Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 15, 2025, 20:40:44 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 61
  Print  
Author Topic: Селекция  (Read 531953 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
skolev
Sr. Member

« Reply #840 on: June 07, 2018, 12:30:28 PM »

cheers
skolev
Sr. Member

« Reply #841 on: June 07, 2018, 12:31:20 PM »

Хайде първо задай въпросите в другия форум и аз сам ще се махна от форума. До като има пристрастни и злобни човечета, които уж милеят за каузата, а всъщност не са дали абсолютно нищо и на всичкото отгоре търсят сметка, аз ще съм тук!!!
cheers
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #842 on: June 07, 2018, 12:35:44 PM »

Точка 2 от Правилата за ползване на форума гласи – „Мнения нарушаващи добрия тон във форума, ще бъдат изтривани. При повторно нарушение, ще бъде забраняван достъпа до форума на авторите им.

Моля, администрaтора/модераторите, да наложат цитираното ограничение на потребител „na Brad-Pit brat my”, поради използване на персонални обиди не в един или два, а в поне четири последователни поста.

П.П. Отказът от забрана на достъп за въпросната персона ще означава само едно – че от тук нататък в този форум всеки може да се чувства свободен да използва каквито думи прецени. И няма да му бъде търсена никаква отговорност за използването на нецензурни, вулгарни  и/или обидни квалификации.

Атила?!?
rex, модераторите си вършат работата.
Не е ли вече време с Ariman да спрете да бягате по тъча и напишете по един кратък, прост и конкретен отговор?  Толкова ли сложен въпрос ви зададох? Учуден съм от цялостната ви реакция.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ariman
Hero Member

« Reply #843 on: June 07, 2018, 14:12:20 PM »

KaraKitan, твърдиш неща които или се разминават с истината, или ползваш различен аршин в различните случаи.
Прилагам ти няколко примера - как действаше преди и как в конкретния случай:

1. Бан при рецидив от нарушения на правилата:

2. Премахване съдържанието на целия пост, за да не остане скрития неприемлив смисъл:

3. Текущия случай, в който се опитваш да "умиеш очи", ама си стигнал до никъде:

Няма как да очакваш, каквито и да е било по-нататъшни диалози с теб, освен ако не си свършиш обективно работата и докажеш, че в качеството си на модератор действаш безпристрастно.
Благодаря предварително.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #844 on: June 07, 2018, 16:05:19 PM »

Аз предлага Модератора, ако борави с огнестрелно оръжие да вземе да ме разстреля публично, та белким удовлетвори исканията на Ариман.
Скъпи съфорумци Ариман/ Рекс, бихте ли така добри и най накрая да отговорите на зададените Ви въпроси за да Ви обвиняваме в безпристрастност ? Благодаря предварително!
goce_07
Hero Member

« Reply #845 on: June 07, 2018, 16:54:19 PM »

Извинявам се че прекъсвам спора ,но имам един въпрос относно ДНК изследванията за чистопородност. Как различават хаплотиповете на нашите кучета от тези на съседните държави. Много ми е интересно тъй като до 1912 г половината Балкани са към Турция. Има силно развито животновъдство със сезонно преместване. След това 1913 г има бежански вълни във всички посоки като хората взимат поне част от добитъка и кучетата си. След това идва 1924-1926 г изселническите спогодби - пак движение на хора добитък и кучета. След това 1942 -1945 г пак същото движение. И в същото време сезонното преместване при което се смесват кучетата продължава до 50 -те години а между Гърция и Югославия доколкото знам до началото на 70-те.Отделно в граничните райони също има екземпляри минаващи границите. Та въпроса ми е  при това смесване как различават хаплотиповете като са общи. Това не ми вдъхва доверие
STARTER
Hero Member

« Reply #846 on: June 07, 2018, 17:21:44 PM »

Ти сам отговаряш на въпроса:
Не ги различават.
(Освен ако искат ( тогава е поставена задача с готов отговор.))

Основния проблем е, че хората си представят ДНК изследванията, като нещо ясно и нетълкуваемо. А то съвсем не е така.
Ясно могат да се открият роднински връзки.
Всичко останало си е на ръба на спекулата.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #847 on: June 07, 2018, 17:54:55 PM »

Аз само едно не разбирам. Признавам, че и двамата анонимни участници във форума не веднъж са влизали в спор за това или онова. Но трябва да им се признае, че разбират от кучето ни доста повече от някои колеги. Въпросът ми е, трябва ли типично по нашенски да се ядем един друг, като врага е друг?!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
goce_07
Hero Member

« Reply #848 on: June 07, 2018, 18:14:12 PM »

Прав си Стартера.  notworthy В един от руските форуми прочетох едно две мнения едното беше на Власенко че ДНК изследванията доказват най вече че кучето е куче и според него най много да докажат че дадения екземпляр принадлежи към циркумпонтийската група пастирски кучета както той ги нарича. Та затова ми стана чудно че в България на сто процента казват в кое каква порода има.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #849 on: June 07, 2018, 18:30:06 PM »

Някой знае ли какво е "хаплотип", и има ли почва при генотипирането на ниво порода?
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #850 on: June 07, 2018, 18:55:05 PM »

Ако бях генен инженер щях да знам. Можеш да обясниш.
 А за ДНК се говори в пространството от 20 години при възникване на всяко ново течение. Преди доста години съм говорил със специалисти и долу горе същото ми казаха, както Гоце и Стартер, че е куче от дадена група и нищо повече. От взетите образци за в бъдеще могат да се правят кръвни линии, да се доказва баща, майка и т.н, но за наличие на други породи нищо. Сега пак чувам, че ще се правят и щели да показват наличие на други породи.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #851 on: June 07, 2018, 18:59:13 PM »

Много ми се ще да видя методиката по която ще се работи по тази задача.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #852 on: June 07, 2018, 19:03:56 PM »

Не я знам методиката, ама я кажи дали има някакъв пробив в генното инженерство или нещата са си по старому.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #853 on: June 07, 2018, 19:07:52 PM »

Точно за това питам - живо се интересувам.
Пеньо
Hero Member

« Reply #854 on: June 07, 2018, 19:12:30 PM »

Едно от най-големите предимства на кучетата е, че не могат да четат. no
Pages: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 61
  Print  

Jump to: