Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. May 09, 2025, 21:16:44 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 35
  Print  
Author Topic: Хищниците, стадото и КК  (Read 437194 times)
0 Members and 10 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #390 on: August 16, 2012, 09:01:01 AM »

Групата вълци обучават на ловни техники подрастващите вълчета. Поради това колкото повече отработвания на техниката=повече жертви в стадото.

п.п. Онова стадо въобще кучета имало ли е? А овчари?

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #391 on: August 16, 2012, 09:28:29 AM »

Групата вълци обучават на ловни техники подрастващите вълчета. Поради това колкото повече отработвания на техниката=повече жертви в стадото.

Aaa, къде бил ключа за палатката! Smiley)

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #392 on: August 16, 2012, 09:48:42 AM »

Аз да питам нещо хората дет са имали проблем с вълчи нападния над стадото: Колко кучета са необходими,за да неутрализират глутница от 6-7 вълка?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #393 on: August 16, 2012, 09:53:58 AM »

Не е за смях разбира се, но се е получило нещо от рода "Ела вълчо изяш ме." Странна рбота, спаринг стадо.

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
perelik
Full Member

« Reply #394 on: August 16, 2012, 09:59:25 AM »

"Стръвници започнаха да влизат по къщите"
http://www.blitz.bg/news/article/150020
rex
Hero Member

« Reply #395 on: August 16, 2012, 12:29:41 PM »

Странно нещо е човекът. Заради неговите действия все по-малкото овце (свободно пасящи) стават все повече жертва на все по-малкото вълци и мечки. И това ако не е абсурдна ситуация, здраве му кажи.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #396 on: August 16, 2012, 14:50:14 PM »

Онова стадо въобще кучета имало ли е? А овчари?
Явно не,или са спали.....
Егати резила ако е имало......... no

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #397 on: August 16, 2012, 18:06:54 PM »

Онова стадо въобще кучета имало ли е? А овчари?
Явно не,или са спали.....
Егати резила ако е имало......... no
Ако е нямало човек, то не всички кучета ще свършат работа. Има такива дето ще решат да не се хабят за тоя дето го няма.
Впрочем група 6-7 вълка най-вероятно означава възрастна двойка с 5-6 подрастващи.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #398 on: August 17, 2012, 01:16:25 AM »

По това време на годината най-възможно е да е двойка с подрастващи както казва KaraKitan.
Разбира се нямам личен опит, но от едно време знам, че там където удари успешно глутница, кучетата ако ги е имало много трудно се оправят след това. Някои остават подвластни на страха за цял живот. Вълкът е машина за убиване, а кучето не е.
Глутницата не е шега работа. Изхождайки от законите за оцеляване в дивата пририда вълците много точно преценяват свойте шансове и не предприемат излишни рискове, явно в случая са преценили, че е възможно. По-интересното е къде са били хората и какво са правили през това време.

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
dandi
Hero Member

« Reply #399 on: August 17, 2012, 06:36:39 AM »

Онова стадо според мен е било пределено(овцете са били останали) ,за човек, не вярвам че е имало наоколо.Кучета най вероятно са си били на кошарата,а останалите нейде овце са били сами.Вълците стигнат ли овца ,а и още повече необеспокоявани от никой и нищо не прощават.
Ще науча за подробности и ще пиша.
milkojor
Sr. Member

« Reply #400 on: August 17, 2012, 09:38:46 AM »

ще чакаме

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #401 on: August 19, 2012, 13:48:40 PM »

Въпрос.Има кучета дето не работят нито на вълк нито на мечка-брак.Има и такива дето работят и на двете-желаните кучета,има и вълчари,които не работят на мечка-тук всеки си преценява трябва ли му такова,а има ли мечкари,които не работят на вълк?С мечката перфектно се оправя но на вълк не смее?Може и да е малко странен въпроса ми,но за другите изброени от мен категории съм чувал,а като се замисля не съм чувал за такова,което да се справя с мечки но с вълк да не може.Възможно ли е да има такова куче?

П.П. Разказвали са ми за немец-страхотен пес,който мачка наред кучета и всякакви животни,не се страхува от хора и т.н. но види ли гъски и става по-нисък от тревата и се изнизва по бързата процедура.(като малък са го гонили гъски и са му взели страха явно) та като се сетих за тоя разказ и ми стана интересно дали е възможно и при КК да се справя с по-трудните и страшни противници но да не може с по-леката категория smile
Има ли такива случаи?

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
dandi
Hero Member

« Reply #402 on: August 19, 2012, 19:53:23 PM »

Има кучета дето с години ходят със стада където няма хищници,ако вземеш такова куче и го пуснеш в район където има то няма да работи.Кучета работят на вълк и мечка там кадето ги има.
Нормално е младо куче да бъде изплашено или както казваш да му е взет страха.Това е поправимо зависи колко е силна връзката стопанин-куче и как стопанина ще процедира с такова куче в бъдеще.Ако кучето е Куче и в зависимост как му е "взет страха " в повечето случаи се оправя.
При нас не е имало куче,което да излезе на мечка пък да го е страх от вълк ,а и не съм чула.За обратното има случаи но са рядко.
КК се справя зависи как го подхванеш,при него няма назад.Затова се случва и да става жертва на мечката.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #403 on: August 19, 2012, 20:26:21 PM »

cheers

Don Bari
Full Member

« Reply #404 on: August 20, 2012, 04:37:52 AM »

clap notworthy cheers
Има кучета дето с години ходят със стада където няма хищници,ако вземеш такова куче и го пуснеш в район където има то няма да работи.Кучета работят на вълк и мечка там кадето ги има.
Нормално е младо куче да бъде изплашено или както казваш да му е взет страха.Това е поправимо зависи колко е силна връзката стопанин-куче и как стопанина ще процедира с такова куче в бъдеще.Ако кучето е Куче и в зависимост как му е "взет страха " в повечето случаи се оправя.
При нас не е имало куче,което да излезе на мечка пък да го е страх от вълк ,а и не съм чула.За обратното има случаи но са рядко.
КК се справя зависи как го подхванеш,при него няма назад.Затова се случва и да става жертва на мечката.
Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 35
  Print  

Jump to: