KaraKitan
|
 |
« Reply #390 on: August 16, 2012, 09:01:01 AM » |
|
Групата вълци обучават на ловни техники подрастващите вълчета. Поради това колкото повече отработвания на техниката=повече жертви в стадото.
п.п. Онова стадо въобще кучета имало ли е? А овчари?
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Алекс Христов
|
 |
« Reply #391 on: August 16, 2012, 09:28:29 AM » |
|
Групата вълци обучават на ловни техники подрастващите вълчета. Поради това колкото повече отработвания на техниката=повече жертви в стадото.
Aaa, къде бил ключа за палатката!  )
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #392 on: August 16, 2012, 09:48:42 AM » |
|
Аз да питам нещо хората дет са имали проблем с вълчи нападния над стадото: Колко кучета са необходими,за да неутрализират глутница от 6-7 вълка?
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #393 on: August 16, 2012, 09:53:58 AM » |
|
Не е за смях разбира се, но се е получило нещо от рода "Ела вълчо изяш ме." Странна рбота, спаринг стадо.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #395 on: August 16, 2012, 12:29:41 PM » |
|
Странно нещо е човекът. Заради неговите действия все по-малкото овце (свободно пасящи) стават все повече жертва на все по-малкото вълци и мечки. И това ако не е абсурдна ситуация, здраве му кажи.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #396 on: August 16, 2012, 14:50:14 PM » |
|
Онова стадо въобще кучета имало ли е? А овчари? Явно не,или са спали..... Егати резила ако е имало......... 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #397 on: August 16, 2012, 18:06:54 PM » |
|
Онова стадо въобще кучета имало ли е? А овчари? Явно не,или са спали..... Егати резила ако е имало.........  Ако е нямало човек, то не всички кучета ще свършат работа. Има такива дето ще решат да не се хабят за тоя дето го няма. Впрочем група 6-7 вълка най-вероятно означава възрастна двойка с 5-6 подрастващи.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #398 on: August 17, 2012, 01:16:25 AM » |
|
По това време на годината най-възможно е да е двойка с подрастващи както казва KaraKitan. Разбира се нямам личен опит, но от едно време знам, че там където удари успешно глутница, кучетата ако ги е имало много трудно се оправят след това. Някои остават подвластни на страха за цял живот. Вълкът е машина за убиване, а кучето не е. Глутницата не е шега работа. Изхождайки от законите за оцеляване в дивата пририда вълците много точно преценяват свойте шансове и не предприемат излишни рискове, явно в случая са преценили, че е възможно. По-интересното е къде са били хората и какво са правили през това време.
|
|
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #399 on: August 17, 2012, 06:36:39 AM » |
|
Онова стадо според мен е било пределено(овцете са били останали) ,за човек, не вярвам че е имало наоколо.Кучета най вероятно са си били на кошарата,а останалите нейде овце са били сами.Вълците стигнат ли овца ,а и още повече необеспокоявани от никой и нищо не прощават. Ще науча за подробности и ще пиша.
|
|
|
|
|
|
|
milkojor
|
 |
« Reply #400 on: August 17, 2012, 09:38:46 AM » |
|
ще чакаме
|
|
|
|
Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #401 on: August 19, 2012, 13:48:40 PM » |
|
Въпрос.Има кучета дето не работят нито на вълк нито на мечка-брак.Има и такива дето работят и на двете-желаните кучета,има и вълчари,които не работят на мечка-тук всеки си преценява трябва ли му такова,а има ли мечкари,които не работят на вълк?С мечката перфектно се оправя но на вълк не смее?Може и да е малко странен въпроса ми,но за другите изброени от мен категории съм чувал,а като се замисля не съм чувал за такова,което да се справя с мечки но с вълк да не може.Възможно ли е да има такова куче? П.П. Разказвали са ми за немец-страхотен пес,който мачка наред кучета и всякакви животни,не се страхува от хора и т.н. но види ли гъски и става по-нисък от тревата и се изнизва по бързата процедура.(като малък са го гонили гъски и са му взели страха явно) та като се сетих за тоя разказ и ми стана интересно дали е възможно и при КК да се справя с по-трудните и страшни противници но да не може с по-леката категория  Има ли такива случаи?
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #402 on: August 19, 2012, 19:53:23 PM » |
|
Има кучета дето с години ходят със стада където няма хищници,ако вземеш такова куче и го пуснеш в район където има то няма да работи.Кучета работят на вълк и мечка там кадето ги има. Нормално е младо куче да бъде изплашено или както казваш да му е взет страха.Това е поправимо зависи колко е силна връзката стопанин-куче и как стопанина ще процедира с такова куче в бъдеще.Ако кучето е Куче и в зависимост как му е "взет страха " в повечето случаи се оправя. При нас не е имало куче,което да излезе на мечка пък да го е страх от вълк ,а и не съм чула.За обратното има случаи но са рядко. КК се справя зависи как го подхванеш,при него няма назад.Затова се случва и да става жертва на мечката.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #403 on: August 19, 2012, 20:26:21 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Don Bari
|
 |
« Reply #404 on: August 20, 2012, 04:37:52 AM » |
|
|
|
|
|