kennel Vucho
|
 |
« Reply #795 on: June 06, 2018, 09:58:38 AM » |
|
И другия нетаджия-критикар дебне от засада!  Ей голяма агитка сте брей! Нямам никакво намерение скъпи ми Рекс, да ти влизам в тона, и още по малко да отговарям за изказани лични мнения от този, или онзи. Но най малко бих се втурнал презглава да задоволявам нечии прищевки! Най малко пък твоите.
|
|
« Last Edit: June 06, 2018, 10:01:09 AM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #796 on: June 06, 2018, 10:01:35 AM » |
|
... На най малко бих се втурнал презглава да задоволявам нечии прищявка! Най малко пък твоите.
Друг отговор не съм и очаквал. Що ли? 
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #797 on: June 06, 2018, 10:04:07 AM » |
|
... На най малко бих се втурнал презглава да задоволявам нечии прищявка! Най малко пък твоите.
Друг отговор не съм и очаквал. Що ли?  Явно се опознаваме лека полека! Току виж се сприятелим. 
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #798 on: June 06, 2018, 10:12:13 AM » |
|
Може, ама трябва да е през деня и да не е облачно! В такава комуникация особено държа слънцето да ми е под око. 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #799 on: June 06, 2018, 10:13:35 AM » |
|
Може, ама трябва да е през деня и да не е облачно! В такава комуникация особено държа слънцето да ми е под око.  Що се плашиш бре! Мога да ти пазя сянка 
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #800 on: June 06, 2018, 10:15:24 AM » |
|
Аз за часа, не за сянката ...
|
|
|
|
|
|
|
Iliyan Dushanov
|
 |
« Reply #801 on: June 06, 2018, 10:38:17 AM » |
|
Както винаги нищо не излезе от започнатата дискусия ?Всичко започва и свършва с лични нападки въпросите остават .То и македоския кинелог и специалист може да се объркал човека това да не е шарпланинец 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #802 on: June 06, 2018, 10:43:11 AM » |
|
Всичко си има отговор, Ilyan. Просто някои хора се запенват от злоба и заядливия тон и преднамереното оплюване на работата на една организация неминуемо присъства във всеки един пост. Започнах обяснението на конкретните случаи съвсем коректно, но кой да чете това!? Нали е по интересно да се заяждаме!
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #803 on: June 06, 2018, 10:47:47 AM » |
|
В тема "Селекция" логично би било да се обсъжда селекция. С аргументи. И за да са ясни позициите и нивото на спорещите е добре да е ясен и опита им с материята селекция. Част от пишещите имат пряк опит със селекция на кучета и в частност породата Каракачанско куче. Същевременно за друга част от активно пишещите не е известно какъв изобщо личен опит имат с разискваната тема. В този ред на мисли rex и Ariman, бихте ли споделили най-сетне сред форумните си колеги на базата на какъв личен опит със селекция на каракачански кучета(или други породи) базирате своите позиции? Бихте ли показали на аудиторията резултати от тази ваша селекция? Вярвам ще се съгласите всички, че е коректно, когато позиции се илюстрират с конкретни постигнати резултати.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #804 on: June 06, 2018, 11:16:07 AM » |
|
След седмица мълчание, имаме измисляне! И що само rex и Ariman? Те за кое куче казаха, че е мелез? Нека експерта по породността – na Brad Pit brat my представи своето портфолио по материята, именно той определя кучетата като мелези или като мелези и после не-мелези. Човекът неведнъж е казвал, че отдавна следи материята, предполага се че има какво да покаже като личен труд. Атила, нещо много удобно стесняваш кръга на „наши” и на „ваши” ми се струва. А по съществените въпроси – очаквано нито ред. И къде изобщо пише, че интересуващите се от селекция трябва да имат дългогодишен опит като селекционери? Пишещият тук навремето като Petko, до колкото си спомням не беше специалист-селекционер на никоя конкретна порода, но имаше какво да каже по въпроса. А и мненията му се приемаха доста радушно, до колкото си спомням. И далеч не само той. Обратното – много хора с дългогодишен опит като селекционери, именно вие им обяснявахте тук как нищо не разбират. Така, че опитай с нещо по-умно.
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #805 on: June 06, 2018, 13:26:12 PM » |
|
По темата селекция, логично ли е, гледайки наследниците на дадено куче, да правим някакви изводи за него и за родата?
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #806 on: June 06, 2018, 14:10:52 PM » |
|
Абсолютно. Това е една от най важните преценки на един разплодник - преценка по потомство. Именно тази преценка се отчита с най голяма тежест при общата оценка на развъдната стойност на разплодниците.
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #807 on: June 06, 2018, 14:34:44 PM » |
|
Ами ето синове на Магер Китан  Мръчо  Един негов племенник  Хора, чешем си езиците тук, но повярвайте, тези кучета на живо са нещо невероятно.
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #808 on: June 06, 2018, 16:19:25 PM » |
|
Рексчо, приличаш ми на децата от детската градина "мила другарко na Brad Pit- brat my направи това", да не давам други определения. Спри по мой адрес! За разлика от теб, който върти, суче и говори с недомлъвки и чака някой друг да каже това което ти не смееш. Аз каквото мисля го казвам и нито съм техен или пък на другите. Че съм определил кучето така е мое мнение, а всеки си преценява сам за себе си.На някой да съм вменил нещо? Какво те боли, че съм го казал та ревеш? Кой си, че ме съдиш и държиш сметка? Кой защитаваш? Няма нужда да отговаряш 
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #809 on: June 06, 2018, 16:20:24 PM » |
|
След седмица мълчание, имаме измисляне! И що само rex и Ariman? Те за кое куче казаха, че е мелез? Нека експерта по породността – na Brad Pit brat my представи своето портфолио по материята, именно той определя кучетата като мелези или като мелези и после не-мелези. Човекът неведнъж е казвал, че отдавна следи материята, предполага се че има какво да покаже като личен труд. Атила, нещо много удобно стесняваш кръга на „наши” и на „ваши” ми се струва. А по съществените въпроси – очаквано нито ред. И къде изобщо пише, че интересуващите се от селекция трябва да имат дългогодишен опит като селекционери? Пишещият тук навремето като Petko, до колкото си спомням не беше специалист-селекционер на никоя конкретна порода, но имаше какво да каже по въпроса. А и мненията му се приемаха доста радушно, до колкото си спомням. И далеч не само той. Обратното – много хора с дългогодишен опит като селекционери, именно вие им обяснявахте тук как нищо не разбират. Така, че опитай с нещо по-умно.
rex, съжалявам, ако те разочаровам с това, че имам достатъчно ангажименти извън този форум и нямам възможност да го следя всекидневно и ежеседмично. Просто работата ми не е на бюро. Същевременно е впечатляваща мнителността ти и способността ти да търсиш във всичко втори, трети и пети план. И да категоризираш в отбори. Зададох съвсем резонен конкретен въпрос. Защо само към вас двамата? Ами защото останалите, които са писали по настоящата дискусия, имат пряк опит със селекция на кучета и в частност Каракачански кучета. Кои по-голям, кои по-малък. Кои по-успешен, кои по-неуспешен. Като това не е задължително основание тези хора да са на една позиция. Но споделят позиции основани на личен опит и отношение. И така бихте ли споделили на какъв личен опит със селекция и селекция на породата се базират вашите позиции? Благодаря предварително.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|