Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 10, 2025, 05:25:48 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35
  Print  
Author Topic: Хищниците, стадото и КК  (Read 437455 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #195 on: June 12, 2010, 20:06:42 PM »

Най жалкото е,че тъкмо тия работните кучета напоследък на всички пречат.Щото лаят.Не че някой са ухапали. no
И тях трябва да ги регистрираш в съвета.А видиш ли ловните не-скъпото хоби е на почит пред работата.И кой ходи на лов..тия дето много неща могат да си позволят-прокурори ,адвокати,началници на полицията,кметове....Та кой оръфан чобанин може да им се противопостави и по какъв начин,законен сигурно.
Какво да говорим,за лошото ако почнем форума ще напълним,виж хубавото напоследък май в няколко реда ще го сберем. no
« Last Edit: June 12, 2010, 20:53:33 PM by dandi » Logged
ТИТО
Hero Member

« Reply #196 on: June 12, 2010, 21:11:32 PM »

Така е права си.
 Лошото в последно време е в пъти повече от хубавото.Нещата не са като преди.И знаеш ли щях да го напиша но се сдържах с цел да не бъда критикуван но пък на кой му пука.
 Данди тепърва ще става по лошо и знаеш ли защо според мен.Ами защото ей тия момчета с повече пари започнаха да забравят вкуса на овчето и друго каквото и да е истинско мляко.А и от там какво им пука на тях за живота на овчарина или традицията.Със сигурност с стадото ви и най-вече кучетата пречите на някой пикльовци ловжии ли са или авджии и от там идват много ядове.При мен е същото ама някои вече опитаха кестерето и не смеят че каманяк много и не се откриват хора лесно.. :lol:И без това района ни  стана известен с труповете на"наглите"...,че и бяха само на няколко стотин метра от мен.Кво пречи да минат и подобни тарикати под техен знаменател аааа? naughty

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
dandi
Hero Member

« Reply #197 on: June 13, 2010, 09:34:31 AM »

Тази нощ вълка е пробвал 4 пъти да атакува стадото,засега безуспешно.Кучетата не са позволили,но да видим какво ще стане по нотатък.
Козите са останали на около 1500 м от кошарата вечерта.Било е тъмно и малкия не е усетил. no
dandi
Hero Member

« Reply #198 on: June 14, 2010, 09:29:31 AM »

Ето го и предписанието,връчено ни днес официално.Обърнете внимание на последното изречение. no no no
dandi
Hero Member

« Reply #199 on: June 14, 2010, 09:33:51 AM »

Да направим регистрация в общината-такса на куче-20 лв и както е видно ни задължават.Нищо пари за някои.
 no no no
dandi
Hero Member

« Reply #200 on: June 14, 2010, 10:45:00 AM »

Та я ми кажете ,защо да им плащам такса в съвета и за що са тия работни кучета ,като ще ходят с наморник и нощем когато най много стават бели ще стоят вързани.Те стояха вързани та с козите сме върнати в първи клас.останаха ни 4 млади и 2 стари,които бяхме "бракували" заради старост.Повечето умирисват района и чакат комисия от горското да установи какво,що....че случката е от петък вечерта ,пък събота и неделя са почивни дни,няма къде да се пусне заявление жалба,а без това не може да се прави оглед.Пък и въпреки че знаят за случая ,днес ми връчиха горното предписание да го предам на мъжа ми,той е пръв в списъка. no

Не знам какви са тея наредби,кой ги е издал и какво следва от тук насетне.И с такива управници как да се оправя човек. no
dandi
Hero Member

« Reply #201 on: June 14, 2010, 10:54:16 AM »

До 15-ти трябва да съм попълнила тия декларации,и да съм платила таксите no
Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #202 on: June 14, 2010, 10:59:53 AM »

eek eek Дани, думи нямам!!

П.П. Между другото, ловните кучета са освободени от такса... Не че това е очудващо!

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
dandi
Hero Member

« Reply #203 on: June 14, 2010, 11:23:40 AM »

Знам че са освободени.И това е най жалкото ,че работните овчарски кучета придружаващи стада  май попадат в графата на домашните любимци. no
dandi
Hero Member

« Reply #204 on: June 14, 2010, 11:42:39 AM »

Години наред се занимаваме с овчарство ,а преди това в района е имало многобройни стада.Всички присружавани от работни кучета.Тогава и селата и махалите бяха пълни с живот никой не беше хукнал из чужбината да търси кората хляб.Хора много,стада и кучета също много,но тогава никой не караше овчарите да си връзват кучетата,пък тва за наморниците дори не искам да го коментирам.Сега някой някъде се опитва в дивотията да си изкара кората хляб в собствената си държава въпреки трудностите и въпреки комшиите заминали нанякъде и убедили го донякъде ,че тук в собствената му държава нищо не става както трябва и е по добре да се маха.Че колкото и да си честен и благородно настроен към себеподобните те винаги ти слагат спъвачки като на измъчените ти кучета и всячески се стремят да омаскарят всичко което се опитваш да постигнеш въпреки трудностите.Като се замисли човек комшиите са прави за жалост.

Да върви лова(примерно) пък майната му на животновъдството.

dandi
Hero Member

« Reply #205 on: June 14, 2010, 15:57:51 PM »

Днес ходих да изискам копие от уведомителното писмо на ловната дружина "Карабалкан" ,което е довело до връчването на горното предисвестие.Не ми го да додоха ,но го прочетох.(утре се надявам да се сдобия с него все пак.)
Та писмото гласи горе-долу следния текст:
Уведомяваме ви,че в района който се стопанисва от ловна дружина " Карабалкан" има стада домашни животни,които се придружават от голям брой кучета,които нямат спъвачки,както се изисква от закона за лова...........

Кучетата да се връзват в тъмната част на деня.

Моля да се издаде разрешително за отстрел на бездомни кучета и вреден дивеч. no
(Ще прснимам и това писмо ,най вероятно утре)
Писмото е подписано от  председателя на дружинката,който тази пролет застреля кучета на колегата ,който отглежда телета недалеч от нашия овчарник и то при положение че бяха вързани на синджир.Там и ги намериха -вързани и простреляни.
Тоя същия господин не веднъж сме виждли нощем с джипа и бойния фар из района ,досещате се що търси там и защо му пречат опоменатите кучета придружаващи стада.
А потърпевшите се вижда кои са. no

Благодаря от сърце на приятелите от МАКК,за подкрепата която ни оказват по случая. notworthy notworthy notworthy
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #206 on: June 14, 2010, 17:14:55 PM »

Бах мааму и простотията! Те такава простотия нема и неможе да има! За чии ще са намордници на кучета пазачи на стада!? Ще плашат гаргите ли? Да не говорим че в официалния текст думата "намордник" е сгрешена - майната му на това - простотията е убийствена!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #207 on: June 14, 2010, 17:34:19 PM »

Какво излиза,че малкото хора дет се опитват да запазят животновъдството в България,държавата им пречи,по всевъзможни начини  no no no

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
dandi
Hero Member

« Reply #208 on: June 14, 2010, 17:54:19 PM »

Това е обществена тайна todor_govedarci .Това не е първия и единствен случай.
Не стига че не помага държавата,ами те и срива.
Видели сме че има хищници,видели сме че не прощават падне ли им и сме си решили проблема,без да чакаме някой да ни го реши или помага.Здобили сме се и поддържаме популация от кучета ,които на мястото ли са си даказаха ,че опазват поверената им стока.Видно е и какво се случва като ги вържеш и не са там където е трябвало дори и една вечер.

Животновъдснвото......този който не се занимава с това и идея си няма с какви абсурди от тоя род се сблъскваме почти ежедневно.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #209 on: June 14, 2010, 18:13:44 PM »

А аз се чудех и сърдех на дядо ми щот иска да маха повечето от стоката......... Найстина е много трудно и всички пречат,найвече държавата,която трябва да помага..............

Хубаво е че има хора като dandi,който се борят! Заслужавате  notworthy

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35
  Print  

Jump to: