Ariman
|
 |
« Reply #810 on: June 06, 2018, 17:24:12 PM » |
|
KaraKitan, такива въпроси ще ми задаваш, като дойда на събеседване за работа при теб. Дотогава не мисля да ти давам интервюта, най-малкото защото не съм ти длъжен. Личните ми компетенции стигат поне дотам, че никога да не си и помисля да заплождам кучка с обратна захапка на беззъбо куче. Или да поставя на едно плоскост поголовието от типични и сходно изглеждащи породни животни с кучета като Магер. А най-вече не бих заплодил брат на сестра, тяхната дъщеря с баща и, а пък сина на последните със дъщеря му. Живеейки през цялото това време с илюзията, че правя селекция на кучета.
П.П. Хубаво е да прецизираш малко дискриминационните си критерии. Гледай следващият да не е от сорта на „Който няма 1,70 м. да не участва в дискусията”, защото съществува риск да окапят незаслужено хора, които имат какво да кажат по въпроса.
|
|
« Last Edit: June 06, 2018, 17:26:44 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #811 on: June 06, 2018, 17:53:43 PM » |
|
От всичко казано до тук, стана ясно че съществена е разликата между голата теория и практика базирана на теоретична подготовка! И въпреки че ще се повторя за пореден път, но друго си е да си видял с очите си, а не да слушаш разкази от трети лица. Отличното познаване на материала с който се работи ти дава възможност да знаеш повече от онзи който работи "на сляпо".
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #812 on: June 06, 2018, 18:03:09 PM » |
|
rex, съжалявам, ако те разочаровам с това, че имам достатъчно ангажименти извън този форум и нямам възможност да го следя всекидневно и ежеседмично. Просто работата ми не е на бюро. Същевременно е впечатляваща мнителността ти и способността ти да търсиш във всичко втори, трети и пети план. И да категоризираш в отбори. Зададох съвсем резонен конкретен въпрос. Защо само към вас двамата? Ами защото останалите, които са писали по настоящата дискусия, имат пряк опит със селекция на кучета и в частност Каракачански кучета. Кои по-голям, кои по-малък. Кои по-успешен, кои по-неуспешен. Като това не е задължително основание тези хора да са на една позиция. Но споделят позиции основани на личен опит и отношение.
И така бихте ли споделили на какъв личен опит със селекция и селекция на породата се базират вашите позиции? Благодаря предварително.
Значи така е в живота – едни седят по цял ден пред компа на бюрото и имат време да отговарят, други търкат стълби нагоре-надолу. Обаче пък вторите странно намират време да се включат на мига, в който започне да им изнася. Живот– какво да правиш. Ако ще си броим неотговорените въпроси, ти имаш поне 20 „pending questions” и то не само от мен, на които така и не намери време да отговориш. Но пък е интересно, че имаш достатъчно такова, да задаваш въпроси на свой ред. А всъщност принципният въпрос тук бе, че се поставиха на дискусия две кучета – и двете развъждане на МАКК, едното от които обявено като тотален мелез, другото първоначално също като такъв, а в последствие „реабилитарано”. От един и същи човек. Който явно според твоята мера има хабилитацията да говори по тези въпроси (без да споменаваш защо и как). За разлика от мен и Ariman (които диван чапраз трябва да ти правим презентации). Та въпросната хабилитация явно ти е по-важна от някаквата позиция на отговорен фактор в асоциацията, при положение, че става въпрос за животни, развъдени под ваш контрол. Предполагам, че тук четат (и разглеждат снимки) навярно БОК-аджии, МОКК-аджии, НОКК-аджии и отделни свободомислещи хора, и разбирам, че това навярно не ти е особено приятно в светлината на горепосочената дискусия. Но това не е мой проблем, нито е проблем на Ariman. По отношение на развъдния опит, наистина дискриминационните критерии не са добро решение да запушиш устата на някой. Ти утре можеш да поискаш който не прилича на Педя човек лакът брада, да не пише изобщо тук. Ако и да спазва правилата. Само дето не виждам как и защо това да се получи?! ПП Приеми този ми отговор като израз на добро възпитание и уважение към опонентна. Най-лесно ми беше да ти отговоря в стил ала „късен Вучков” с предложение да се сприятелим, след което на приятелски начала да ти пазя сянка като те напече.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #813 on: June 06, 2018, 18:05:57 PM » |
|
KaraKitan, такива въпроси ще ми задаваш, като дойда на събеседване за работа при теб. Дотогава не мисля да ти давам интервюта, най-малкото защото не съм ти длъжен. Личните ми компетенции стигат поне дотам, че никога да не си и помисля да заплождам кучка с обратна захапка на беззъбо куче. Или да поставя на едно плоскост поголовието от типични и сходно изглеждащи породни животни с кучета като Магер. А най-вече не бих заплодил брат на сестра, тяхната дъщеря с баща и, а пък сина на последните със дъщеря му. Живеейки през цялото това време с илюзията, че правя селекция на кучета.
П.П. Хубаво е да прецизираш малко дискриминационните си критерии. Гледай следващият да не е от сорта на „Който няма 1,70 м. да не участва в дискусията”, защото съществува риск да окапят незаслужено хора, които имат какво да кажат по въпроса.
еЙЙ ХХХХХХХ  от десет години в тоя форум и в разните теми само поставаш чужди снимки и искаш да разкажат нещо за еди кое си куче, как е що е  цитираш измервания на други хора и прочие. В момента колко и да се правиш на ентелетгентет- спец, също така постовете ти от преди десет години са идентични с емотикони на един друг профил, който много моли за още и още информация Forum moderator: Потребител Brad Pit- brat my, постът Ви е редактиран като са премахнати обидни изрази. За нарушаване правилата на форума получавате предупреждение.
|
|
« Last Edit: June 10, 2018, 09:31:48 AM by ForumModerator »
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #814 on: June 06, 2018, 18:08:09 PM » |
|
rex, съжалявам, ако те разочаровам с това, че имам достатъчно ангажименти извън този форум и нямам възможност да го следя всекидневно и ежеседмично. Просто работата ми не е на бюро. Същевременно е впечатляваща мнителността ти и способността ти да търсиш във всичко втори, трети и пети план. И да категоризираш в отбори. Зададох съвсем резонен конкретен въпрос. Защо само към вас двамата? Ами защото останалите, които са писали по настоящата дискусия, имат пряк опит със селекция на кучета и в частност Каракачански кучета. Кои по-голям, кои по-малък. Кои по-успешен, кои по-неуспешен. Като това не е задължително основание тези хора да са на една позиция. Но споделят позиции основани на личен опит и отношение.
И така бихте ли споделили на какъв личен опит със селекция и селекция на породата се базират вашите позиции? Благодаря предварително.
Значи така е в живота – едни седят по цял ден пред компа на бюрото и имат време да отговарят, други търкат стълби нагоре-надолу. Обаче пък вторите странно намират време да се включат на мига, в който започне да им изнася. Живот– какво да правиш. Ако ще си броим неотговорените въпроси, ти имаш поне 20 „pending questions” и то не само от мен, на които така и не намери време да отговориш. Но пък е интересно, че имаш достатъчно такова, да задаваш въпроси на свой ред. А всъщност принципният въпрос тук бе, че се поставиха на дискусия две кучета – и двете развъждане на МАКК, едното от които обявено като тотален мелез, другото първоначално също като такъв, а в последствие „реабилитарано”. От един и същи човек. Който явно според твоята мера има хабилитацията да говори по тези въпроси (без да споменаваш защо и как). За разлика от мен и Ariman (които диван чапраз трябва да ти правим презентации). Та въпросната хабилитация явно ти е по-важна от някаквата позиция на отговорен фактор в асоциацията, при положение, че става въпрос за животни, развъдени под ваш контрол. Предполагам, че тук четат (и разглеждат снимки) навярно БОК-аджии, МОКК-аджии, НОКК-аджии и отделни свободомислещи хора, и разбирам, че това навярно не ти е особено приятно в светлината на горепосочената дискусия. Но това не е мой проблем, нито е проблем на Ariman. По отношение на развъдния опит, наистина дискриминационните критерии не са добро решение да запушиш устата на някой. Ти утре можеш да поискаш който не прилича на Педя човек лакът брада, да не пише изобщо тук. Ако и да спазва правилата. Само дето не виждам как и защо това да се получи?! ПП Приеми този ми отговор като израз на добро възпитание и уважение към опонентна. Най-лесно ми беше да ти отговоря в стил ала „късен Вучков” с предложение да се сприятелим, след което на приятелски начала да ти пазя сянка като те напече.
XXXXX XX XXXXX XX XXXXXXXX XXXX. XXXX XX XXXXXXXX XX XXXXX. XXXXX XX X XXXXXX XX XXXXX... Forum moderator: Потребител Brad Pit- brat my, постът Ви е редактиран изцяло. За нарушаване правилата на форума получавате предупреждение.
|
|
« Last Edit: June 10, 2018, 09:36:05 AM by ForumModerator »
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #815 on: June 06, 2018, 18:13:50 PM » |
|
Ариман и Рекс едно цяло  що не питате оня по- то, защо се раждат такива бре опаковки без съдържание  Защо в оня форум скочихте като ужилени XXXXXXXX такива или по скоро един  а ме пратихте да питам тук. Е питах, а вие кога ще питате XXXXXX. Айде питайте сега оня дето продава шарените кутрета с козинка по краката защо резултата е такъв и да даде обяснение. Forum moderator: Brad Pit- brat my имате предупреждение за нарушаване на правилата на форума заради употреба на груби изрази спрямо друг потребител. Същите са изтрити от поста Ви. При повторно нарушение ще Ви бъде наложено съответно наказание.
|
|
« Last Edit: June 07, 2018, 11:47:32 AM by ForumModerator »
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #816 on: June 06, 2018, 18:17:11 PM » |
|
Дискриминация било за вас. до сега се съобразявах, но ми дреме дали ще ме изхвърлят. Ариманчо/ рекси, дай съвет на администратора  скоро ще ходя по велинградско може двамата да се чувствате поканени да идем да чуете от първа ръка какви са били Гораните 
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #817 on: June 06, 2018, 18:23:54 PM » |
|
Ще ви запозная с човек от извора дал кучета на организациите и клубове и хубаво ще си побъбрим  Приятелски 
|
|
« Last Edit: June 06, 2018, 18:25:33 PM by na Brad Pit- brat my »
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #818 on: June 06, 2018, 18:34:41 PM » |
|
Ariman Hero Member ***** Posts: 1372 Re: Кавказка Овчарка « Reply #1122 on: August 17, 2011, 18:30:46 PM » От както Божо и Радо, внесоха кученца от Львова(и тя се включи в българските форуми) и се заговори за КВ, аборигени, типове и подтипове, де що отворя форум за КО, всеки и всичко закачва снимки, публикации, свалят се стандарти, статии...А преди това какво? - всички бяхам едно "голямо мечешко семейство", а ние с чепатите и неродословни кучета от "другия форум" нищо не разбирахме... Няма лошо, е малко смешно е, но дано освен да гледаме картинки и копираме статии, им обръщаме подобаващо внимание... нека има и храна за мисълта Ви ! Поздрави, колеги, смело дерзайте! Ей тва е капацитета. За 7 години започна да разбира не само от КО, но и КК и други породи. Да му завиди човек.  Нещастен ХХХХХ Forum moderator: Потребител Brad Pit- brat my, постът Ви е редактиран като са премахнати обидни изрази. Поради няколкократно нарушаване правилата на форума в рамките на един час , Ви се налага наказание бан за срок от три дни. При последвал рецидив ще последва наказание с по-висока степен.
|
|
« Last Edit: June 10, 2018, 12:21:06 PM by ForumModerator »
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #819 on: June 06, 2018, 19:42:32 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #820 on: June 06, 2018, 19:45:00 PM » |
|
Пена, няма по сляп от онзи който не иска да види. Точно за това казах че трябва пълноценно да се използва тоя пес като разплодник.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #821 on: June 06, 2018, 19:48:10 PM » |
|
Странно историята се повтаря. Преди около 18 години по същия начин се плюеше по Буян КараКитан. А какви кучета даде той!
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #822 on: June 06, 2018, 19:55:58 PM » |
|
Пена, няма по сляп от онзи който не иска да види. Точно за това казах че трябва пълноценно да се използва тоя пес като разплодник.
Големи философи сме по снимки, но ти знаеш какво имам предвид, като говоря какво впечатление правят въпросните животни на живо. Не знам как да го обясня, но след контакта ми с тези кучета (+ тези на Сидер), всичко останало за мен бледнее.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #823 on: June 07, 2018, 01:14:33 AM » |
|
Ariman, твърде бурно и странно реагираш на един простичък въпрос. Защо се страхуваш панически да дадеш отговор? Никъде във въпросът ми няма и намек за дискриминационни критерии. Ако с такава нагласа си го чел, проблемът не е в моя пост, а само в твоята глава. Вместо да изливаш поток от думи с очевидно негативен привкус, можеше съвсем човешки да напишеш: Примерен вариант 1: Да, имам такъв и такъв опит с породата и ей това на снимката е куче плод на моя селекция, резултат от разбиранията ми за селекция. Примерен вариант 2: Не, нямам опит с каракачански кучета, но съм развъждал породата ХYZ. Показвам ви куче/кучета плод на моя селекция и резултат от разбиранията ми за правилна селекция. Примерен вариант 3: Не, нямам личен опит в селекцията. Споделям неща които съм прочел. Да припомня моят пост. И моля, този път да бъде четен с необременено подсъзнание. Благодаря предварително за евентуален отговор по същество. В тема "Селекция" логично би било да се обсъжда селекция. С аргументи. И за да са ясни позициите и нивото на спорещите е добре да е ясен и опита им с материята селекция. Част от пишещите имат пряк опит със селекция на кучета и в частност породата Каракачанско куче. Същевременно за друга част от активно пишещите не е известно какъв изобщо личен опит имат с разискваната тема. В този ред на мисли rex и Ariman, бихте ли споделили най-сетне сред форумните си колеги на базата на какъв личен опит със селекция на каракачански кучета(или други породи) базирате своите позиции? Бихте ли показали на аудиторията резултати от тази ваша селекция? Вярвам ще се съгласите всички, че е коректно, когато позиции се илюстрират с конкретни постигнати резултати.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #824 on: June 07, 2018, 02:11:49 AM » |
|
rex и към теб бих апелирал да четеш постовете ми в настоящата дискусия с изчистено подсъзнание. Болезнената мнителност не е полезна нито за дискусията, нито за носителя на мнителността. А болезнената мнителност от своя страна е следвана ръка за ръка с борене на съчинени тези и демонстрация на омраза към другия "отбор". Все неща не носещи конструктивност. За съжаление не за първи път демонстрираш подобна реакция. Ако се бях върнал не вчера, а след още три дни, щях да чета и пиша тук чак тогава. И тогава ли щеше да посрещнеш включването ми във форума с конспиративна тирада от вида " ...вторите странно намират време да се включат на мига, в който започне да им изнася"? Май ти е трудно да разбереш, че не лягам и ставам с мисълта за този форум и че го чета и пиша само когато имам свободно време и техническа възможност. Всъщност надали ти е трудно да го разбереш. По-скоро така ти изнася. И така, би ли споделил какъв е личният ти опит със селекция на Каракачанско куче, друга порода кучета или поне някакъв вид животинки?Въпросът е много прост и ако до сега беше дал нормален, адекватен отговор вече можеше да водим и дискусия по същество. И моля не се изсулвай със съчинения за дискриминации. p.s. И двамата сме наясно, че за съжаление поста ти е гарниран с недобро възпитание и с неуважение към опонента. Още от първото изречение.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|