Божко, браво! Удобно поднесена информация в стил „да се знае, колкото да не е без хикс“. Тъй като приетия нов регламент на ЕС, който ще регулира и/или забранява инбридинга (семейно дърво вече толкова сплело се, че прилича повече на кръг), предвижда преходни периоди за адаптация на професионалните развъдници, та да те питам - планирате ли предприемането на конкретни стъпки, за да покриете тези стандарти, извън досегашната практика?
-" Удобно поднесена информация в стил „да се знае, колкото да не е без хикс“." - Това не го разбрах в какъв смисъл дойде.
-"Тъй като приетия нов регламент на ЕС, който ще регулира и/или забранява инбридинга (семейно дърво вече толкова сплело се, че прилича повече на кръг), предвижда преходни периоди за адаптация на професионалните развъдници" - Аз лично на този етап не мисля, че ЕС може да контролира по някакъв начин случващото се в кучкарските клубове и развъдници в България или в която и да е друга страна от ЕС. Лично с това впечатление оставам на база, на това което виждам когато съм на различни посещения при колеги в ЕС и извън него.
От тук следва, че от наша страна все още не се налага да правим каквито и да било стъпка в тази насока.