лице не го и познавам.изложих ли4но мнение и съм напълно сериозен.който ме е разбрал ,разбрал.а колкото до Емиляненко висок е 183 см и се бие между 104 и 107 кг.това  си е един едър и тежък мъж,така 4е примера ти не е много уда4ен.а за аборигенните ку4ета преди 1989г(годината когато ти за пръв път си видял такива ку4ета в исконните им местообитания)никой не ги е мерил на висо4ина .така 4е това е хвърляне на прах в о4ите.а колкото за изобразеното ку4е на марката от 1970 г ако ку4е с такава глава се яви на  сегашна изложба би трябвало да го изгонят с .камъни и то съвсем заслужено.аз ли4но не мога да кажа каква порода е това ку4е.и между другото тъй като казваш 4е кинолозите са откарали вси4ки най-едри ку4ета ,къде ви са голите(късокосмести) предци на линии.Защото около една трета от ку4етата(да не кажа и пове4е) бяха голи и именно от тия сега никому неизвестни ку4ета бяха едни от най-добрите стокари и имаше доста едри и масивни екземпляри.просто не искате да си признаете 4е тогава вси4ки сте искали космати рошави и навъртяни ку4ета и такива сте и отбирали.не казвам 4е са нямали ка4ества ,..но и тогава основното им ка4ество е било 4е са хващали окото .така вие кинолозите погубихте много генети4ен материал,който никога няма да се възстанови.и бъди спокоен Каракитане има все още останал снимков материал който показва доста едри работни ку4ета.и защо главата на ку4ето от марката от 1970 не я  сложите за еталон на породата -нали тя е доказателство.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #92 on: May 15, 2014, 22:58:15 PM »

goce_07 не се разбира точно на кого отговаряш. Цитираш едни мнения , пък коментираш други.
Виж какво, плочата ти се изтърка от въртене, и пак си остава фалшива. Мине немине някой друг месец и пускаш едни и същи неща. След което ти се отговари с факти зачезваш. До следващо включване. Става банално.
За пореден път пишеш откровени глупости. Най кефи като се изказваш за неща, които не знаеш. Но пък го правиш все едно лично си присъствал и си ми светил. Виж сещам се обаче точно кога и с какво куче ти се появи на хоризонта. Но да не отварям темата че ще ти се развали имиджа на разбирач.
Нямаше куче добър работар, което да не е станало известно. Ако не е станало известно значи не си е струвало. През 90-те имаше хора, които харесваха облечени, навъртяни кучета. Имаше и хора които харесваха голи, правоопашати. Ако последните са били толкова ценни, ами да са били развити като линии от своите фенове. It's simple! Останалото са дърдорения и при това едва след като са минали двайсетина години от онези времена. За съжаление на теб и подобните ти другари някои имат и архиви. Архивите съдържат факти, а не свободни лакърдии. И фактите тежат и след 20, и след 40 и след 100 години.
Като се тупаш като толкова голям фен на голаците, ами покажи какво си развъдил ти лично. Какво си запазил в няколко поколения. А не да пускаш от уж презираните от теб рошавци, при това появили се от кучета селектирани в други райони. В крайна сметка що не си вземеш кангали и да си изпълниш детската мечта - бая високо и бая голо куче бияч.
goce_07 тези и позиции се доказват с дела, а не със словоблудство. Това схващаш ли го?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #93 on: May 16, 2014, 04:43:50 AM »

Ооопа, опа, goce_07, най-лошото е, че си сериозен! Време е да се огледаш и да видиш нещата правилно! И наистина щом си мераклия на нещо, земи го съхранявай, земи го развъждай, полагайки усилия да запазиш генетичният материал! И да се върнем на темата, г-н goce_07, благодарение на МАКК ги има и едрите Каракачански кучета, които са в рамките на стандарта и дребните Каракачански кучета, които са в рамките на стандарта! Разнообразието на породата е и нейната красота!

Направо не е за вярване, човек, вземи се стегни!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Zahari
Hero Member

« Reply #94 on: May 16, 2014, 05:32:57 AM »

Аман от баш разбирач на КК,хванала го липсата при тях :no:Аман от съдници на МАКК,не виждали КК в естествената му среда no
Обвинители,превръщащи се в обвиняеми пред здраво мислещите хора lol

П.П. Ама вината е в овчарите защото не си направиха труда да докарат кошарите си балабар с кучетата по дворовете на съдниците,че да не се превръщат в обвиняеми lol
« Last Edit: May 16, 2014, 05:37:29 AM by Zahari » Logged
goce_07
Hero Member

« Reply #95 on: May 16, 2014, 06:43:37 AM »

Каракитане твоята пло4а 4е вси4ко друго освен казаното от теб е истина -ето това е истински фалш.аз никога  не съм се появявал на хоризонта ,както ти се изрази.това 4е съм дошъл преди 11-12 год на една изложба в Перник не е  някакво появяване ,за да се покажа или някой да ме види.но ти си яко злобен срещу мен нещо.и не пишех няколко месеца защото не можех да влезна сайта.даже помолих Андрей(Номад)да ти се обади и полу4их имейл но след това пак не можех да се логна .едва отпреди 30-40 дена като си взех нов лаптоп успях да вляза в сайта.а това 4е всяко добро ку4е работар е станало известно няма как да го приема.по4ти във всяко село имаше овчарник към ТКЗС .голяма 4аст от тях бяха по 1500-2000 овце.това са между 20 и 40 възрастни ку4ета,според големината на овчарника.само в Пиринския край и Велинградско това са 80-100 села респективно 2500-3000 ку4ета .тогава твоите думи водят до 2 извода -или 4е работните и физи4ески  ка4ества на нашата порода порода са били на много ниско ниво (за да има от 3000 ку4ета само 20 станали известни) или 4е ти откровено заблуждаваш хората.а колкото до кангал ,винаги мога да имам такъв без зна4ение дали искам боен или работен.но аз най-много си харесвам БОК/КК и Шарпланинеца.и мисля 4е ти Каракитане си останал с грешно впечатление ,4е искам нещо да изпъкна или нещо имам ли4но против теб.просто искам нещата да бъдат казвани такива каквито са пък всеки да нари4а ку4ето както си иска.и да налея малко вода в воденицата на Каракитан за да може по -лесно да ме атакува- от  две години не се занимавам с породата тогава продадох последното ку4е ,сега си гледам един прекрасен шарпланинец  ,радвам му се и най-важното ве4е не ме боли главата от безмислени спорове ,караници и други изпълнения от типа по-по-най.и Каракитане винаги съм писал смислени постове и никога не съм лъгал.и не ми е и никакъв проблем да спра да пиша
goce_07
Hero Member

« Reply #96 on: May 16, 2014, 09:22:16 AM »

и нека някой от която и да е организация да каже когато е дошъл примерно в Гоцедел4евско  дали не съм му показал ку4етата и хората от които се е интересувал или не съм му дал информацията която е искал.защото винаги съм говорел и съм се държал открито и смятам 4е така трябва да се държат вси4ки и да си помагат при нужда.и тъй като стана дума за архив Каракитане не всеки е фотограф пък и в не всяка къща навремето имаше фотоапарат.аз съм видял достатъчно снимки и ку4ета и съм формирал своето мнение без зна4ение дали на някой му харесва или не. но интересно ми е друго и при вас и при Стефан и при другите архивите са нещо секретно и не се правят достояние на широката публика.а по света хората работят другояче.влезни примерно в сайтовете на тибул.ру,Цкаро,Кацнельсьон,Золотое кольцо и мн.други и примерно ще видиш хиляди снимки на кавказци и азиатци,така 4е всеки да може да види и да си формира мнение.да и там може би всеки представя най-вече типа който  го харесва,но  именно така 4овек може да види една порода в цялото и многообразие през годините.и ми е много интересно кой примерно ще представи достатъ4но богат архив примерно между 1975 и 1985г.или м/у 1935-1955г.
goce_07
Hero Member

« Reply #97 on: May 16, 2014, 09:48:33 AM »

и да вметна само,4е не мога нещо да разбера думите на Захари за обвинители и обвиняеми -това съд ли е или форум?и престанете с пренебрежителния на4ин на писане по отношение на хората които не са съгласни с вас .не се дръжте като секта ,а като нормални хора.майко мила до къде я докарахте -обвинители ,обвинени,неща нямащи нищо общо с нормалния диалог.просто явно някои хора не могат да възприемат това ,4е на света има хора с мнение разли4но от техните.
Zahari
Hero Member

« Reply #98 on: May 16, 2014, 11:21:45 AM »

goce_07 върни се назат по постовете и диалога и ще ти стане ясно:-)Писането изисква време и усилие по натискането на клавиатурата,дали си заслужава да го правя за хора които не милеят за КК:-)
В крайна сметка,кажи какво искаш да ти напиша,за да се успокоиш че ние работим и ще работим за запазването и чистопородноста на КК.Макър и отглеждащ Шарпланинец!
« Last Edit: May 16, 2014, 11:29:24 AM by Zahari » Logged
goce_07
Hero Member

« Reply #99 on: May 16, 2014, 11:40:14 AM »

Захари пак по4ваш с пренебрежителния тон.аз съм си напълно спокоен и не страдам от мания за вели4ие ,която да не ми позволява да натискам клавиатурата и да общувам със хората във форума. а мога да си отглеждам каквото си поискам и по горе съм обяснил ,защо съм го направил.и тая удивителна за какво си я поставил накрая-да не би да е престъпление да отглеждаш Шарпланинец.казах кои ми са двете най-допадащи ми породи.а по принцип се интересувам от вси4ки овчарски породи.информацията за другите породи помага да разберш по-добре своята,но това си е ли4но мое мнение.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #100 on: May 16, 2014, 11:45:28 AM »

Всичките тия думи, нямаше да изпишат, ако имаше ясното за породата Каракачанско куче и се знаеше, кое е чобанското куче на българина! Ама каквото е станало, станало, викам да мислим за бъдещето на породата, ако искате и как да се популяризира тя?!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
goce_07
Hero Member

« Reply #101 on: May 16, 2014, 12:30:55 PM »

Трайко от Ицо разбрах ,4е си млад мераклия и затова ти казвам ,4е ни си задаваш правилно въпроса.въпросът кое 4обанското ку4е на българина,трябва да е поскоро какво е,как изглежда и как ще се развива в бъдеще.не може да кажжеш кое е тъй като във всички организации има 4итави ку4ета.разбираш ли мисълта ми?освен това Брад-пит правилно каза 4е след десетина години породата ще се уеднакви , а генети4ното многобразие е едно от големите предимства на аборигенните породи според мен .доста време съм  работил със работни немски ов4арки и мога да кажа 4е униформеноста ,уеднаквяването и генети4ното еднообразие са нанесли много голям удар върху породата.когато по4нах да работя с тях видях ,4е нямат нищо общо с прекрасните работни ку4ета ,които помня от грани4ните застави в нашия район.и отново ще направя един аналог с големината и работните ка4ества.едно време пове4ето ку4ета по заставите бяха изто4ноевропейци и голяма 4аст от тях бяха между 70-75 см и това не им пре4еше да правят големи преходи и проследявания по границата.също така преди 20 г най-доброто ку4е в Гоцедел4евския грани4ен отряд беще от така наре4ените ГДР-линии и тежеше  над 50 кг при ръст под 70см.проумейте ,4е няма пряка връзка между .ръст ,килограми и работни ка4ества.разбира се не трябва да се изпада в мания за гигантизъм.и като 4е ли най-пряко засегнатия от дискусията Пеньо ме разбра най-добре.Също така напълно се съгласявам с него 4е дребно и немощно ку4е не трябва да са синоними.тъй като по индекс за масивност едно ку4е 66-67 см може да изпреварва да ре4ем едно 72-73 см.и пак излиза че  вси4ко е индивидуално ,затова е много трудно да се правят генерални обобщения.
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #102 on: May 16, 2014, 14:45:31 PM »

Ето още нещо, което според мен е интересно:
"Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) е изпълнителен орган в областта на животновъдството към министъра на земеделието и храните и го подпомага при провеждането на държавната политика в областта на развъдната дейност и управлението и съхраняването на генетичните ресурси.
Съгласно Закона за животновъдство /ЗЖ/ и произтичащите от него нормативи актове ИАСРЖ осъществява следните функции:
.....
17. извършва специализирани проверки, възложени от министъра на земеделието и храните, във връзка с усвояването на европейски и национални средства от развъдни организации и фермери;
18. оказва специализирана помощ на Държавен фонд "Земеделие" при осъществяването на контрол за целесъобразното изразходване на средства за подпомагане дейността на развъдните организации;
...
20. организира мероприятия за популяризиране на развъдната дейност, като регионални, национални и международни изложения по животновъдство."

Интересна дейност финансирана със средства както от републиканския, така и от европейския бюджет. Още по-интересно обаче е че на същата тази страни има:
"СПИСЪК НА ОДОБРЕНИТЕ РАЗВЪДНИ ОРГАНИЗАЦИИ - РЕШЕНИЕ 2009/712/ЕО НА КОМИСИЯТА от 18 септември 2009 година
за прилагане на Директива 2008/73/ЕО на Съвета по отношение на информационни интернет страници, съдържащи списък на здравните заведения за животни и лабораториите, одобрени от държавите-членки в съответствие с ветеринарното и зоотехническото законодателство на Общността" в който списък има Раздел Регистър на развъдните организации съгласно чл.31 от Закона за животновъдството и в него фигурират

Международна организация „Каракачанско куче”,
гр. Ст. Загора,
кв. Казански”, бл.23, ап.51
№ на разрешениетo 24/20.02.07г.   
Кучета Каракачанска порода   

Сдружение „Български Киноложки Клуб за Българско овчарско куче”
Гр. Монтана,
ул. „Александър Батенберг” №26, ет.1
№ на разрешението 37/22.10.09 г.   Кучета
Българско овчарско куче

Това разбира се им осигурява достъп до средства.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #103 on: May 16, 2014, 15:06:34 PM »

Средствата се предоставят по други параграфи и то  на по долният пример който е със седалище Монтана ....всички други организации са общо взето на един кантар от финансова гледна точна ,то си и личи по отношение на изложби,брой изложби за година, награден фонд на самите мероприятия и прочие, НО дали финансирането и паричния актив е най важния елемент в една организация и кое би било верният път - да ти плащат за да се организира мероприятие и пътните  или всеки сам да си вади парите от джоба за всяко едно мероприятие и пътни .....
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #104 on: May 16, 2014, 15:13:19 PM »

Въпросът според мен не е да те купуват, а да се осигури равен достъп до тези средства, които са от нашите данъци. Смея да твърдя, понеже това работя, че има варианти. Не смятам, че да се говори за пари е обидно или недостойно. Никое добро дело не се реализирало само с мерак. И на става въпрос можем ли да си позволим да пътуваме по изложби и да се организират такива, а за цялостна стратегия за популяризиране и утвърждаване на тези кучета във вида в който се отглеждат от МАКК.

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8
  Print  

Jump to: