Mad Max
|
 |
« Reply #120 on: December 19, 2009, 17:57:15 PM » |
|
Не бях видял обяснението
Ми като пише на инджикитайски.. 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #121 on: December 19, 2009, 18:02:12 PM » |
|
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #122 on: December 20, 2009, 12:27:47 PM » |
|
Не бях видял обяснението
Ми като пише на инджикитайски..  mi tva neznachi da si kiorav  ,ako beshe kazal nerazbrah,vmesto nevidial idi iala. pp pred kato si zabravila zapetaiata mai
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #123 on: December 20, 2009, 16:38:02 PM » |
|
Написал съм че не съм видял защото е така-просто видях снимката и питах,не съм чел другите кументари затова и не съм разбрал 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #124 on: December 22, 2009, 14:49:48 PM » |
|
pp pred kato si zabravila zapetaiata mai

|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #125 on: May 03, 2010, 21:45:07 PM » |
|
Попаднах на доста интересна снимка.Сами виждате ,че редкостта на такъв род фотографий ги прави изключително ценни. Та някой да е запознат със снимката и да ни открехне,каква е цялата история с хищника? (нечие опитно зайче ли е, може би куче с такава окраска,трети ще се усъмни - кога, видиш ли е дотърчал овчаря с апаратчето...) Дерзайте!  
|
|
« Last Edit: May 03, 2010, 22:04:05 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #126 on: May 04, 2010, 08:12:48 AM » |
|
сигурен съм ,че е опитно заиче ,дори си мисля че може и да си играят  ,наи реален ми се вижда клипа със шара досега ,макар да е нагласен съм убеден че е див вълк ,предполагам уловен в кошарата ,което пак е неравностоино защото е в стрес от една страна от факта че е вътре от друга наличичието на хора а и самия чобанин помага не само с присъствието си а и окуражава кучето
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #127 on: May 04, 2010, 08:33:42 AM » |
|
сигурен съм ,че е опитно заиче ,дори си мисля че може и да си играят  ,наи реален ми се вижда клипа със шара досега ,макар да е нагласен съм убеден че е див вълк ,предполагам уловен в кошарата ,което пак е неравностоино защото е в стрес от една страна от факта че е вътре от друга наличичието на хора а и самия чобанин помага не само с присъствието си а и окуражава кучето какъв е тоя клип?
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #128 on: May 04, 2010, 08:58:36 AM » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=tsFmPnRSRT4 Там ще намериш и други подобни(има един стар,черно бял).
|
|
« Last Edit: May 04, 2010, 09:00:42 AM by Ariman »
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #129 on: May 04, 2010, 09:13:39 AM » |
|
ако е същия вълк  ,,маи се сбиха за агнето аман заман за териотрия те моите по лшош се хапят едни с други че и агнето дето са му метнали на вълка е по скоро мъртвородено отколкото убито и хванато от вълка ..кво гонеше камерата а кво ядеше вълка ,и то докато навързаното куче го лае и ка само извади кола за които бе ше вързан барабар със синджира ,после кои му го свали не видях а чобанин във въздуха не би стрелял ако има шанса да го издуха на място смешно клипче ,по скоро са се опитали да покажат нещо на лаиците ..и все пак не е лошо и за кк да има подобен,щото видиш ли като четеш в нета оставаш с впечатлението че те са вълкодавите на балканите
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #130 on: May 04, 2010, 09:19:57 AM » |
|
Това клипче, е колкото да показвам на детето ми за какво са овчарските кучета  . И за такива дето хал - хабер си нямат ,но за това си прав,колкото и да е тъп сценария,факт е ,че в някаква степен се популяризира породата,остават впечатления...
|
|
« Last Edit: May 04, 2010, 09:21:36 AM by Ariman »
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #131 on: May 04, 2010, 09:31:16 AM » |
|
 тоя с шарпланинеца съм го гледал,и на мен той ми се вижда най-реален(спрямо другите) колкото до тоя първия клип,брей какъв усет има тоз чобанин да застане сред овцете с камера точно когато вълка идва и да стои и гледа безучастен,а пък вълка хич не го е страх от човека-смелчага 
|
|
|
|
|
|
|
vankata
Jr. Member

|
 |
« Reply #132 on: May 04, 2010, 09:44:12 AM » |
|
сигурен съм ,че е опитно заиче ,дори си мисля че може и да си играят  ,наи реален ми се вижда клипа със шара досега ,макар да е нагласен съм убеден че е див вълк ,предполагам уловен в кошарата ,което пак е неравностоино защото е в стрес от една страна от факта че е вътре от друга наличичието на хора а и самия чобанин помага не само с присъствието си а и окуражава кучето Абе май не си играят. Като гледам бая сериозно го е докачил. А снимката мисля че я видех некаде качена от абориген, ма не съм сигурен.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #133 on: May 04, 2010, 09:50:22 AM » |
|
абе добре е,то е ясно че е нагласена работата ама нека има там някаква дейност  P.S. иначе и аз неразбрах къде се дяна синджира и защо едвам е забита жеглата  като връзваш куче пазач гледаш да го вържеш здраво,а не така-не е се дръпноло,не е откъснало (ма те сигорно са се съмнявали че може да дойде хищник та за това са го вързали така  ) това са така наречените "филмови гафове"(имаше предаване дето показваха такива,как не са досъобразили някои подробности между сцените и ако си по-наблюдателен ги виждаш)
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #134 on: May 04, 2010, 09:52:33 AM » |
|
Клипчето със сръбския пастирски пас е връх на бутафорията. Имаше нещо подобно и за Торняка. Поне вълк да бяха използвали а те пляснали сиво правоухо псе дето ще заприлича на вълк само на гражданчетата. Хвърлили им мръвка(агне) на двете кучета та да се сбия за нея и хоп - епичен филм за Сръпския пастирски пас бранещ стадото от ... домашно куче. В старият клип вълците са вълци и кучетата са чобански. И си се бият в контролирани от филмаджиите условия. Всъщност вълците се опитват да си спасят кожата. 
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|