Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 09, 2025, 20:39:02 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 35
  Print  
Author Topic: Хищниците, стадото и КК  (Read 437139 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #120 on: December 19, 2009, 17:57:15 PM »

Не бях видял обяснението

Ми като пише на инджикитайски..  eek

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #121 on: December 19, 2009, 18:02:12 PM »

clap

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
petko
Hero Member

« Reply #122 on: December 20, 2009, 12:27:47 PM »

Не бях видял обяснението

Ми като пише на инджикитайски..  eek

mi tva neznachi da si kiorav lol ,ako beshe kazal nerazbrah,vmesto nevidial idi iala.

pp pred kato si zabravila zapetaiata mai

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #123 on: December 20, 2009, 16:38:02 PM »

Написал съм че не съм видял защото е така-просто видях снимката и питах,не съм чел другите кументари затова и не съм разбрал biggrin

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Mad Max
Hero Member

« Reply #124 on: December 22, 2009, 14:49:48 PM »

pp pred kato si zabravila zapetaiata mai

in_love

Ariman
Hero Member

« Reply #125 on: May 03, 2010, 21:45:07 PM »

Попаднах на доста интересна снимка.Сами виждате ,че редкостта на такъв род фотографий ги прави изключително ценни.
   Та някой да е запознат със снимката и да ни открехне,каква е цялата история с хищника?
(нечие опитно зайче ли е, може би куче с такава окраска,трети ще се усъмни - кога, видиш ли е дотърчал овчаря с апаратчето...) Дерзайте! smile cheers
« Last Edit: May 03, 2010, 22:04:05 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
petko
Hero Member

« Reply #126 on: May 04, 2010, 08:12:48 AM »

сигурен съм ,че е опитно заиче ,дори си мисля че може и да си играят biggrin,наи реален ми се вижда клипа със шара досега ,макар да е нагласен съм убеден че е див вълк ,предполагам уловен в кошарата ,което пак е неравностоино защото е в стрес от една страна от факта че е вътре от друга наличичието на хора а и самия чобанин помага не само с присъствието си а и окуражава кучето

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #127 on: May 04, 2010, 08:33:42 AM »

сигурен съм ,че е опитно заиче ,дори си мисля че може и да си играят biggrin,наи реален ми се вижда клипа със шара досега ,макар да е нагласен съм убеден че е див вълк ,предполагам уловен в кошарата ,което пак е неравностоино защото е в стрес от една страна от факта че е вътре от друга наличичието на хора а и самия чобанин помага не само с присъствието си а и окуражава кучето
какъв е тоя клип?

Ariman
Hero Member

« Reply #128 on: May 04, 2010, 08:58:36 AM »

http://www.youtube.com/watch?v=tsFmPnRSRT4
  Там ще намериш и други подобни(има един стар,черно бял).
« Last Edit: May 04, 2010, 09:00:42 AM by Ariman » Logged

petko
Hero Member

« Reply #129 on: May 04, 2010, 09:13:39 AM »

ако е същия вълк  lol ,,маи се сбиха за агнето аман заман за териотрия те моите по лшош се хапят едни с други

че и агнето дето са му метнали на вълка е по скоро мъртвородено отколкото убито и хванато от вълка ..кво гонеше камерата а кво ядеше вълка ,и то докато навързаното куче го лае и ка само извади кола за които бе ше вързан барабар със синджира ,после кои му го свали не видях

а чобанин във въздуха не би стрелял ако има шанса да го издуха на място

смешно клипче ,по скоро са се опитали да покажат нещо на лаиците ..и все пак не е лошо и за кк да има подобен,щото видиш ли като четеш в нета оставаш с впечатлението че те са вълкодавите на балканите

Ariman
Hero Member

« Reply #130 on: May 04, 2010, 09:19:57 AM »

Това клипче, е колкото да показвам на детето ми за какво са овчарските кучета lol. И за такива дето хал - хабер си нямат ,но за това си прав,колкото и да е тъп сценария,факт е ,че в някаква степен се популяризира породата,остават впечатления...
« Last Edit: May 04, 2010, 09:21:36 AM by Ariman » Logged

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #131 on: May 04, 2010, 09:31:16 AM »

http://www.youtube.com/watch?v=tsFmPnRSRT4
  Там ще намериш и други подобни(има един стар,черно бял).
cheers тоя с шарпланинеца съм го гледал,и на мен той ми се вижда най-реален(спрямо другите)
колкото до тоя първия клип,брей какъв усет има тоз чобанин да застане сред овцете с камера точно когато вълка идва и да стои и гледа безучастен,а пък вълка хич не го е страх от човека-смелчага naughty

vankata
Jr. Member
**

« Reply #132 on: May 04, 2010, 09:44:12 AM »

Абе май не си играят. Като гледам бая сериозно го е докачил. А снимката мисля че я видех некаде качена от абориген, ма не съм сигурен.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #133 on: May 04, 2010, 09:50:22 AM »

абе добре е,то е ясно че е нагласена работата ама нека има там някаква дейност biggrin

P.S. иначе и аз неразбрах къде се дяна синджира и защо едвам е забита жеглата naughty
  като връзваш куче пазач гледаш да го вържеш здраво,а не така-не е се дръпноло,не е откъснало
  (ма те сигорно са се съмнявали че може да дойде хищник та за това са го вързали така lol)

това са така наречените "филмови гафове"(имаше предаване дето показваха такива,как не са досъобразили някои подробности между сцените и ако си по-наблюдателен ги виждаш)

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #134 on: May 04, 2010, 09:52:33 AM »

Клипчето със сръбския пастирски пас е връх на бутафорията. Имаше нещо подобно и за Торняка.
Поне вълк да бяха използвали а те пляснали сиво правоухо псе дето ще заприлича на вълк само на гражданчетата. Хвърлили им мръвка(агне) на двете кучета та да се сбия за нея и хоп - епичен филм за Сръпския пастирски пас бранещ стадото от ... домашно куче.
В старият клип вълците са вълци и кучетата са чобански. И си се бият в контролирани от филмаджиите условия. Всъщност вълците се опитват да си спасят кожата. Wink

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 35
  Print  

Jump to: