dandi
|
 |
« Reply #195 on: June 12, 2010, 20:06:42 PM » |
|
Най жалкото е,че тъкмо тия работните кучета напоследък на всички пречат.Щото лаят.Не че някой са ухапали.  И тях трябва да ги регистрираш в съвета.А видиш ли ловните не-скъпото хоби е на почит пред работата.И кой ходи на лов..тия дето много неща могат да си позволят-прокурори ,адвокати,началници на полицията,кметове....Та кой оръфан чобанин може да им се противопостави и по какъв начин,законен сигурно. Какво да говорим,за лошото ако почнем форума ще напълним,виж хубавото напоследък май в няколко реда ще го сберем. 
|
|
« Last Edit: June 12, 2010, 20:53:33 PM by dandi »
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #196 on: June 12, 2010, 21:11:32 PM » |
|
Така е права си. Лошото в последно време е в пъти повече от хубавото.Нещата не са като преди.И знаеш ли щях да го напиша но се сдържах с цел да не бъда критикуван но пък на кой му пука. Данди тепърва ще става по лошо и знаеш ли защо според мен.Ами защото ей тия момчета с повече пари започнаха да забравят вкуса на овчето и друго каквото и да е истинско мляко.А и от там какво им пука на тях за живота на овчарина или традицията.Със сигурност с стадото ви и най-вече кучетата пречите на някой пикльовци ловжии ли са или авджии и от там идват много ядове.При мен е същото ама някои вече опитаха кестерето и не смеят че каманяк много и не се откриват хора лесно.. :lol:И без това района ни стана известен с труповете на"наглите"...,че и бяха само на няколко стотин метра от мен.Кво пречи да минат и подобни тарикати под техен знаменател аааа? 
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #197 on: June 13, 2010, 09:34:31 AM » |
|
Тази нощ вълка е пробвал 4 пъти да атакува стадото,засега безуспешно.Кучетата не са позволили,но да видим какво ще стане по нотатък. Козите са останали на около 1500 м от кошарата вечерта.Било е тъмно и малкия не е усетил. 
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #198 on: June 14, 2010, 09:29:31 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #199 on: June 14, 2010, 09:33:51 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #200 on: June 14, 2010, 10:45:00 AM » |
|
Та я ми кажете ,защо да им плащам такса в съвета и за що са тия работни кучета ,като ще ходят с наморник и нощем когато най много стават бели ще стоят вързани.Те стояха вързани та с козите сме върнати в първи клас.останаха ни 4 млади и 2 стари,които бяхме "бракували" заради старост.Повечето умирисват района и чакат комисия от горското да установи какво,що....че случката е от петък вечерта ,пък събота и неделя са почивни дни,няма къде да се пусне заявление жалба,а без това не може да се прави оглед.Пък и въпреки че знаят за случая ,днес ми връчиха горното предписание да го предам на мъжа ми,той е пръв в списъка.  Не знам какви са тея наредби,кой ги е издал и какво следва от тук насетне.И с такива управници как да се оправя човек. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Ina
Full Member

master of puppets
|
 |
« Reply #202 on: June 14, 2010, 10:59:53 AM » |
|
 Дани, думи нямам!! П.П. Между другото, ловните кучета са освободени от такса... Не че това е очудващо!
|
|
|
|
ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #203 on: June 14, 2010, 11:23:40 AM » |
|
Знам че са освободени.И това е най жалкото ,че работните овчарски кучета придружаващи стада май попадат в графата на домашните любимци. 
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #204 on: June 14, 2010, 11:42:39 AM » |
|
Години наред се занимаваме с овчарство ,а преди това в района е имало многобройни стада.Всички присружавани от работни кучета.Тогава и селата и махалите бяха пълни с живот никой не беше хукнал из чужбината да търси кората хляб.Хора много,стада и кучета също много,но тогава никой не караше овчарите да си връзват кучетата,пък тва за наморниците дори не искам да го коментирам.Сега някой някъде се опитва в дивотията да си изкара кората хляб в собствената си държава въпреки трудностите и въпреки комшиите заминали нанякъде и убедили го донякъде ,че тук в собствената му държава нищо не става както трябва и е по добре да се маха.Че колкото и да си честен и благородно настроен към себеподобните те винаги ти слагат спъвачки като на измъчените ти кучета и всячески се стремят да омаскарят всичко което се опитваш да постигнеш въпреки трудностите.Като се замисли човек комшиите са прави за жалост.
Да върви лова(примерно) пък майната му на животновъдството.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #205 on: June 14, 2010, 15:57:51 PM » |
|
Днес ходих да изискам копие от уведомителното писмо на ловната дружина "Карабалкан" ,което е довело до връчването на горното предисвестие.Не ми го да додоха ,но го прочетох.(утре се надявам да се сдобия с него все пак.) Та писмото гласи горе-долу следния текст: Уведомяваме ви,че в района който се стопанисва от ловна дружина " Карабалкан" има стада домашни животни,които се придружават от голям брой кучета,които нямат спъвачки,както се изисква от закона за лова........... Кучетата да се връзват в тъмната част на деня. Моля да се издаде разрешително за отстрел на бездомни кучета и вреден дивеч.  (Ще прснимам и това писмо ,най вероятно утре) Писмото е подписано от председателя на дружинката,който тази пролет застреля кучета на колегата ,който отглежда телета недалеч от нашия овчарник и то при положение че бяха вързани на синджир.Там и ги намериха -вързани и простреляни. Тоя същия господин не веднъж сме виждли нощем с джипа и бойния фар из района ,досещате се що търси там и защо му пречат опоменатите кучета придружаващи стада. А потърпевшите се вижда кои са.  Благодаря от сърце на приятелите от МАКК,за подкрепата която ни оказват по случая. 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #206 on: June 14, 2010, 17:14:55 PM » |
|
Бах мааму и простотията! Те такава простотия нема и неможе да има! За чии ще са намордници на кучета пазачи на стада!? Ще плашат гаргите ли? Да не говорим че в официалния текст думата "намордник" е сгрешена - майната му на това - простотията е убийствена!
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #207 on: June 14, 2010, 17:34:19 PM » |
|
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #208 on: June 14, 2010, 17:54:19 PM » |
|
Това е обществена тайна todor_govedarci .Това не е първия и единствен случай. Не стига че не помага държавата,ами те и срива. Видели сме че има хищници,видели сме че не прощават падне ли им и сме си решили проблема,без да чакаме някой да ни го реши или помага.Здобили сме се и поддържаме популация от кучета ,които на мястото ли са си даказаха ,че опазват поверената им стока.Видно е и какво се случва като ги вържеш и не са там където е трябвало дори и една вечер.
Животновъдснвото......този който не се занимава с това и идея си няма с какви абсурди от тоя род се сблъскваме почти ежедневно.
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #209 on: June 14, 2010, 18:13:44 PM » |
|
А аз се чудех и сърдех на дядо ми щот иска да маха повечето от стоката......... Найстина е много трудно и всички пречат,найвече държавата,която трябва да помага.............. Хубаво е че има хора като dandi,който се борят! Заслужавате 
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
|