Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 04, 2025, 23:07:00 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Print  
Author Topic: Животновъдството по света  (Read 156728 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« Reply #90 on: June 27, 2013, 08:27:32 AM »

Киргизия.

Mad Max
Hero Member

« Reply #91 on: July 09, 2013, 19:03:36 PM »

Таджикистан.

петко
Hero Member

« Reply #92 on: July 13, 2013, 21:04:48 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=1UCpYkybibs
съвременен трансхуманс
perelik
Full Member

« Reply #93 on: July 13, 2013, 22:15:54 PM »

...а това дали не е лудост!?!

http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=pLi4619vwAU&NR=1
петко
Hero Member

« Reply #94 on: July 14, 2013, 04:04:01 AM »

Това го пуснах в друга тема.Лудост в какъв смисъл?
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #95 on: July 14, 2013, 08:08:07 AM »

А кучетата, как ви се струват. Бая си приличат с нашите  confused
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #96 on: July 14, 2013, 12:44:42 PM »

И според мен приличат доста......интересно щеше да е ако клипа беше пуснат без звук и надписи, да не можеш да разбереш, че не е от БГ, тогава какви щяха да са коментарите Wink
Аз лично нямаше да позная, че не са наши кучета smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
петко
Hero Member

« Reply #97 on: July 14, 2013, 14:49:25 PM »

Ами аз и на ринг да ми ги покажат  в екстериорните му пози там пак трудно бих ги отлепил ,камо ли снимани с екшън камера,то затва си има съдии lol
освен това кучетата в раиона на северна гърция е нормал да си приличат с нашите (нормал е и да се различават вече де ),пък и .... глеи тва http://trikala.olx.gr/iid-142064209
НО прави впечатление и опашките на кучетата и цвета има чистак бели нещо рядко срещано при нас има и веждати пак рядко срещано и същевременно често срещани при тях особенно в епирския им молос или както там се води големия киопек де го имат

пп и по голи са маи ....

« Last Edit: July 14, 2013, 14:50:42 PM by петко » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #98 on: July 14, 2013, 15:08:10 PM »

Петко, тоя съм го срещал из нет пространството,това е БОК и някъде бях чел,че е резултат от съвместната селекция на Стефан Попов и Ефтим Станболов...дали наистина е така не знам, но е българско куче, не е гръцко smile

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
петко
Hero Member

« Reply #99 on: July 14, 2013, 15:16:06 PM »

има много обяви не е само тази ,тази е от солунско възможно е да е на местен дето си е купил и вече и тои развъжда ,или пък гастарбаитер ,емигрант и прочее ,но не мисля че прили ката идва точно от тези ,виждал съм ги по ототдавна
ами и те си имат каракачанки еле по родопите все пак родопа е и тяхна ,барабар с аборигенното население и добитъка biggrin,
http://www.youtube.com/watch?v=Sd0mnpRDHQ4&feature=c4-overview&list=LL89UYa_DcUNUaVr2QHITMxQ
ето този им пес обаче придава различност според мен на техните кучета затва в техните(не молоса им) се среща често различните цветове от нащо ,от там са с по малки и щръкнали ушета по голи едри тежки имат и чистак бял пес незнам отделен ли им е  и на цвята са им по "беливи " шарените
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #100 on: July 14, 2013, 15:21:43 PM »

Е нали и те ги разделиха на няколко Гръцко овчарско, Епирски молос и още какво беше.....
Да, тия се различават повече от нашите и по вид и по цвят, но не изглеждат зле smile

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #101 on: July 14, 2013, 16:46:00 PM »

Тия кучета повече ми приличат на наши кучета, от колкото гръцките молоси, а И от 20 години изкупуват кучета от южна България така, че си направете извода  Wink
perelik
Full Member

« Reply #102 on: July 14, 2013, 18:50:49 PM »

Това го пуснах в друга тема.Лудост в какъв смисъл?

Петко, съжалявам, че съм дублирал твой предишен постинг - не знаех за него.

Под "лудост" или "лудница" разбирам следното:
1. Луда случка, в която малцина биха се оправили!;
2. Луда и безумна бройка кучета, всичките пуснати далеч от кошарата и без да се вижда стадото;
3. Луди и безотговорни стопани, пълни индиферентни дървета, дори не се извиниха за случилото се;
4. Луда и смела реакция от велосипедиста - впечатляваща тирада, смелост и характер, както срещу кучетата, така и срещу ония двамата с ботушите;
5. Лудост/лудница....

Направи ли ви впечатление как накрая велосипедиста като, че ли покори цялата глутница, особено след като на прави на бъз и коприва ония двукраките? Повече никой не шукна и даже имаше няколко кучета, които му направиха път в края на клипчето.

Що се отнася до приликите с нашите кучета, да на пръв поглед изглеждаше така, но според мен глутницата бе разнородна. За мен поне имаше три сходни типа кучета, някои от които доста понамязваха на КК, но все пак е трудно да се каже от бързите кадри и не достатъчно висока резолюция.

Поздрави.
петко
Hero Member

« Reply #103 on: July 14, 2013, 19:19:58 PM »

lol
грешиш доста ,еваллата на велосипедиста за държанието си ,самообладанието реакцията и адекватното си поведение  ,обаче нищо не е покорил евалата и на кучетата и на чобанина щото само ги ситирдоса и млъкнаха ако тои беше решил този го пиши умрял ,почти всички чобански кучета отглеждани по този начин реагират по този начин ,не случаино пуснах клипа в другата тема дето хвалят едни кучета дето бързо се успокояват ,ако бяха такива обаче и тези ,алабаиката макар и провокирана захапа без команда тези не го направиха ,лично аз гръмвам куче дето хапе ,в днешно време е абсурд да се толерира подобно поведение защото виждаш ,какво се случва ,не е някогашния живот при мен няма и кои да ги възпре ,а в случая чобанина си беше там кошарата се вижда отзад и въобще не е луда работа може би овцете са там броиката определено е огромна дори за огромно стадо ,и да в случая чобанина е виновен ,тои е длъжен да мисли превантивно даже и като гражданче,велосипедиста пък се държи като гражданче ,чии бил пътя и прочее ... насело кучетта не хапят пътя е общ обаче всеки се съобразява с кучетата чобанските когато наближи стадо или пък двор дори викат саибията да ги "ситирдоса",обикновенно кучетат реагират точно така не хапят(чобанина донякъде е спокоен защото си познава кучетата според мен)
петко
Hero Member

« Reply #104 on: July 14, 2013, 19:40:37 PM »

Тия кучета повече ми приличат на наши кучета, от колкото гръцките молоси, а И от 20 години изкупуват кучета от южна България така, че си направете извода  Wink
не казвам ,че са гръцки молоси ,говоря за "различноста на популацията " при тях по скоро ,и това са си мои разсъждения не го приемаите за самат истина
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Print  

Jump to: